Érzéstelenítő krémmel a leghatékonyabb a csecsemők oltási fájdalmának enyhítése

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A csecsemőkori védőoltások bizonyítottan hatékony és biztonságos védelmet nyújtanak több rendkívül veszélyes fertőzéses betegséggel szemben.

Mivel a népesség oltottsága a fejlett országokban nem 100%-os (hazánkban közelíti az értéket), és a betegségek tünetei sem jelennek meg a fertőződéskor azonnal, ezek a vírusok napjainkban is léteznek, az alkalmas időt és helyet várva, hogy újra lecsaphassanak áldozataikra.

Mindig is voltak és lesznek is oltásellenes szülők, akik az oltással járó és azt követő fájdalom és egyéb oltási komplikációk miatt úgy döntenek, nem oltatják be gyermekeiket. A védőoltásban nem részesültek pedig, ha valahogy megbetegszenek, súlyos járványokat robbanthatnak ki.

 

A kanadai Toronto University kutatócsoportja legutóbbi tanulmányában azt vizsgálta, milyen módszerrel lehetne a gyermekek oltási fájdalmát a leghatékonyabban csökkenteni. A 352 vizsgált kisbaba közül az egyik csoporttal egy cukros oldatot itattak az oltás alatt, a második csoport placebot ivott, a harmadik csoport babáinak lidokainos érzéstelenítő krémmel kenték be az oltás helyét, a negyediknek pedig placebóval. A résztvevő szülőkkel pedig egy-egy videót nézettek meg, egyik felükkel egy oktató jellegű filmet, tanácsokkal, hogyan nyugtassák meg gyermeküket, másik felükkel pedig egy „placebo videót”, mely inkább informatív jellegű volt.

A kutatók azt találták, hogy a résztvevő csecsemők közül egyedül azok reagáltak lényegesen jobban az oltási fájdalomra, akiknek az oltás helye érzéstelenítő krémmel volt bekenve, és szülei az oktató videó tanácsai szerint próbálták megnyugtatni őket.

A tanulmány vezetője, Dr. Anna Taddio szerint egy oltás beadása nemcsak a gyermekekből, hanem a szüleikből is akut szorongást vált ki, mely reakció könnyen vezethet a későbbi oltások megtagadásához. A vele járó fájdalom minimalizálása és az élmény elviselhetőbbé tétele rengeteg felesleges megbetegedéstől kímélhetné meg az ártatlan gyermekeket a jövőben.

Ezt olvastad már?

A szülőkön is múlik, fél-e a gyerek az oltástól

Az influenza elleni védőoltás nem csak a mamát, a babát is védi!

Oltás előtt adjunk a babának cukros oldatot!

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Karácsonyi fahéjas csillagocskák

A karácsonyi hangulathoz hozzá tartozik a fahéj, és a szegfűszeg illata. Ezt a finom süteményt gyorsan elkészíthetjük, akár a gyerekekkel együtt, és fém dobozba téve sokáig eltartható.

Bővebben...

Gyors és egyszerű joghurtos citromleves recept

A friss joghurt és a citrom savanykás íze teszi különlegessé ezt a remek nyári hűs gyümölcslevest, amely laktat és felfrissít is egyben!

Bővebben...

Bocsiék nem csak beszélnek róla

Bochkor Gábor és István Dániel, a 89.5 Music FM reggeli műsorvezetői nem csak a levegőbe beszélnek. A minap a közösségi autózás fontosságát taglalták a műsorban, másnap már mindketten utasokkal együtt indultak munkahelyükre.

Bővebben...

Új életet kezd Dallos Bogi

Új korszak kezdődik Dallos Bogi életében: az énekesnő újra szólókarrierjére koncentrál, most friss dallal és ahhoz forgatott egyedi videoklippel jelentkezik. A Már nem zavar című szám énekdallamát ő maga szerezte, a szöveget pedig jó barátja, Bye Alex írta. A dal mellé egy színes image-videó is készült, amelyet egy budapesti stúdióban vettek fel, és egy nyaraláson készült gopro-s felvételekkel színesítettek.

Bővebben...

7 súlyos hiba, amivel gátolod a fogyókúra sikerét

Ha fogyni szeretnénk, gyakran teszünk olyan logikusnak tűnő dolgokat, melyekről azt gondoljuk, segítik a súlycsökkenést, pedig valójában nem a fogyáshoz, hanem inkább súlyunk gyarapodásához járulnak hozzá.

Bővebben...

Gyümölcsöstál a karcsúság titka

Azok a nők, akik teli gyümölcsöstálat tartanak a konyhapulton, csaknem 6 kilogrammal könnyebbek – derül ki egy friss kutatásból. A Cornell Egyetem munkatársai 200 amerikai háztartásban fotózták le a konyhapultot, majd lemérték az ott élő nők súlyát.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Aki többet fut, hatékonyabban fut

Egy felmérés szerint azok a futók, akik nagyon sokat futnak, sokkal hatékonyabban végzik a futást, mint azok, akik kevesebb kilométert tesznek meg.

Bővebben...

A tanyasi gyermek egészségesebb a városinál

A Thorax c. folyóiratban megjelent tanulmány szerint a gyerekek, akik farmon nőttek fel egészségesebbek, körükben ritkábban fordul elő allergiás megbetegedés, mint a külvárosokban és a belvárosokban felnőtt gyermekek körében.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Vitaminok A.-Z.ig

A vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása sokféle módon védi szervezetünket, és egészségünket. De nem mindegy hogy hogyan és mikor szedjük és főleg, hogy miből nyerjük a vitaminokat.

Bővebben...

A tél végére lemerülnek a D-vitamin-készleteink!

A D-vitamin nagy részét a szervezetünk saját maga állítja elő napfény hatására – az elmúlt hónapokat azonban inkább a szürkeség jellemezte. Ilyenkor különösen fontos a D-vitamin pótlása, amelynek már rövid távú hatásai is igazoltak.

Bővebben...

Kell a szénhidrát, csak nem mindegy, milyen

A szénhidrátok hírhedt tápanyagtípusnak számítanak, amelyet sok fogyni vágyó inkább elkerül. Dr. Sally Norton fogyókúrás szakértő szerint azonban hiba a teljes kiiktatásuk az étrendből.

Bővebben...

Nem terjedt el hazánkban a zöldtető!

Még mindig nagyon kevés növénnyel borított tető épül hazánkban, melynek oka a támogatás és a jogszabályi ösztönzés hiánya

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!