szombat, 21 április 2018

Interjú Peller Károllyal

Cikkünk olvasói bizonyára jól tudják, hogy Peller Károly egy igazi örökmozgó. Folyton csinál valamit, hol itthon, hol külföldön, hol a Színházban, hol egy stúdióban, ahol régi álmát valósítja meg.

 

A dolgos hétköznapokról kérdeztük Károlyt.

-          Az évadkezdés óta sok tennivaló volt a Színházban. Szinte minden program kapcsán felmerült a neve. Lehet ezt bírni energiával?

-          Lehet. De kell is. Manapság a rohanó élet megköveteli, hogy egy művész napi 100 dolgot csináljon. Én csinálok is. Ez persze öröm is, hiszen nagyon szeretem a hivatásomat, szükségem van a nézőkre, a színpadra. Nem is tudnék olyat mondani, ami ne okozna örömet. Az összes szerepemet a mai napig szeretem, függetlenül attól, hogy hány előadáson vagyunk túl.

-          Látom, hogy a sok operettszínházi munka mellett gyakran jár külföldre is. Ez is fontos?

-          Persze. Ahova megyünk, ott mindig szívesen látnak és nagyon várnak minket. Akkor is, ha egy nagy színházi eseményről van szó, de akkor is, amikor pl. Szendi Szilvi kolleganőmmel lépünk fel kettesben Moszkvában. A közönség ott is hálás, és nekünk is fontos, hogy képviseljük a műfajt, amit annyira szeretünk, az operettet. Egészen zavarba ejtő érzés, amikor pl. a legutóbbi moszkvai fellépésünk után egy orosz rajongó odajött és autogramot és egy közös fotót kért velünk. Kérdeztük tőle, hogy Moszkva melyik részén lakik, de nagyon meglepett a válasza. Azt mondta, hogy 3000km-re lakik Moszkvától, de egy barátnője mondta, hogy látott egy plakátot velünk és nem tudott otthon maradni. Így aztán minden spórolt pénzéből repülőre ült és eljött megnézni minket, aztán rohan vissza a reptérre, mert hotelre már nem maradt pénze, ezért még éjjel haza is utazik. Amikor ilyet hallunk, akkor mindig tudjuk, hogy nem számít, hogy fáradtak vagyunk e, itt a helyünk!

-          Marad idő azért pihenni is?

-          Most nem sok. Amikor éppen nem vagyok a Színházban, vagy a Színművészeti Egyetemen, ahol most tanulok, vagy éppen nem vagyok a másik főiskolán sem, ahol végzős vagyok, akkor egy stúdióban dolgozunk az új lemezemen.

-          Ez lesz a harmadik önálló lemeze. Ez egy Ez Operett 3 lesz?

-          Nem, ez most nem. Évek óta motoszkál a fejemben egy karácsonyi CD gondolata, ami idén úgy tűnik, megvalósulhat.

-          Nehéz lehet egy CD-t kiadni manapság, ha ilyen sok idő kellett a megvalósuláshoz. Megéri?

-          Egy lemez kiadásánál ma nem az a kérdés, hogy anyagilag megéri e, mert arra a válasz az, hogy nem. Megéri-e a fáradtságot? Arra a válasz: igen. Egy énekesnek szerintem fontos, hogy megmutassa magát. A lemez erre remek lehetőség. Főleg ha kicsit a magam szája íze szerint formálhatom azt. Ezen a CD-n azt hiszem 14 remek dalt válogattunk össze. Van köztük olyan, ami sokaknak ismerős lesz, kicsit átdolgozva, „Pelleresítve”. Klasszikus karácsonyi dalok, de a legjobbak közül. Emellett pedig több olyan dal is felkerült a lemezre, ami itthon újdonság lesz. Már nagyon várom, hogy megjelenjenek, de biztosan tudom, hogy mindenki talál köztük kedvencet magának.

-          Önnek van kedvence?

-          Van. De 14 db. Mind az lett ugyanis a munka során. Van, amit azért szeretek, mert vidám, van olyan, amit azért szeretek, mert olyan meghitt, vagy éppen azért, mert sok szép emléket juttat eszembe. Aki megveszi a CD-t, szerintem mindenki így lesz vele.

-          Mikortól kereshetjük a boltokban?

-          A lemez ma lett kész. A kiadónak van vele most már dolga, de november közepétől már kapható lesz. Már nagyon várom, hogy a kezemben tarthassam!

-          Akkor a lemezzel kapcsolatos munka a végéhez ért?

-          Még nem egészen, ugyanis a korábbi lemezekhez hasonlóan ennek is tartunk egy lemezbemutató koncertet. A Budapesti Operettszínházban, 2013. december 23-án. Azt még nagyon várom, egy igazi karácsonyi show-t tervezünk. Bár a lemezen egyedül énekelek, de itt lesznek vendégeim is.  Nem árulok el több részletet, csak annyit, hogy ha én nem lépnék fel, már megvettem volna a jegyemet rá!

