2,5-szer nagyobb az esélyed az elhízásra, ha ez megtörtént veled!

Az Egyesült Királyságban végzett felmérések szerint egyáltalán nem ösztönzi fogyásra a túlsúlyos embereket, ha mások megjegyzéseket tesznek a súlyukra, sőt, meglepő módon még hízhatnak is a gonoszkodó kritikától.

A korábbi kutatások alátámasztani látszanak a feltételezéseket - egy nemrég végzett felmérés szerint ugyanis 2,5-szer nagyobb eséllyel lesznek kórosan elhízottak azok, akiket ért már valaha hátrányos megkülönböztetés a súlyuk miatt.

A mostani kutatásban 3000 túlsúlyos önkéntest interjúvoltak meg. A tudósok elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy érte-e valaha hátrányos megkülönböztetés, kemény kritika vagy más rossz élmény a megkérdezetteket a kövérségük miatt.

A résztvevők 5 százaléka bevallotta, hogy volt már hasonló kellemetlen tapasztalata. Egy négyéves periódus alatt azok, akik saját bevallásuk szerint diszkrimináció áldozatai lettek a túlsúlyuk miatt, átlagosan 0,95 kilogrammot híztak, míg azok, akiket nem ért hátrányos megkülönböztetés, csak 0,71-et.

 

"A felmérésből világosan látszik, hogy a súly alapján történő diszkrimináció része és nem a megoldása annak a problémának, amit a túlsúly jelent - nyilatkozta Jane Wardle, a University College London munkatársa - Rengeteg páciens számolt be olyan esetről, amikor az orvosnál hátrányos megkülönböztetés érte a súlya miatt. Pedig az embereknek, ideértve az orvosokat is, meg kellene érteniük, hogy nem szabad kellemetlen helyzetbe hozni másokat a testsúlyuk miatt, mert ez csak tovább fokozza a problémát."

A testsúly alapján történő diszkrimináció további hízást és evési rohamokat válthat ki. "Emiatt ráadásul a súlyroblémával küzdők kevésbé szívesen mennek ki az emberek közé sportolni" - nyilatkozta Sarah Jackson.

A kutatás részletes leírása az Obesity című tudományos szaklap szeptember 10-ei számában olvasható.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Fördős Zé karácsonyi menüje

 

Az adventi időszak kapujában Fördős Zé gasztroblogger és a Ferrero megálmodta a tökéletes karácsonyi asztalt. A Ferrero karácsonyi workshopján a vendégek a pralinék segítségével egyedi asztaldíszeket gyárthattak, valamint elleshették Zétől a karácsonyi menü elkészítésének fortélyait.

Bővebben...

Így tudsz tökéletes piskótát sütni

Sokan gondolják, hogy a piskóta sütés a világ legnehezebb dolga, pedig ha betartunk néhány szabályt, nagyon szép piskótát tudunk sütni.

Bővebben...

Farkas menekül

James Mangold –a 2013-as Farkas-mozi és az új film, a Logan – Farkas (Logan, hazai bemutató: március 2.) rendezője – azt ígérte a rajongóknak, hogy a legújabb filmjében olyannak láthatják majd az adamantium fenevadat, amilyennek még soha.

Bővebben...

Öngyilkos osztag – kétszeres kiképzőtábor

Nem könnyű az öngyilkos osztag tagjává válni. Will Smith-re is kemény kiképzés várt, hogy eljátszhassa a Suicide Squad – Öngyilkos osztag (hazai bemutató: augusztus 4.) egyik főszerepét.

Bővebben...

Fogyni szeretne? Számolja a harapásokat!

A harapások számolása 20-30 százalékkal csökkenti a kalóriabevitelt – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a módszer kipróbálok egy hónap alatt két kilótól szabadultak meg.

Bővebben...

Fogyjunk fűzővel?

Létezik egy különös fogyókúrás módszer, mellyel több centit is lefaraghatunk derékbőségünkből anélkül, hogy kés alá feküdnénk, vagy akár egy percig is éheznénk, a gyártók szerint ugyanis segítségével csökken az éhségérzetünk.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Ez az 5 árulkodó jel megmutatja milyen gyorsan öregszik a bőrünk

Minden arcnak van egy története, és ez a történet, úgy látszik, arról is sokat elárul, milyen gyorsan öregszik az arc gazdája.

Bővebben...

Rossz kedv ellen együnk joghurtot

A probiotikumos étrendkiegészítőt szedőknél ritkább a mentális betegségre hajlamos emberekre jellemző rumináció, tehát „befordulás” és tépelődés – derül ki egy friss kutatásból. A tabletta formájában szedett probiotikumok a joghurt élőflórájában is megtalálhatóak.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Ugyanolyan fontos lehet a gyermekek csontegészségéhez a magnézium, mint a kalcium

Egy friss kutatás eredményei szerint a magnézium bevitele és felszívódása jelentős mértékben összefügg a gyermekek csontsűrűségével.

Bővebben...

A B 12 vitamin megelőzi a hasfájást a babáknál!

Tudósok felfedezték, hogy ha a terhesség korai szakaszában a B12 vitamin szintje kellően magas az anyában, akkor háromszor nagyobb esélye van arra, hogy csendes, nyugodt gyermeke fog születni.

Bővebben...

így csillapítsuk a terhességi hányingert

A terhesség ideje alatt nagyon fontos a rendszeres, tápanyagban gazdag, egészséges táplálkozás, ami kedvez mamának és babának egyaránt.

Bővebben...

Nem biztonságosak az étrendkiegészítők a babáknak

Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszer Ellenőrzési Hivatala (FDA) nemrégiben figyelmeztetést adott ki az ABC Dophilus Powder nevű probiotikus étrend-kiegészítő termékre, mivel alkalmazása összefüggésbe hozható egy connecticuti koraszülött gyermek halálával.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!