Ezért ne kínáld alkohollal a gyerekedet

Azok a kiskamaszok, akik a szüleik jóvoltából kóstolják meg az alkoholt, 16 éves korukra akár háromszor is többet ihatnak a társaiknál.

Ez derül ki egy friss kutatásból, ami ellentmond a feltételezésnek, miszerint érdemes a gyerekeket biztonságos, otthoni környezetben megismertetni a szesz hatásaival.

A vizsgálatot koordináló Richard Mattick professzor elmondta, hogy a szülők bizonytalanok, miként lehetne rávenni a gyerekeiket az alkoholfogyasztás visszafogására. A támogatás azonban nem tűnik jó stratégiának: akik a hetedik és a kilencedik osztály között alkoholt kaptak otthon, tizedikesként sokkal többet ittak. 

 

„A 18 éves aluliakat elsősorban a szülők látják el alkohollal. A legtöbb esetben jó szándék vezérli a felnőtteket” – magyarázta Mattick professzor, aki maga is meglepődött az eredményeken. Ennek tudatában javasolja, hogy a szülők mindenképpen tájékozódjanak az esetleges kockázatokról, amennyiben döntésre készülnek a témát illetően. 

A szakértő hozzátette, hogy a kamaszkori ivászat számos probléma forrása lehet, beleértve a sérüléseket, a nemi úton terjedő betegségeket, a felnőttkori alkoholfüggőséget, és az agyműködés megváltozását is. A kutatásban résztvevő gyerekek hatoda számolt be arról, hogy 12-13 éves fejjel italt kapott a szüleitől, több mint harmaduknak pedig innen származott az alkoholkészlete 15-16 esztendős korában. 

„Az eredmények azt mutatják, hogy akik szeszt kapnak a szüleiktől, jó eséllyel más forrásból is keresni fogják később az italt” – fogalmazott Dr. Monika Wadolowski, aki ennek kapcsán írta a doktori disszertációját. 

A felméréshez több mint 2 000 szülőt és gyermeket vettek górcső alá.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Süssünk finom gyümölccskenyeret aszalt gyümölcsökkel

Egy hétvégi teadélutánra kiváló vaníliás sütemény lehet ez az egyszerű és gyors recept, amely sárgabarackkal és rummal van ízesítve!

Bővebben...

Süssünk farsangra csöröge fánkot

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 evőkanál vaj, 4 evőkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só.

Bővebben...

Ilyen az Élet

Ez lesz a mozitörténet első olyan filmje, amely az elejétől a végéig a súlytalanság körülményei között játszódik.

Bővebben...

Zacher Gábor: Én is gyakorló függő vagyok

Zacher Gábor őszintén mesél válásáról és új szerelméről a ma esti Lakástalkshowban. A VIASAT3 műsorából kiderül, hogy a népszerű toxikológus saját maga is függő, két nagy szenvedélye a pipázás és a mogyorós csoki.

Bővebben...

Így fogyott le 57 kilót egy édesanya!

Egy kétgyermekes anya 57 kg-tól szabadult meg, amit annak köszönhetően szedett magára, hogy éveken át napi 4000 kalóriát fogyasztott.

Bővebben...

Kisebb tányérról egyen, aki fogyni szeretne

Ha fogyásról van szó, nem csak az számít, mit eszünk, hanem az is, hogy milyen tányérból falatozunk. Ha ugyanis kisebb tányért használunk, automatikusan kevesebbet is fogunk enni.

Bővebben...

Mind különlegesek vagyunk!

 

Készíts magadról egy képet, töltsd fel Instagramra, használd a #legszebbszemek, #legszebbarc, #legszebbszaj hashtag valamelyikét, valamint a @dm_magyarorszag taget, és nyerd meg a L’Oréal Paris szépségnapot!

A játék időtartama: 2017.03.30 – 04.23.


 

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

3 könnyen gondozható egynyári növény, amelyek pompás színfoltok lesznek kertünkben

Ha még nyáron marad üres hely kertünkben, amelyet szeretnénk gyorsan beszínesíteni, vásároljunk a kertészetekben egynyári palántákat, így ezek a növények már virágos állapotukban kerülnek a kertünkbe.

Bővebben...

Így ültessünk bambuszt a teraszra!

A nagyobb erkélyre és teraszra dézsába is ültethető növény a bambusz (Pseudosasa japonica) amely 1850-ben bukkant fel Európában!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Így ültessük be szépen a sírokat!

A sírhely beültetése nyáron gondos előkészülteket igényel, hiszen a nyári forróságban nincs lehetőség naponta öntözni és gondozni a növényeket.

Bővebben...

Az aloe vera növény gondozása nem is olyan nehéz

 

Az aloe vera csodanövény gondozása nem is olyan nehéz, mindössze pár szabályt kell betartani, ahhoz, hogy az aloe vera szépen fejlődni.

Bővebben...

Egy hibás gén okozhat szívrohamot

A legújabb tudományos felfedezés szerint egy ritka genetikai mutáció közel duplájára növelheti egyesekben a középkorban bekövetkező korai szívroham kockázatát.

Bővebben...

Ön is szívesebben dolgozna egy robotnak?

A gyárban dolgozók elégedettebbek, ha ember helyett gép felügyeli őket – derül ki egy friss kutatásból.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!