A meddőség lehetséges okai

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Pár évvel ezelőtt meddőségről akkor beszéltek az orvosok, ha a párnak egy év rendszeres próbálkozás után sem sikerül a baba, ám ma ezt az időszakot kitolták két évre.

A meddőség minden nő rémálma, amely sajnos egyre több nőt érint a mai világban. Ha rendszeres nemi élet mellett sem sikerül egy év után teherbe esnie egy nőnek érdemes felkeresni egy nőgyógyászt és egy teljes alapos kivizsgálást kérni.

A meddőségnek számtalan oka lehet, ilyen lehet pl. a petevezeték elzáródás illetve a petevezetők gyulladásos megbetegedése.

A petevezetők betegségének lehet szerkezet beli eltérése illetve működésbeli eltérése is. Itt vagy a spermium már el sem jut a petesejtig, vagy eljut, de a vándorlásban szenved zavart.

Az ovulációs zavar is sok nőt érint, ez lehet hormonális gond, de lehet szervi gond is. A hormonális zavarnál előfordul, hogy nincs peteérés, illetve a szervi betegségnél a PCOS betegség is lehet a kiváltó ok.

Egyre több nőnél fedezik fel az orvosok az endrometriosis betegséget, amelyről még maguk az orvosok sem tudnak túl sokat és sajnos van olyan nőgyógyász, aki fel sem ismeri a betegséget. Ma már ezt a betegséget, amelynek gyakori tünete az erős görcsös menstruáció,és a meddőség, műtéti úton tudják gyógyítani.

De ezen kívül még számtalan oka lehet a meddőségnek, ilyen lehet a genetikai ok, illetve gyakran a férfiak szervezetében van a betegség.

 

A meddőség okai százalékos arányban:

18,7 százalék: Ismeretlen

17% kombinált férfi és női faktorok

32% férfiakra visszavezethető ok.

16,7 % Petevezetők betegsége

4,9% ovulációs zavarok

4,6% Kombinált női faktorok

3% endrometirosis

2,9% egyéb okok

0,3% Méh rendellensége


Ma már az orvos tudomány fejlettsége egyre nagyobb esélyt ad a meddő pároknak a gyermekáldásra, hiszen számtalan műtéti és egyéb beavatkozás van, amely ezeknek a pároknak reményt adhat. Ha felkeresünk egy nőgyógyászt, mert egy éve nem sikerül teherbe esni, és ő türelemre int minket, jó, ha felkeresünk egy másik szakembert is, és kikérjük az ő véleményét is. Egy alapos kivizsgálás akkor sem árt, ha teljesen egészségesek vagyunk, de szeretnénk babát.

Ha az orvosi kivizsgáláson túl vagyunk és megvan a hiba, akkor sem kell elkeseredni hiszen a meddőségi központokban kimondottan meddő párokkal foglalkoznak.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Készítsünk sonkalevest húsvétra

A húsvét egyik jellegzetes étele a sonka, amelyet változatosan és ízletesen tudunk elkészíteni. Bemutatunk 3 remek húsvéti sonkaleves receptet.

Bővebben...

Gyors meglepetés muffin húsvétra

Ha egy gyors és finom süteményt szeretnénk, süssünk húsvéti meglepetés muffint a locsolóknak, így bőven marad időnk a szépítkezésre és a lakás dekorációra.

Bővebben...

Öt tény, amit nem tudott Leonidász 300 fős seregéről

 

A történelemkönyveknek, hollywoodi filmeknek és képregényeknek hála a thermopülai csata az ókor egyik legismertebb ütközete, mégis megannyi hamis tény kering róla a köztudatban. Valóban 300 fős volt a spártai haderő?

Bővebben...

Új formában tér vissza a Jégvarázs

Bizonyára már jól ismered a Jégvarázs című mese szereplőit. Ezúttal új kalandokban lesz részük, tarts velük te is!

Bővebben...

Kiderült, miért nincs értelme sokszor a diétának

A legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyon falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között.

Bővebben...

28 napos fogyi-program, ami egészséges is!

Ez a 28 napos fogyókúrás program nem csupán abban segít, hogy csökkenjen a testsúlyod, derekad és csípőd karcsúbb legyen, hanem abban is, hogy csökkenjen a véredben a káros koleszterinszint, valamint gyorsabb legyen az anyagcseréd és az energiafelhasználásod.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

3 gyönyörű évelő növény, amelyek jól bírják a napos kertet!

Időjárásunk folyamatosan változik, egyre kevesebb a természetes csapadék, így a kert öntözése, és fenntartása egyre drágább lesz.

Bővebben...

A bársonyvirág ültetése és gondozása

A bársonyvirág gyönyörű napsárga vagy narancssárga színével kitűnő színfolt kertünkben, sőt elűzi a kártevőket is.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Spóroljunk a vízdíjjal kertünkben!

Magyarországon egyre kevesebb olyan élővíz van, amely alkalmas az öntözésre. Ahol van vízvezeték ott az ívó vízzel locsoljuk a kertet, ami tulajdonképp egy luxus a mai világban.

Bővebben...

Nem mindegy melyik ablakba tesszük a növényeket!

A növények számára a fény az egyik legfontosabb életfeltétel. Ám nem mindegy, melyik növényt melyik ablakba tesszük, és milyen fényt biztosítunk számára.

Bővebben...

Nincsen G-pont, de van helyette más!

A G-pont az a legendás erogén zóna, melynek létezése megosztja az embereket. Olasz kutatók szerint azonban bár a G-pont valószínűleg nem létezik, még nincs minden veszve.

Bővebben...

Kihal a mediterrán étrend a városiasodás és a turizmus miatt

A mediterrán országokban – tehát Egyiptomtól Libanonig és Marokkótól Törökországig – egyre csak híznak az emberek, mert az ottani hagyományos étrend helyett több húst és tejterméket esznek.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!