péntek, 20 április 2018

Így készül a vegán pizza

Vegán pizza

Kevés olyan étel van, melyet pontosan úgy alakíthatunk kedvünk és ízlésünk szerint, mint a pizzát. Így nem kell meglepődnünk azon, hogy vegán változata is létezik. Mit is jelent ez pontosan?

A vegán ételek, így a vegán pizza sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert, tojást és tejterméket sem. De vajon készíthető igazán ízletes pizza vegán összetevőkből is? Tegyen egy próbát, és kiderül!

Íme, a legegyszerűbb házi vegán pizza receptje:

  1. lépés: 350 gramm liszthez (ez kb. fél liter lisztnek felel meg) adjunk egy csapott teáskanálnyi sót, 5 evőkanál olíva vagy napraforgó olajat, 7 gramm szárított sütőélesztőt, és kb. 1,5 dl kézmeleg vizet. Dolgozzuk össze a hozzávalókat, gyúrjunk szép, homogén tésztát, majd tegyük tálba, takarjuk be, és meleg helyen kelesszük a duplájára.
  2. lépés: Míg a tészta kel, készítsük el a paradicsomszószt. Választhatunk sűrített paradicsomot, amit vízzel a kellő állagúra hígítunk, de finomabb, és egyszerűbb, ha hámozott egész paradicsom konzervből készítjük a szószt – kivéve persze, ha nincs paradicsomszezon, vagy nincsen eltéve saját, házi paradicsomunk.Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat, adjunk hozzá egy konzerv (400 gramm), előzőleg átpasszírozott paradicsomot, és közepes lángon forraljuk fel. Közben tegyünk hozzá ízlés szerint 1-3 gerezd, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, sót, cukrot, bazsalikomot és oregánót - frissen vagy szárítva. Ha a szószunkat túl folyósnak találjuk, egy evőkanálnyi olajban keverjünk el csomómentesen egy kis lisztet, és tegyük a szószba. Kevergessük át, és miután felforrt, tegyük félre.
  3. lépés: A megkelt tésztát tegyük lisztezett felületre, és vágjuk fel annyi darabra, ahány pizzát szeretnénk. Ebből a mennyiségből két nagyobb vagy négy kisebb pizza lesz. Miután felvágtuk, formáljunk kerek cipót, és nyújtsuk tetszőleges vastagságúra.
  4. lépés: Nincs más dolgunk, mint sütőlapra tenni a pizzánkat, bekenni a paradicsomszósszal, és megszórni ízlés szerinti feltétekkel: például gombával, hagymával, paprikával, olívabogyóval, rukkolával, végül megkoronázni vegán mozzarrellával, vagy más növényi sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük, míg a tésztánk aranyszínű lesz. Jó étvágyat!

 

Szabó Győző: „Minden egyes percnyi szabadidőt, amit kidob a gép, a gyerekeimmel igyekszem...

Szabó Győző: „Minden egyes percnyi szabadidőt, amit kidob a gép, a gyerekeimmel igyekszem...

Szabó Győző: „Minden egyes percnyi szabadidőt, amit kidob a gép, a gyerekeimmel igyekszem...

Az ország egyik legfoglalkoztatottabb...

Tovább a cikkhez
Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Az Éjszakai játék (Game...

Tovább a cikkhez
AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

Néha a rajongóknak is lehet...

Tovább a cikkhez
Így érheted el könnyen és vidáman az álomalakot a bikiniszezonra

Így érheted el könnyen és vidáman az álomalakot a bikiniszezonra

Így érheted el könnyen és vidáman az álomalakot a bikiniszezonra

Hatásos, jól átmozgat és...

Tovább a cikkhez
3 tipp, ami megkönnyíti a vasalást

3 tipp, ami megkönnyíti a vasalást

3 tipp, ami megkönnyíti a vasalást

Nem tudom, te hogy vagy...

Tovább a cikkhez
Erre a szigetre érdemes elutazni nyáron!

Erre a szigetre érdemes elutazni nyáron!

Erre a szigetre érdemes elutazni nyáron!

Budapesttől nagyjából két...

Tovább a cikkhez

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...:

Így pakold át a hűtőszekrényed tartalmát, ha fogyni szeretnél

Hűtőszekrény és fogyókúra

Tavasszal nem csak otthonunkat szükséges kitakarítani, hanem testünket is. Ennek fontos feltétele, hogy ne tarts egészségtelen, hizlaló ételeket a hűtődben. Ha valahányszor kinyitod a hűtőt, és ott csábító édességek, félkész ételek, cukros és zsíros pudingok, joghurtok kínálják magukat, biztosan nem lesz erőd nekik nemet mondani.

Bővebben...:

Így kezdj tavasszal fogyókúrába

Fogyókúra tavasszal

A tavasz az egyik legjobb időpont arra, hogy belekezdj a fogyókúrába. A téli begubózás és néhány extra kiló felszedése után eljött az idő, hogy formába hozd magad a bikiniszezonra. Ez néhány étrendi és életmódbeli változtatással könnyedén sikerülhet!

Bővebben...:

Fogyókúra tippek tavaszra

Fogyókúra tavasszal

Bizonyára te is szeretnél egy kicsit jobb formába kerülni a tavasz közeledtével. Ha neked is jól jönne néhány egyszerű praktika ezzel kapcsolatban, akkor olvasd el tavaszi fogyókúra tippjeinket:

Bővebben...: