Jobb, ha minél több dolgot kóstol a baba még egyéves kora előtt

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Az orvosok régóta azt tanácsolják a kisgyerekes szülőknek, hogy bizonyos ételeket minél később vezessenek be gyermekük étrendjébe, mert ezzel elkerülhetik az esetleges allergiák kialakulását, ám egy nemrégiben végzett vizsgálat szerint nem ez a jó stratégia.

 

Kanadai szakemberek 1400 kisgyereket kísértek figyelemmel, és azt találták, hogy azok, akik még egyéves koruk előtt kaptak mogyorót, tojást vagy éppen tehéntejet, később kevésbé voltak érzékenyek ezekre az allergén élelmiszerekre, mint azok, akik csak később ismerkedtek meg velük. A kutatást vezető Maxwell Tran éppen ezért úgy véli, a szülők részéről az a jó taktika, ha már az első év során megkínálják a kicsiket ezekkel az élelmiszerekkel.

 

Amint arról dr. Jennifer Appleyard, a detroiti St. John Kórház és Orvosi Központ vezető allergológusa és immunológusa beszámolt, a korábbi álláspontot – miszerint toljuk ki minél későbbre az allergének bevezetését a gyermekek étrendjébe – azzal indokolták a gyermekorvosok, hogy az immunrendszer az első három év során még kialakulóban van, és ilyenkor még túlságosan sérülékeny. Azóta azonban már számos új ismeret látott napvilágot ezzel kapcsolatban, és az allergiák jelentkezésének pontos oka valójában még máig ismeretlen.

Mindenesetre, aki olyan családba született, ahol gyakori az allergiás – főleg ételallergiás – megbetegedések előfordulása, az mindenképpen tanácskozzon orvosával, mielőtt bármilyen allergén ételt bevezetne a gyermekénél, mert sajnos ez a hajlam örökletes is lehet.

Ezt olvastad már?

Bébiétel a kertből? Kisgyermek mellett is érdemes kertészkedni!

Mihez kezdjünk az üres bébiételes üvegekkel?

Így védjük ki az étel allergiát babáknál!

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Újházi tyúkhúsleves karácsonyra

Hozzávalók: 1.50 kg tyúk, 25 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, zeller, 10 dkg gomba, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika (ha van), 20 dkg karfiol, 10 dkg zöldborsó, só, bors, egy kevés gyömbér. 

Bővebben...

Libaaprólék leves maceszgombóccal

A libaaprólék leves nem épp a megszokott vasárnapi leves recept, de aki valami újat és finomat keres ,próbálja meg ezt a receptet elkészíteni, megéri!

Bővebben...

Aggódik az Állatkert Nur-Nuru-Binért

 

Az Állatkert munkatársai egy emberként aggódnak a néhány napja gyengélkedő koaláért. Az elvégzett vizsgálat eredménye szerint Nur-Nuru-Bin szervezetét egy daganatos megbetegedés, úgynevezett limfoid leukózis támadta meg.

Bővebben...

Ezért filmezik még Will Smith

Will Smith-t már nem érdekli a filmezés. Pontosabban: egész más érdekli benne, mint eddig.

Bővebben...

Fogyni szeretnél? Kösd be a szemed!

Azok az emberek, akik bekötött szemmel fogyasztották el vacsorájukat, 9 százalékkal kevesebbet ettek, ráadásul naivan azt hitték, hogy 88 százalékkal többet fogyasztottak, mint valójában. Mindez azt mutatja, hogy érdemes vakon nekiülni a vacsorának…

Bővebben...

Kalóriák helyett a makroelemeket számolja az, aki fogyni szeretne

Aki fogyni szeretne, a legtöbbször a kalóriabevitelt csökkenti, és többet kezd mozogni: elviekben ez a legtökéletesebb módszer arra, hogy az extra kilóktól megszabaduljunk. Ugyanakkor jobban járunk, ha a kalóriák helyett inkább a makroelemeket tartjuk számon.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Te képes vagy az egészséges táplálkozásra?

A felsőoktatásba kerülő fiatal nők tisztában vannak az egészséges táplálkozás alapjaival, illetve azzal, hogy mit kellene enniük. Abban azonban nem biztosak, hogy maguktól képesek követni a bölcs iránymutatást – derül ki egy friss kutatásból.

Bővebben...

Hizlalnak az ételcímkék, mert nem értjük őket

A fogyasztókat összezavarják az élelmiszerek csomagolásán található információk – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a probléma a túl sok adaton kívül a tájékozottság hiányára vezethető vissza.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

7 súlyos betegség, melyeket a folsav-hiány okozhat

A folsav, vagy más néven B9-vitamin fontosságáról főként a várandósság kapcsán hallunk. A kismama megfelelő folsav bevitele valóban nagyon fontos, hiszen folsav hiányában a fejlődő magzat velőcsöve nem záródik be rendesen.

Bővebben...

Így fedezték fel a C vitamint!

116 évvel ezelőtt, 1893-ban Budapesten megszületett Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas magyar orvos és kutató, a C-vitamin felfedezője. A paprikából hogyan sikerült felfedeznie a szervezet számára alapvető vitamint?

Bővebben...

A férfi öltőzőben a méret a lényeg

Régóta vitatott kérdés, hogy vajon a hálószobában számít-e a méret, azaz, hogy egy férfinek mekkora a nemi szerve, nemrégiben azonban egy szakember továbbvitte a kérdést a férfiöltözők területére, ahol véleménye szerint igenis a méret a lényeg.

Bővebben...

3 remek gyümölcsös arcpakolás őszre

A gyümölcsfogyasztás nagyon egészséges, a jótékony hatásokat mindannyian ismerjük. Külsőleg alkalmazva, arcpakolásként pedig segít megőrizni bőrünk szépségét és feszességét.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!