Ezért fontos a jó minőségű melltartó

Egy a Cancer, Epidemiology, Biomarkers and Prevention című lapban közzétett kutatás szerint a melltartó viselése nem növeli a mellrák kockázatát.

Egy nagyjából 1500, a menopauzába lépett nővel végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen hordták ezt a fehérneműt, semmivel sem voltak nagyobb mértékben kitéve a betegségnek, mint azok, akik nem.

A fenti kérdéssel kapcsolatban több mint húsz éve folyik a vita, szakemberek egy rész ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy a mellrák évezredeken át ismeretlen volt a nők számára, aminek a melltartóviselés vetett véget. Az elmélet tudományos magyarázata abból áll, hogy a melltartók, főleg, amelyek merevítőt is tartalmaznak, nyomják a nyirokutakat, emiatt az anyagcseréből származó fölösleges és káros anyagok nem tudnak azokban szabadon áramlani, és a viselője nagyobb mértékben lesz kitéve a rákkeltő anyagoknak.

Egy korábbi kutatás – melyben 3000 nő vett részt – azt is kimutatta, hogy főleg a nagyobb kosárméretű melltartót viselőknél nő meg a kockázat mértéke, ám ezért könnyen felelőssé tehető az is, hogy ezek között a nők között több volt az elhízottak aránya.

 

A Washington Egyetem szakemberei azonban megelégelték, hogy folyton a melltartóval riogatják a nőket, ezért 1513 ötvenöt és hetvennégy év közötti nőt kísértek figyelemmel, akik közül több mint ezernél diagnosztizálták a mellrák valamelyik típusát.

Személyes beszélgetés során valamennyiüket kikérdezték arról, milyen kosárméretet, illetve körméretet viselnek, hány évesen kezdtek el melltartót hordani, merevítős melltartót viselnek-e, és pontosan heti hány napban, napi hány órában viselik ezt a fehérneműt, és a válaszok alapján semmiféle összefüggés nem volt kimutatható a melltartóviselés és a mellrák kialakulása között. Amint azt a kutatást vezető Lu Chen kifejtette, sokakban azért is merült fel a melltartó hibáztatása a mellrák kapcsán, mivel a betegség jóval jellemzőbb a fejlett, mint a fejlődő országokban, és köztudott, hogy előbbiekben jóval elterjedtebb a melltartóviselés szokása, ám a tanulmány rácáfolt ezekre a nézetekre, így a nőknek továbbra sem kell attól tartaniuk, hogy csinos fehérneműjük bármiféle ártalmat is okozna számukra.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

3 villámgyors tésztaétel vacsorára

Nincs idő, de főzni kell valamit, ami finom és gyors is? Íme, néhány ötlet tészta recept formájában.

Bővebben...

Gyors és egyszerű teasütemény recept

Mint a neve is mutatja, egy finom illatos vaníliás süteményt takar ez a recept, amely 20 perc alatt elkészíthető.

Bővebben...

Számolás a Fehér Házban

Michelle Obama még otthon érzi magát a Fehér Házban – és tudja, milyen jelentősége van annak, hogy kit hív vendégségbe.

Bővebben...

A Vakáció titkai

 

Ed Helms nem akar kibújni a skatulyából. A Másnaposok-ban ügyefogyott fogorvost alakít, aki nála vagányabb haverjai mellett keveredik mindenféle bajba.

Bővebben...

Ezeket a zöldségeket kerülje ha fogyni szeretne!

A zöldborsó, a kukorica és a burgonya mind kerülendő – állítják a szakértők, akik inkább karfiolt, aszalt szilvát és áfonyát javasolnak.

Bővebben...

7 súlyos hiba, amivel gátolod a fogyókúra sikerét

Ha fogyni szeretnénk, gyakran teszünk olyan logikusnak tűnő dolgokat, melyekről azt gondoljuk, segítik a súlycsökkenést, pedig valójában nem a fogyáshoz, hanem inkább súlyunk gyarapodásához járulnak hozzá.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

600 évig is megél a yucca a sivatagban!

Közép és Észak Amerika egyik leglátványosabb növénye a yucca amely ma már hazánkban is elterjedt kerti dísznövény.

Bővebben...

A sárga bokorrózsa termesztése!

Kisméretű kertekbe is ideális rózsafajta, amely az első fagyokig is folyamatosan virágzik.

Bővebben...

Négy évszakos kerti kalendárium

Egy kert tervezése során nem árt, ha figyelembe vesszük a négy évszak szezonális növényeit, és az aktuális kerti munkákat.

Bővebben...

Gyepszőnyeg lerakása kertünkben!

Ha nem szeretnénk, a fűmaggal bajlódni vásároljunk kész gyepszőnyeget vagy gyeptéglát. Bemutatjuk, hogy kell szakszerűen lerakni.

Bővebben...

Hogyan éljük túl a szakítást?

Olykor sajnos elérkezik az életünkben a pillanat, amikor úgy érezzük, hogy vége, nincs tovább. Kifullad egy szerelem, másfelé tart az életünk vagy egyszerűen csak rádöbbenünk, hogy mégsem illünk össze

Bővebben...

Három tipp, hogy könnyebb legyen a vasalás

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én nem szeretek vasalni. Ezért gyűjtök tippeket, trükköket, amivel megkönnyíthetem a vasalást, remélem neked is segítenek majd.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!