Fontos felismerni a szülés utáni depressziót!

A 20 éves Lyndsey Walker a szülés utáni depressziónak egy igen súlyos és ritka változatát élte át, melynek következtében hangokat hallott és arról fantáziált, hogy megöli saját gyermekét.

 

A frissen szült anya egy férfi hangját hallotta a fejében, amely arról beszélt, hogy ő egy rossz anya, és az egész családja számára jobb volna, ha meghalna. A hang arra is rá akarta őt venni, hogy fojtsa meg gyermekét, ami miatt a kétségbe esett anya végül inkább öngyilkosságot kísérelt meg. A korábban fodrászként dolgozó nő kislánya születésekor semmit sem érzett gyermeke iránt, és bár környezet miatt úgy tette, mintha minden rendben lenne, valójában napról napra rosszabbul érezte magát.

 

Lyndsey és párja nagyon boldogok voltak, amikor megtudták, hogy gyermeket várnak, aki végül 2012 decemberében, 39 órányi vajúdás után jött világra, ám a nő maga is meglepődött, hogy mennyire nem érez semmit az újszülött iránt. Végül családja biztatására fordult orvoshoz, akinek arról is beszámolt, hogy a fejében lévő hang szerint lányát az ördög küldte, ezért kell elpusztítani. Az orvos hamar diagnosztizálta a szülés utáni pszichózist, így az anyának antidepresszánst írt fel, ám a nő addigra már olyan állapotba került, hogy az összes gyógyszerét egyszerre bevette egy üveg bor kíséretében. Ezután Lyndsey két hétre bekerült a pszichiátriára, ahol szigorú felügyelet alatt volt és lányát sem láthatta. Ekkor érezte először, hogy hiányzik a gyermeke, amikor pedig újra hazamehetett, már azt is képes volt meglátni, milyen gyönyörű a kislánya és milyen nagyszerű érzés vele együtt lenni.

Gyógyulása óta Lyndsey nagyon fontosnak érzi, hogy minél többek tudjanak erről a szörnyű betegségről, amely bárkit utolérhet, és segítség nélkül lehetetlenség kilábalni belőle.

A szülés utáni pszichózis nagyjából ezerből egy nőt érint, vagyis jóval ritkább, mint a szülés utáni depresszió. A tünetek között szerepelhet hallucináció, zavarodottság, érzéki csalódás, illetve mániákus viselkedés. A betegség bárkinél jelentkezhet, aki frissen szült, és minél előbb orvosi segítséget kell keresni, mert ennek segítségével teljes gyógyulás érhető el.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Fantasztikus csokitorta erdei gyümölccsel

Hozzávalók: 25 dkg étcsokoládé (70%-os), 6 tojás, 13 dkg margarin, 10 dkg cukor, 5 dkg liszt, fahéj, szerecsendió, csipet só.

Bővebben...

Készítsünk sajtkrémes töltött tojást a hidegtálhoz

A hidegtál egyik kiváló étele lehet ez a finom sajtkrémmel töltött tojás, amely finom tejszínnel és sajtokkal van ízesítve.

Bővebben...

Dobó Kata: Az anyaság elnézővé, megengedővé tesz

 

Dobó Kata nevét egy ország ismerte meg, amikor 1997-ben ő játszotta a Miniszter félrelép című filmben Marosi Tünde szerepét. Kata sikere azóta is töretlen, olyan közismert magyar filmek köthetőek a nevéhez, mint a Csak szex és más semmi, vagy a Szabadság, szerelem.

Bővebben...

Februárban érkezik 2016 legnagyobb meglepetése

Az Egyesült Államokat már ősszel meghódította, február 6-án a VIASAT3-on pedig a magyar nézőknek is bemutatkozik a 2016-os év legnagyobb sikere, a Rólunk szól (This Is Us).

Bővebben...

Lenyelnél egy mini lufit a fogyásért?

A fogyni kívánó emberek számára egy új megoldás alternatívát jelenthet a műtét helyett. A gyomorba beültetett apró ballon új reménnyel kecsegtethet az elhízás elleni küzdelemben.

Bővebben...

Így vedd rá magad a fogyókúra elkezdésére!

Te is magadra szedtél pár kilót a télen, és ideje lenne fogyókúráznod? A legnehezebb – mint mindent – elkezdeni azt. A következő tippek segítenek neked abban, hogy belevágj a fogyókúrába:

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Kíváló sziklakerti növény a pázsitviola!

Ezt a gyönyörű évelő dísznövényt ( aubrieta species) ültethetjük sziklakertbe, vagy napos ágyásokba is, ahol az ezernyi apró kis liláskék virágok beborítják kertünket.

Bővebben...

Így gondozzuk a lándzsarózsát!

Egy gyönyörű Trópusi dísznövény, amely a fák tetején él a dzsungel mélyén. De ma már mi is bevihetjük otthonunkba a dzsungel hangulatát.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Kedves lakótárs a kertben a süni!

Ha szeretnénk vegyszerek nélkül kertészkedni, jó, ha odaédesgetjük a süniket kertünkben és gondoskodunk róla, hogy nagyon jól érezzék magukat nálunk.

Bővebben...

A föld legnagyobb virága 3 méter magasra is megnőhet!

A föld legnagyobb és legbüdösebb virága a titán buzogány, (Amorphophallus titanum) amely akár 3 méter magasra is megnőhet és a szaga…..

Bővebben...

Egészségesebbek leszünk ha otthon főzünk

A legújabb kutatásból az derült ki, hogy az otthoni főzés jobb, mint az éttermi étkezés, és azok a gyerekek, akik az iskolai menzán táplálóbb ételeket kapnak, ritkán eszik meg ezeket.

Bővebben...

A társas készségek terén a kutyák olyanok, mint a kétéves gyerekek

A legtöbb családban, ahol kutyát tartanak, az állat szinte már családtagnak számít, olyan mintha egyel több gyerek lenne. Egy nemrégiben végzett kutatás szerint ez nem véletlen, a kutyák és a csecsemők ugyanis számos dologban hasonlítanak egymásra.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!