Ezért eszünk és költünk többet étteremben

A legújabb kutatás szerint az emberek étteremben átlagosan 200 kalóriával többet esznek, mint ha otthon főznének maguknak.

Ráadásul házon kívül több telített zsírt, cukrot és sót is bevisznek.

A kutatásnak azonban vannak korlátai; nem tér ki például arra, hogy az éttermekben gyakran megfordulók egészségtelenebbek-e az otthon étkezőknél, és nem veszi számításba az étteremben étkezés lehetséges előnyeit, például a társaságot és a főzésből származó stressz csökkentését. Az eredmények ennek ellenére a tanulmány társszerzője, Lisa Powell, az Illinois Egyetem professzora szerint azt mutatják, hogy „az étteremben étkezésnek kellene a kivételnek lennie, nem a normának”.

 

A kutatók a Public Health Nutrition augusztus 7-i számában publikált kutatásukat 12 ezer húsz és hatvannégy év közötti személy válaszaira alapozták, akik 2003 és 2010 között részt vettek egy szövetségi felmérésben. A résztvevők azzal kapcsolatban válaszoltak kérdésekre, hogy mit étkeztek két különböző napon. Az eredmények szerint azok, akik gyorséttermekben és éttermekben étkeztek, átlagosan 194 illetve 205 kalóriával többet fogyasztottak naponta, és több telített zsírt és sót vittek be a szervezetükbe.

Powell szerint ez a többletkalória az energiadúsabb ételekből, a nagyobb adagokból és az olyan „üres kalóriákból” származik, mint például a cukrozott üdítőitalok. A szakértő szerint ezt az extra kalóriát azzal lehet például elkerülni, ha lehetőség szerint fél adagot rendelünk, ha köretnek zsírban sült ételek helyett zöldséget és salátát választunk, és ha üdítőital helyett ásványvizet iszunk.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

 

Brokkoli sonkával és füstölt sajttal

Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mélyhűtött is lehet), 25-30 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi őrölt borókabogyó, só ízlés szerint.

Bővebben...

3 finom fánk recept, nem csak farsangra

Fánkot nem csak farsangra érdemes sütni, hanem bármelyik hétvégén készíthetünk ebédre desszertnek. Bemutatunk három különböző ízesítésű fánkot, amelyet még kezdő háziasszonyok is el tudnak készíteni.

Bővebben...

Tücsi súlyos sérülés miatt hagyta abba az atlétikát

A sportversenyek a Sláger TV sztárjait is lázba hozzák, ami nem is csoda, hiszen egykor ők is profi versenyzői karrierről álmodtak. Aryee Claudia, azaz Tücsi egy térdsérülés, Nagy Zsolt Leo pedig a tanulás miatt mondott le a versenyzésről, míg Pordán Petra egy véletlennek köszönheti, hogy nem lett belőle profi úszó.

Bővebben...

Bochkor Gábor: Soha nem voltunk barátok Boros Lajossal

Kendőzetlenül beszélt Boros Lajoshoz fűződő viszonyáról Bochkor Gábor. A népszerű rádiós nem titkolja, hogy már három éve nem beszélt egykori műsorvezető társával, aki szerinte mindig odaszúr egyet, amikor róla kérdezik.

Bővebben...

A fogyókúra sikere fejben dől el!

Az, ahogyan étkezési szokásainkra gondolunk, igenis meghatározza azt, hogy képesek vagyunk-e fogyni. Aki úgy tekint magára, hogy alapvetően egészségesen táplálkozik, nagyobb eséllyel szabadul meg könnyen a fölösleges kilóktól, mint az, aki bűntudatot érez a témával kapcsolatban – tudjuk meg a Winina State University friss kutatásából.

Bővebben...

Állandóan éhes? Akkor ezt egye az ebéd mellé!

Azok, akik az ebédjük mellé egy fél avokádót is elfogyasztanak, 40 százalékkal alacsonyabb hajlandóságot mutatnak a nassolásra, ráadásul jóllakottabbnak érzik magukat az étkezés után három órával. Az avokádóval növelhető a kalória- és szénhidrát-bevitel, ám a vércukorszint emelése nélkül.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Fogyókúrás recept: Paradicsomsaláta rukkolával!

Ez a finom saláta reggelire elkészítve energiával lát el minket, sőt még zsírt is éget, hiszen a paradicsom az egyik legjobb zsírégető zöldség.

Bővebben...

A spenót tényleg fokozza a teljesítőképességünket!

A belgiumi Leuven Egyetem kutatói egy kísérlet során 27 alanynak nitrátot tartalmazó táplálékkiegészítőt adtak edzésük előtt, majd azt figyelték, mindez milyen hatással van a teljesítményükre.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Segíthet az asztma kezelésében a D-vitamin

A napfényben töltött idő hatással van az asztmások állapotára az immunrendszer változásának révén  – derül ki egy friss kutatásból, amelyet a londoni King’s College csapata végzett. Az eredmények alapján az alacsony D-vitamin szint a panaszok súlyosbodásához köthető.

Bővebben...

Így fedezték fel a C vitamint!

116 évvel ezelőtt, 1893-ban Budapesten megszületett Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas magyar orvos és kutató, a C-vitamin felfedezője. A paprikából hogyan sikerült felfedeznie a szervezet számára alapvető vitamint?

Bővebben...

Olvass sokat, tovább élsz!

Ha a gyermekünket nehéz rávenni arra, hogy nekifogjon a kötelező olvasmányoknak, érdemes felhívni a figyelmét arra a nemrégiben végzett vizsgálatra, amely kimutatta, hogy az olvasás akár két évvel is megnövelheti az ember élettartamát.

Bővebben...

Ha a vérnyomást csökkentő diétát választjuk, a vesebetegségek kockázata is csökken

Azok az emberek, akik magvakban, hüvelyesekben, teljes kiőrlésű gabonában, alacsony zsírtartalmú tejtermékben, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendet folytatnak, illetve kevés vöröshúst esznek és a cukorral ízesített italokat is hanyagolják, nemcsak vérnyomásukat tartják alacsonyan, de lényegesen kisebb eséllyel küzdenek krónikus vesebetegséggel is.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!