Fogászati kezelés fúrás nélkül

A londoni kutatók által kifejlesztett, három éven belül elérhető úttörő módszernek köszönhetően a sokakat a fogászati rendelőktől távol tartó fúró vijjogása hamarosan csupán rossz emlék lehet.

 

A King’s College London szakértői által kifejlesztett módszer nem használ tömést, hanem a fog önregenerálását ösztönzi. Ráadásul a technikához nincs szükség injekcióra sem, így a fogászok egy sokkal fájdalommentesebb kezelést kínálhatnak betegeiknek.

A szuvas fogrészt általában fúrással távolítják el, majd a lyukat valamilyen tömőanyaggal betömik. Az Electrically Accelerated and Enhanced Remineralisation (EAER, elektromosan gyorsított és serkentett újramineralizáció) nevű új kezelés felgyorsítja a kalcium és foszfát ásványi anyagok természetes beépülését a sérült fogba. A két lépésből álló eljárásban először előkészítik a károsodott fogzománc területet, majd gyenge elektromos árammal bejuttatják az ásványi anyagokat a helyreállítani kívánt területre.

„A jelenleg alkalmazott fogászati kezelés nem ideális” – magyarázta Nigel Pitts professzor, az egyetem Fogorvostudományi Intézetének munkatársa: „Amikor töméssel kezelünk egy fogat, az a fog a folyamatos fúrások és tömések ördögi körébe kerül, mivel minden tömés végül kiesik. Azon kívül, hogy a mi eszközünk kíméletesebb a betegekkel és jobbat tesz a fogaiknak, ráadásul legalább olyan költséghatékony is, mint a jelenlegi fogászati kezelések.”

 

A módszer forgalmazására létrehozott Reminova Ltd cég jelenleg magánbefektetőket keres az EAER fejlesztéséhez.

Nem ez az egyetlen újszerű fogászati eljárás, amit az utóbbi időben kifejlesztettek. A múlt hónapban az Unilever egy olyan fogkrémről és szérumról számolt be, amely a vállalat állítása szerint mindössze három nap alatt képes a fogzománc 82 százalékának helyreállítására.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Süssünk poharas süteményt gyorsan

Nincs ötlete mit süssön hétvégén a vendégeknek, vagy a családnak? Mi segítünk! Íme három olyan poharas sütemény recept, amely pillanatok alatt elkészíthető.

Bővebben...

Gesztenyés palacsinta recept

Az ünnepi desszert akár a gesztenyés palacsinta is lehet. Bemutatunk két remek receptet ,amely gyorsan elkészíthető.

Bővebben...

Sziget: Itt volt a fél világ

Több teltházas nappal és majd’ félmilliós látogatószámmal zárt a 24. fesztivál. Itt volt a fél világ és mindenki szerette a Szigetet.

Bővebben...

Gáspár Bea: el kell viselni a családunkat Bárdosi Sándor ismét apuka lesz?

Gáspár Bea és Bárdosi Sándor is szerepel a Flúgos Futamban, a VIASAT3 autós reality showjában, ahol a párok több héten keresztül versenyeznek összezárva egy autóban. Az olimpiai ezüstérmes birkózó és a reality műsorból ismert Bea asszony is hosszú házasságban él, így az összezártság olykor nehéz pillanatait saját bőrükön is megtapasztalták már.

Bővebben...

Ezeket a zöldségeket kerülje ha fogyni szeretne!

A zöldborsó, a kukorica és a burgonya mind kerülendő – állítják a szakértők, akik inkább karfiolt, aszalt szilvát és áfonyát javasolnak.

Bővebben...

A fogyókúra alatt érdemes chia magot fogyasztani!

A chia mag az egyik legkeresettebb szuper food lett az elmúlt években, főleg fogyókúra ideje alatt érdemes fogyasztani, de csak a megengedett mennyiségben.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Vigyük téli szálláshelyére a muskátlikat

A legtöbb ablakban és erkélyen még mindig a muskátli a legkedveltebb virágzó növény. Ha nem szeretnénk évről évre új töveket vásárolni, érdemes a teleltetéssel megpróbálkozni.

Bővebben...

Kerti fűféle a kínai tollborzfű

A kínai tollborzfű (pennisetum alopecuroides) egy dézsában is nevelhető évelő díszfű, amely augusztustól októberig virágzik kertünkben, erkélyünkön.

Bővebben...

Így rendezzük be az erkélyt tavasszal!

Megérkezett a tavasz ideje megtervezni az erkély berendezését és virágait. Még a legkisebb erkélyt is valódi oázissá varázsolhatjuk, néhány ügyes praktika segítségével.

Bővebben...

Kerti tó építése házilag!

Egy kerti tó építése házilag nem a legegyszerűbb feladat, de érdemes vele próbálkozni. Megmutatjuk lépésről lépésre hogyan is tegyük le helyesen a kerti tavat.

Bővebben...

Gyakrabban ír fel az orvos antibiotikumot, ha ezt a páciens el is várja

Egy friss kutatás szerint az orvosok előszeretettel írnak fel antibiotikumot, ha tudják, hogy a páciens erre számít – sajnos akkor is, ha nem biztosak abban, hogy egyáltalán bakteriális fertőzésről van szó.

Bővebben...

Miért vezethet látásvesztéshez egy fejsérülés?

A Texas Egyetem Orvosi Karának kutatói annak jártak utána, mi lehet az oka, hogy bizonyos fejsérülések esetén akár tartós látásvesztés, úgynevezett traumatikus optikai neuropátia is előfordulhat.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!