A golf, a jóga és a kertészkedés jó alváshoz segít

Csaknem félmillió felnőtt alvási szokásainak elemzésekor kiderült, hogy a futás, a jóga, a kertészkedés és a golf jelentősen javítja a pihenés minőségét, míg a házimunka és a gyermeknevelés rontja azt.

 

 

Köztudott, hogy a mozgás segít a jó alvásban, ám a kutatók szerint egyes mozgásformák hatékonyabbak erre a célra a többieknél. A Pennsylvaniai Egyetem munkatársai a kertészkedést, a futást, a golfot és a jógát javasolják azoknak, akik szeretnék kipihenni magukat.

 

„Nemcsak azt sikerült bebizonyítanunk, hogy már az egyszerű séta is javítja az alvás minőségét, hanem azt is, hogy bizonyos jelentőségteljes tevékenységek is hatékonyak erre a célra” – mondta Dr. Michael Grandner. „Az is érdekes, hogy akiknek a házimunka és a gyermeknevelés során mozogtak a legtöbbet, kevesebbet aludtak” – tette hozzá a szakember.

A tanulmány szerint tehát nemcsak maga a mozgás ténye számít, hanem annak formája is.

A szakértők rögzítették az alvással töltött órák számát, illetve a fizikai aktivitás típusát is a résztvevőknél. Korábbi eredmények alapján már tudható, hogy a napi hét óránál kevesebb alvás károsan hat az egészségre.

„Eredményeink gyarapítják azon tudományos bizonyítékok sorát, amelyek szerint az alvás kulcsfontosságú az emberi teljesítményre nézve. Laboratóriumi kísérletekkel alátámasztották, hogy az alváshiány gyengíti a fizikai és a szellemi teljesítményt, amivel egybeesnek a való életbeli megfigyelések” – tette hozzá Dr. Grandner.

A tanulmány az Associated Professional Sleep Societies LLC seattle-i éves ülésén kerül bemutatásra.

Ezt olvastad már?

A jó alvás titka a háton fekvés!

A több alvás hatékony munkát eredményez

Akik 6 óra alvással is elvannak, veszélynek teszik ki magukat

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Pozsonyi patkó

A diós sütemények egyik klasszikusa a pozsonyi patkó. Érdemes kipróbálni a receptet, mert gyerek és felnőtt egyaránt imádni fogja.

Bővebben...

Ezek a mártások remekül illenek a sült húsok mellé

Szeretne valami különleges sült hússal kedveskedni vendégeinek? Akkor kínálja a hús mellé a következő 3 mártás egyikét!

Bővebben...

Goldie Hawn, az ikon

Ha valaki kíváncsi rá, mi igazán fontos és mi igazán értékes a filmek világában, a mozi tulajdonosokhoz és üzemeltetőkhöz kell fordulnia.

Bővebben...

Békítőként tér vissza Jakupcsek Gabriella

 

Forrongó érzelmek, heves ellentétek, felemésztő hiány – békülni vágyó egykori szerelmesek, rég nem látott szülők, vagy éppen kétségbeesett gyermekek kerülnek a TV2 egyik tavaszi újdonságának középpontjába.

Bővebben...

Így fogyott le 57 kilót egy édesanya!

Egy kétgyermekes anya 57 kg-tól szabadult meg, amit annak köszönhetően szedett magára, hogy éveken át napi 4000 kalóriát fogyasztott.

Bővebben...

Ezeket a köreteket edd a hús mellé, ha fogyni szeretnél!

Semmi sem szükségesebb a fogyáshoz, mint a szénhidrát kivonása étrendedből. De mivel laksz jól, ha nem elég a hús és a zöldség? Nyugodt lehetsz, hiszen van mit enned a tészta, krumpli és rizs helyett.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Ez az 5 árulkodó jel megmutatja milyen gyorsan öregszik a bőrünk

Minden arcnak van egy története, és ez a történet, úgy látszik, arról is sokat elárul, milyen gyorsan öregszik az arc gazdája.

Bővebben...

Valóban jót tesz a csokoládé?

Korábbi tanulmányok áttekintő vizsgálata során kiderült, hogy a csokoládéban található kakaó valójában jó a szervezetnek.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Miért van szükségünk a vitaminokra?

Amikor valaki meghallja a vitamin szót, sajnos manapság azonnal a vitamin tabletták jutnak az eszébe. Pedig a vitaminok nem azonosak a vitamin tartalmú készítményekkel.

Bővebben...

A szem vitaminja: A-vitamin

A megfelelő mennyiségű A-vitamin fogyasztása rendkívül fontos a szervezetünk számára, hiszen e vitamin legfontosabb feladata a szem egészségét hivatott megőrizni.

Bővebben...

20 perc alatt elkészíthető mediterrán sajtsaláta

Ha szeretnénk a vendégeinket lenyűgözni, de nincs sok időnk, készítsünk sajtsalátát, amely finom és akár 20 perc alatt összedobható.

Bővebben...

Az újabb kezelések kevésé ijesztőbbé tehetik a hegeket

Egy bőrgyógyász szakorvos szerint a hegek megváltoztathatják az emberek külsejét és emlékeztethetik őket életük valamilyen nehéz időszakára, ami akár az általános életminőségüket is ronthatja.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!