Agresszió az utakon

Egy nemrégiben, az Egyesült Államokban végzett kutatás kimutatta, hogy az elmúlt év során tízből nyolc autóvezetőn mutatkoztak meg vezetés közben az agresszió és a düh jelei, többen beismerték, hogy sokszor szándékosan túl közel mennek az előző kocsihoz, vitába szállnak a többi vezetővel, sőt néha még direkt bele is mennek a másikba.

Amint arra Jurek Grabowsky, az AAA Közlekedésbiztonsági Alapítvány igazgatója felhívta a figyelmet, a meggondolatlanság, a rossz közlekedési viszonyok, és a napi stressz együtt a legkisebb frusztrációt is veszélyes helyzetté alakíthatják az autóutakon. Sajnos túl sok sofőr veszti el a fejét a pillanat hevében, és ezzel akár halálos baleset okozója is lehet.

A kutatás során kiderült, hogy a megkérdezett vezetők fele, azaz közel 100 millió ember már ment rá szándékosan az előző autóra, illetve kiabált már másik autó sofőrjével. Nagyjából 45 százalékuk dudál, ha dühös, 33 százalék sértő gesztusokat használ, 24 százalék nem engedi a másik autónak, hogy sávot váltson, 12 százalék bevág mások elé, 4 százalék pedig már szállt ki az autójából azért, hogy egy másik sofőrrel konfrontálódjon. 3 százalék azt is elismerte, hogy idegességében túl gyorsan hajtott, vagy nekiütközött egy másik autónak. A legtöbb megkérdezett autóvezető úgy vélte, hogy az utóbbi években egyre gyakoribbá vált az agresszív vezetési stílus, és emiatt saját biztonságukat is veszélyeztetve érzik.

 

A fenti közlekedési morál egyébként elsősorban a 19 és 39 év közötti férfiakra jellemző, emellett az északkeletiek általában többet kiabálnak, mutogatnak és dudálnak, mint az Államok egyéb területén élők. Ezen sofőrök körében jellemző a gyorshajtás és a piroson áthajtás is.

Amint azt Jake Nelson, az AAA munkatársa kifejtette, teljesen normális, ha valaki dühbe gurul a volán mögött, de nem szabad hagyni, hogy az érzelmeink rossz döntésekre vegyenek rá minket. Nem érdemes kockáztatni csupán egy idegesítő helyzet miatt, mert sosem lehet tudni, mit fog lépni a másik autóban ülő. Igyekezzünk megőrizni a hidegvérünket, és biztonságban elérni az úti célunkat.

Az alábbi jó tanácsokat érdemes megfogadni. Soha ne kényszerítsük a másik sofőrt fékezésre vagy irányváltásra. Ne fogjunk fel semmit a személyünk elleni támadásnak, lehet, hogy a másik sofőrnek egyszerűen csak rossz napja van. Ha más agresszívan viselkedik, ne reagáljuk rá, kerüljük a szemkontaktust, ne mutogassunk, és tartsunk kellő távolságot az autónkkal. Ha vészhelyzet állna elő, azonnal hívjuk a 911-et (hazánkban a 112-t).

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Húsleves készítése háziasan

Jó és ízletes levest nyerünk, ha kellő mennyiségű húst, egynehány jó csontot, egy darabka borjúmájat veszünk a leveshez.

Bővebben...

Így süssünk piskótát, ha fogyókúrázunk

A fogyókúra idején sajnos le kell mondanunk a finom süteményekről, édességről, de néha beiktathatunk az étrendünkbe egy finom piskótát, de szigorúan cukor nélkül készítve.

Bővebben...

Rengeteg időbe telt megfagyasztani a Jégkirálynőt

A Vadász és a Jégkirálynő premierje 2016 egyik nagy durranása volt. Nem egy hétköznapi alkotásról van, hiszen egyszerre előzményfilmje és folytatása a 2012-es Hófehér és a Vadásznak. Így nem csoda, hogy már megjelenése előtt lázban tartotta a fantasy szerelmeseit.

Bővebben...

A Vígszínház színésznője is nyeregbe száll

A hölgyeket Puzsa Patrícia képviseli idén a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamában. A Vígszínház fiatal színésznője egyelőre tehetséges pályakezdőnek számít a világot jelentő deszkákon, a ló nyergében azonban már komoly rutint szerzett.

Bővebben...

Kiderült, miért nincs értelme sokszor a diétának

A legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyon falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között.

Bővebben...

A zsírszegény diéta nem jobb a többi fogyókúránál

Egy új áttekintésből az derült ki, hiába hirdetik, hogy a zsírszegény diéták a legjobbak a fogyáshoz, valójában azonban semmivel sem hatékonyabbak, mint a más típusú diéták.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Mennyi ideig tart két pohár bor elégetése?

A többségünk minden hátsó gondolat nélkül elfogyaszt két pohár bort, egy friss kutatás szerint azonban az így felhalmozott kalóriák elégetéséhez félórás olimpiai kajakozásra volna szükség. Az ilyesfajta kalkulációk segítenek megértene, hogy miért hízik a népesség jelentős hányada…

Bővebben...

Ezekre lesz szükséged a tavaszi nagytakarításhoz

Végre eljött a derűt ígérő tavasz. De a tavasszal érkezik a tavaszi nagytakarítás ideje is, ahol dacolnunk kell a tavaszi széllel és meg kell küzdenünk a sárkánnyal. Na jó, valójában csak a pókokkal és a pókhálókkal!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

A C vitamin hatása és fontossága!

A Nagy Földrajzi Felfedezések idején a hajósokat különös „nyavalya” gyötörte. A tünetegyüttes fáradékonysággal kezdődött, majd fogínyvérzés kíséretében „össznépi” foghullatás kezdődött.

Bővebben...

Amit a jódról tudni érdemes!

A jód a pajzsmirigy alkotóeleme, amely létfontosságú az egész szervezet normális hormonális működése számára.

Bővebben...

Mihez kezdjünk az üres bébiételes üvegekkel?

A legtöbb családban ahol kisbaba van, egy idő után az üresen maradt bébiételes üvegek elhelyezése már gondot okoz. Sokan egyszerűen kidobálják a kukába őket, míg mások a szelektív hulladék gyűjtőbe helyezik el őket, pedig gyakran nem is gondolnánk, milyen remek dolgok születhetnek egy üresen maradt üvegből.

Bővebben...

Abu Dhabi luxus világa

Az egyesült Arab Emírség fővárosa Abu Dhabi, amely a Perzsa öböl déli partjának közvetlen közelében egy homokos szigeten épült.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!