-          December 23-án este 7:30-kor tehát Ez Karácsony! lemezbemutató koncert a Budapesti Operettszínházban. Aztán másnap karácsony?

-          Másnap karácsony. De nekem Münchenben. Ahogy már 14 éve mindig, most is reggel elindulunk a szokásos németországi operett turnénkra. Így igazából az én családomnál a Szenteste idén 22-ére esik majd!

-          Na jó, de aztán haza jön és kipiheni magát?

-          Még nem. A német turné után repülőre ülök és elutazom Amerikába, majd Kanadába, hogy ott is énekelhessem a kedvenc operett slágereimet.

-          Nem is merem megkérdezni, hogy ezután végre leül-e egy pár percre legalább?

-          Nem. Februárban Verebes István rendezésében mutatjuk be Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című operettjét. Tehát vár a színház, a fellépések, de ez így lesz jól. Én a színpadom töltődöm fel!

Csatlakozz hozzánk facebookon a "Szezonális Kamra receptek" csoportunkba, és oszd meg kedvenc receptedet! >>>>>>>>

Szabó Győző: „Minden egyes percnyi szabadidőt, amit kidob a gép, a gyerekeimmel igyekszem...

Szabó Győző: „Minden egyes percnyi szabadidőt, amit kidob a gép, a gyerekeimmel igyekszem...

Szabó Győző: „Minden egyes percnyi szabadidőt, amit kidob a gép, a gyerekeimmel igyekszem...

Az ország egyik legfoglalkoztatottabb...

Tovább a cikkhez
Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Az Éjszakai játék (Game...

Tovább a cikkhez
AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

Néha a rajongóknak is lehet...

Tovább a cikkhez
Mitől lehet egy férfi sikeres a hálószobában?

Mitől lehet egy férfi sikeres a hálószobában?

Mitől lehet egy férfi sikeres a hálószobában?

A nők szexuális kielégülése...

Tovább a cikkhez
7 életmód-tipp, mellyel védheted szíved egészségét

7 életmód-tipp, mellyel védheted szíved egészségét

7 életmód-tipp, mellyel védheted szíved egészségét

A köztudatban a szívbetegség...

Tovább a cikkhez
2020-ban jöhet a szuperhatásos DNS-alapú fogyókúra

2020-ban jöhet a szuperhatásos DNS-alapú fogyókúra

2020-ban jöhet a szuperhatásos DNS-alapú fogyókúra

Hamarosan az abszolút személyre...

Tovább a cikkhez

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...:

Négy évszakos kerti kalendárium

Egy kert tervezése során nem árt, ha figyelembe vesszük a négy évszak szezonális növényeit, és az aktuális kerti munkákat.

Bővebben...:

Az amasonasi tündérrózsa szépsége lenyűgőző!

Amazonasi tündérrózsa (victoria amazonica) Az Amazonas vidékén él egy hatalmas levelű tündérrózsa, amely páratlan látványt nyújt a turistáknak, hiszen levelei akár 1 méteresek is lehetnek.

Bővebben...:

A magnólia ültetése és gondozása

A magnólia a tavasz egyik legszebb virágzó fa. Különleges liliom formájú virágai már messziről virítanak kertünkben. Ismerjük meg ezt a különleges növényt.Megmutatjuk,hogyan kell elültetni és gondozni a magnóliát, ahhoz, hogy fantasztikusan szép virágai legyenek.

Bővebben...:

Így pakold át a hűtőszekrényed tartalmát, ha fogyni szeretnél

Hűtőszekrény és fogyókúra

Tavasszal nem csak otthonunkat szükséges kitakarítani, hanem testünket is. Ennek fontos feltétele, hogy ne tarts egészségtelen, hizlaló ételeket a hűtődben. Ha valahányszor kinyitod a hűtőt, és ott csábító édességek, félkész ételek, cukros és zsíros pudingok, joghurtok kínálják magukat, biztosan nem lesz erőd nekik nemet mondani.

Bővebben...:

Így kezdj tavasszal fogyókúrába

Fogyókúra tavasszal

A tavasz az egyik legjobb időpont arra, hogy belekezdj a fogyókúrába. A téli begubózás és néhány extra kiló felszedése után eljött az idő, hogy formába hozd magad a bikiniszezonra. Ez néhány étrendi és életmódbeli változtatással könnyedén sikerülhet!

Bővebben...:

Fogyókúra tippek tavaszra

Fogyókúra tavasszal

Bizonyára te is szeretnél egy kicsit jobb formába kerülni a tavasz közeledtével. Ha neked is jól jönne néhány egyszerű praktika ezzel kapcsolatban, akkor olvasd el tavaszi fogyókúra tippjeinket:

Bővebben...: