Így viselkedik, aki hisz az őrangyalokban

A kanadai York Egyetem szakértői a hit és a kockázatvállalási magatartás összefüggését vizsgálták. Feltételezték, hogy akik hisznek az őrangyalokban, bátrabban kockáztatnak, ám az eredmények ennek ellenkezőjét mutatták.

 

„Arra számítottunk, hogy az őrangyalba vetett hit aláássa a körülmények pontos felmérésének képességét, ennélfogva növeli a kockázatvállalást. Ezzel ellentétben viszont az érintettek inkább kockázatkerülő magatartást tanúsítanak ahelyett, hogy kihasználnák ezt a fajta védelemérzetet” – magyarázta a kutatást vezető David Etkin professzor, aki munkatársaival együtt 198 emberrel készített interjút. 

Feljegyezték, hogy a résztvevők miként tekintenek a kockázatra, milyen döntéshelyzetbe kerültek eddig a kockázatvállalással kapcsolatban, illetve miért döntöttek úgy, ahogy. 

 

Bebizonyosodott, hogy az őrangyalokban hívők 68 százaléka azt állította: hitük befolyásolja a kockázathoz fűződő viszonyukat, döntő többségük pedig jobban kerüli azt, mint az őrangyalokban nem hívő társaik – olvasható a SAGE Open című szakfolyóiratban. 

Amikor például a résztvevőknek egytől ötig terjedő skálán értékelniük kellett, hogy a sebességhatár 20 kilométer per órával történő megszegését mennyire tartják kockázatosnak, az őrangyalokban hívők inkább annak tartották, mint a többiek. 

„Úgy látszik, hogy az ok-okozati összefüggés éppen a fordítottja annak, ahogy eleinte feltételeztük. Szerintünk a kockázatkerülő emberek feldolgozási mechanizmusként használják az őrangyalok koncepcióját, hogy megbirkózzanak a félelmükkel” – összegezte Etkin professzor.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Olívás fetasajtos sós muffin recept

Valódi mediterrán ízeket varázsolhatunk az asztalra, ha elkészítjük ezt a finom sós muffint.

Bővebben...

Tüzes csilis köményes csirke egytál étel

Nincs is jobb egy hétvégi napon, mint egy tüzes,csípős mexikói csirke, csili paprikával fűszerezve.

Bővebben...

Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical

 

Budapestre érkezik világturnéja során az eredeti legendás angol Macskák musical, amelyet Trevor Nunn rendezett, és amely 30 évig a londoni West End, a New York-i Broadway és sok más város legsikeresebb musical produkciója volt, Cameron Macintosh és Andrew Lloyd Webber produkciós cége a Really Useful Group produkciójában.

Bővebben...

Bocsiék nem csak beszélnek róla

Bochkor Gábor és István Dániel, a 89.5 Music FM reggeli műsorvezetői nem csak a levegőbe beszélnek. A minap a közösségi autózás fontosságát taglalták a műsorban, másnap már mindketten utasokkal együtt indultak munkahelyükre.

Bővebben...

Sikeres fogyás, rásegítéssel!

Sajnos mindannyian tapasztalhattuk, hogy a testsúlyból határozottan nehezebb leadni, mint felszedni. Sőt, vannak helyek, ahonnan szinte lehetetlen…

Bővebben...

Ezért veszélyes az Atkins-diéta és más, fehérjedús étrend

Amerikai kutatók szerint a túl sok fehérje fogyasztása a középkorú emberek számára ugyanolyan veszélyes lehet, mint a dohányzás.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Kiváló sövény lesz a tamarix!

A korai tamarix (tamarix tetrandra) a május egyik legszebb virágzó cserje növénye, amely lenyűgöz minket gyönyörű rózsaszín virágaival.

Bővebben...

Salamonpecsét virág ültetése és gondozása

Az árnyas hűs kertek egyik kedvelt lakója a salamonpecsét virág (polygonatum hybridum), amely akár 1 méter magasra is megnőhet.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Mediterrán burkolat és egyéb kiegészítők a kertben!

Elég egy szép mediterrán burkolat pár mediterrán stílusú bútor és máris Olaszország napsütötte tájain érezhetjük magunkat kertünkben.

Bővebben...

Ültessünk gyümölcsfát gyermekünkkel!

Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk is megtanulja értékelni a természetet, és érték követő magatartásra szeretnénk nevelni, a gyümölcsfaültetés a leginkább neki való feladat.

Bővebben...

Így tervezzük az ünnepi étkezést, ha cukorbetegek vagyunk

A cukorbetegek kihívásokkal szembesülhetnek az ünnepi étkezés során, amibe már az adventi lakomák is beletartoznak. A gondos tervezés azonban segít a jó közérzet megőrzésében – mondja a szakértő.

Bővebben...

Levendulás rózsás hintőpor készítése házilag

Aki szeretne, vegyszer mentes kozmetikumot használni készítsen házilag rózsás levendulás hintőport!

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!