A petefészekrák megelőzése

A legújabb kutatási adatok szerint a napi rendszerességű aszpirinszedés nagyjából 20 százalékkal csökkentheti a petefészekrák kialakulási esélyét.

 

Az Amerikai Országos Rákkutató Intézet munkatársai 12 tanulmány adatait vizsgálták meg. A kutatásokban összesen közel 8000 petefészekrákos és 12 000 egészséges nő vett részt. A tudósok elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy az aszpirin, valamint más nem-szteroid alapú gyulladáscsökkentők és az acetaminofen (paracetamol) milyen hatással vannak a petefészekrák kialakulási esélyeire.

 

A petefészekrák megelőzése

A résztvevő nők nagyjából 18 százaléka naponta szedett aszpirint, 24 százalékuk egyéb nem-szteroid alapú gyulladáscsökkentőket, 16 százalékuk pedig acetaminofent. A kutatási adatok szerint a napi rendszerességgel aszpirint szedő nők esetében 20 százalékkal kisebb eséllyel alakult ki a betegség, azokhoz képest, akik hetente csak egyszer vettek be aszpirint.

 

A nem-szteroid alapú gyulladáscsökkentőket rendszeresen szedők esetében 10 százalékkal csökkent a betegség kialakulási esélye. Ez azonban a kutatók szerint statisztikailag nem számottevő eredmény. Az acetaminofen és a petefészekrák kialakulási esélyei között nem sikerült kapcsolatot találni a mostani kutatás során.

"A kutatási adatok arra engednek következtetni, hogy az aszpirinben lévő hatóanyagok nem csak a szív- és érrendszeri megbetegedések, de a petefészekrák megelőzésében is szerepet játszhatnak - nyilatkozta Britton Tabert, az Országos Rákkutató Intézet munkatársa - Bár ez egy rendkívül fontos felfedezés, egyelőre még nem szabad, hogy jelentősen befolyásolja a klinikai gyakorlatokat, mivel további kutatások szükségesek az esetleges kockázatok és a pontos hatásmechanizmus feltárásának érdekében."

A rendszeres aszpirinszedés káros mellékhatásokkal, például az emésztőrendszer vérzésével és agyvérzéssel is járhat. Épp ezért a kutatók azt ajánlják, hogy minden páciens egyénileg konzultáljon a kezelőorvosával, mielőtt aszpirin-kúrába kezd. Bár a tudósok bizonyították, hogy kapcsolat van a petefészekrák kialakulási esélye és a rendszeres aszpirinszedés között, ok-okozati összefüggéseket nem sikerült megállapítaniuk.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Milánói spagetti villámgyorsan elkészítve

Nincs ötlete mit készítsen vacsorára, ami laktató, mégis gyorsan elkészíthető? íme egy remek milánói spagetti, amely gyorsan összedobható vacsorára.

Bővebben...

Csirkeaprólék leves recept

A csirkeaprólék levest számtalan variációban lehet elkészíteni, májgombóccal, tésztával,ki hogyan szereti. Bővebben...

Nagy árat fizetett az Oscar-beszédéért

Nagy árat fizetett kiállásáért Patricia Arquette. A színésznő kiállt a nők egyenlő bérezéséért, de ennek nem mindenki örült.

Bővebben...

Thor Vakációzik

A jó rendező próféta is. John Francis Daley, a Vakáció (12E) (Vacation, hazai bemutató: augusztus 27.) című őrült Ed Helms-komédia rendezőpárosának egyik tagja úgy tűnik az.

Bővebben...

Kisebb tányérról egyen, aki fogyni szeretne

Ha fogyásról van szó, nem csak az számít, mit eszünk, hanem az is, hogy milyen tányérból falatozunk. Ha ugyanis kisebb tányért használunk, automatikusan kevesebbet is fogunk enni.

Bővebben...

Így fogyott le 57 kilót egy édesanya!

Egy kétgyermekes anya 57 kg-tól szabadult meg, amit annak köszönhetően szedett magára, hogy éveken át napi 4000 kalóriát fogyasztott.

Bővebben...

Mind különlegesek vagyunk!

 

Készíts magadról egy képet, töltsd fel Instagramra, használd a #legszebbszemek, #legszebbarc, #legszebbszaj hashtag valamelyikét, valamint a @dm_magyarorszag taget, és nyerd meg a L’Oréal Paris szépségnapot!

A játék időtartama: 2017.03.30 – 04.23.


 

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Hogyan tápoldatozuk a muskátlit?

Sokan nem is tudják mennyire fontos a megfelelő és folyamatos tápanyag után pótlás a muskátlinak. Pedig ha nem adunk elég utánpótlást a muskátlinak, hiába várjuk a virágzást.

Bővebben...

A szobarózsa gondozása és metszése

A szobarózsa az utóbbi évek kedvelt cserepes dísznövénnyel lett hazánkban. Bemutatjuk mi a titka ennek a szép mini rózsának hogy sokáig díszítse otthonunkat!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Kerti tó építése házilag!

Egy kerti tó építése saját kezűleg nem a legegyszerűbb feladat, de érdemes vele próbálkozni.
Megmutatjuk lépésről lépésre hogyan is tegyük le helyesen a kerti tavat.

Bővebben...

A föld legnagyobb virága 3 méter magasra is megnőhet!

A föld legnagyobb és legbüdösebb virága a titán buzogány, (Amorphophallus titanum) amely akár 3 méter magasra is megnőhet és a szaga…..

Bővebben...

A visszér a hason is gondot okozhat

Az utóbbi időben ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hasat szabadon hagyó öltözet, egyre több celeb mutatkozik így díjátadó ünnepségeken, videoklipekben vagy csak egyszerűen a Twitterre vagy az Instagramra feltöltött selfie-ken. 

Bővebben...

Már a műtőben is hódít a 3D

Mostantól háromdimenziós kivetítők segítik az orvosok munkáját műtét közben a Manchesteri Királyi Kórházban.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!