Túlsúly ellen mozogjunk napi 1 órát!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Szó sem lehet kandalló előtt ücsörgő nyugdíjaskorról, egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás eredményei kijózanító adatokkal szolgált arról, mennyit kell mozogni, ha idősen sem akarunk elhízni – röviden: sokat.

 

A nem diétázó idős nők számára legalább napi egy óra testmozgás szükséges ahhoz, hogy jó formában maradjanak – azok esetlben, akik túlsúllyal küzdenek pedig még ennél is több a napi kötelező mozgásmennyiség.

A Harvard Egyetem kutatói a Journal of the American Medical Association hasábjain jelentették meg eredményeiket, amelyekből persze az is kiderült, hogy ha nem is cél a karcsú alak idős korban, akkor is érdemes a testmozgást rendszeressé tenni az időskori mindennapokban, mert számos betegség kialakulásának kockázata is csökkenthető.A kutatómunka során 34 079 középkorú nő életmódját és testsúly-gyarapodását követték 13 éven keresztül. A résztvevők többsége nem fogyókúrázott a kutatási időszak alatt, átlagos testsúly-gyarapodásuk pedig 2,72 kg volt.Azok, akik egészséges súlyúak voltak - 25 vagy annál alacsonyabb testtömegindex – és a vizsgálat ideje alatt nem gyarapodott a súlyuk, naponta legalább egy órányi közepesen erős testmozgást végeztek. A felmérésben résztvevő hölgyeknek ez mindössze 13%-ára volt igaz. A már a kezdetekkor is túlsúlyos nők hiába végeztek hasonló mennyiségű mozgást naponta, ez nem volt már elegendő ahhoz, hogy ne hízzanak tovább.

 

Ezek az eredmények megmagyarázzák, miért fordul elő az, hogy étrendjükre figyelő, rendszeresen testmozgást végző nők is küzdenek a lassan, de biztosan megjelenő plusz kilók jelenségével. Ugyanakkor megerősíti azt a korábbi kutatási eredményt, amely 2002-ben született és röviden azt foglalta magában: minden felnőttnek szükséges volna napi 60 percnyi testmozgást végeznie.

A kutatók ugyanakkor azt is hangsúlyozták, a testmozgás önmagában nem elég, hiszen a megfelelő étrendet is szem előtt kell tartani, mivel idősebb korban a plusz kilókat sokkal nehezebben tudjuk leadni.

Forrás:Medipress.hu

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Ünnepi kacsamell párolt káposztával

Ha egy igazán finom omlós kacsamellből készült ünnepi fogást szeretne tálalni karácsonyra, próbálja ki a következő könnyen elkészíthető receptet.

Bővebben...

Tojásos olívasaláta juhsajttal

A sajtkedvelőknek ajánljuk ezt a finom és egészséges salátát, amely juhsajttal, és olívaolajjal készül. Egész évben pillanatok alatt elkészíthető.

Bővebben...

Bébi és az Oscar-díjasok

Edgar Wright-nak kultusza van. A rendező, aki a Haláli hullák hajnalá-t, a Vaskabátok-at és a Világvégé-t is rendezte.

Bővebben...

Időutazással és szuperhősökkel érkezik a tavasz

Álmodoztál már arról valaha, hogy visszautazz az időben és megváltoztasd a történelmet? A VIASAT3 új sorozatával mindezt megteheted!

Bővebben...

Kiderült, miért nincs értelme sokszor a diétának

A legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyon falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között.

Bővebben...

Ha fogyni szeretnénk, muszáj takarítani

Akár kétszer is többet eszünk, ha rendetlenség van körülöttünk a konyhában, mivel ilyenkor stressz hatása alatt állunk – derül ki a Cornell Food and Brand Lab friss kutatásából.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Vessünk be néhány házi praktikát a horkolás ellen

A horkolás az éjszakai pihenésünket zavaró kellemetlenség, amely súlyos esetben akár életveszélyes is lehet! Pedig egyszerű praktikákkal – mint például a háton alvás megszüntetése - az enyhe horkolást akár ki is lehet küszöbölni, de a kóros állapot kezelésére is többféle lehetőséget ismertet a szakorvos.

Bővebben...

A kávé hatása a géneken múlik?

Miért tudnak egyesek egy csésze kávé után békésen aludni, miközben mások órákig ébren maradnak utána? Az új kutatás szerint a gének állnak a háttérben.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Depressziós? Rosszkedvű? Szedjen D vitamint!

A depressziós nők állapota számottevően javult, miután D-vitamin hiányukat kezelni kezdték – olvasható egy friss tanulmányban.

Bővebben...

A D vitamin védi a fogakat,és erősíti immunrendszerünket is!

Régóta ismeretes, hogy a kalcium mellett a D-vitaminnak is kiemelten fontos szerepe van a csontok és fogak megerősítésében, friss kutatások azonban arra is rávilágítottak,

Bővebben...

Amikor a topséfek egymásnak és a maguk szórakoztatására főznek

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála apropóján Magyarország topséfjei készítik egymásnak az ételeket.

Bővebben...

Süssünk kenyeret házilag

Íme, három finom házi kenyér recept, hiszen nincs is finomabb mint egy illatos friss kenyér!

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!