Ez az egyik leggyakoribb újévi fogadalom

Egy amerikai szakértő szerint sok alkoholproblémával küzdő ember tesz fogadalmat Újévkor arra, hogy korlátozza vagy abbahagyja az alkoholfogyasztást. Ennek megvalósítása azonban rendkívül küzdelmes lehet számukra.

 

„Az újévi fogadalmat tevők húsz százaléka egy hónapon belül visszatér régi szokásaihoz” – állítja Janina Kean, a kenti High Watch Recovery Center alkoholizmus elleni központ elnök vezérigazgatója. A szakember a következő tanácsokkal szolgál azoknak, akik irányításuk alá szeretnék vonni alkoholfogyasztásukat.

„Az alkoholproblémákat bennlakó rehabilitációs programokkal, járóbeteg programokkal és az Anonim Alkoholisták segítségével lehet leküzdeni, ezért az a legjobb, ha a rászorulók ezeken az útvonalakon keresztül kérnek segítséget” – véli Kean. „Mindig tudományos alapú programok keretében kell kezelést végeztetni. Ezek olyan programok, amelyek orvosi engedéllyel működnek, pszichiátriai és orvosi képesítéssel rendelkező szakemberek, valamint képesített terapeuták

közreműködésével zajlanak, a gyógyszerek adagolását pedig szakképzett ápolói csapat felügyeli.

 

A programon belül a szakembereknek képesnek kell lenniük felismerni és kezelni az együttesen fellépő rendellenességeket is, és a családoknak és biztosítaniuk kell oktatási programot.”

Az egy személy számára szükséges ellátás szintje az alkoholproblémája súlyosságától függ.

„Súlyos alkoholizmus esetén nagy valószínűséggel bentlakásos rehabilitációs programra lesz szükség, míg enyhe-közepes probléma esetén a remissziót valószínűleg már járóbeteg programmal, vagy az Anonim Alkoholisták programjával is el lehet érni” – állítja Kean.

A szakértő szerint ha valaki visszaesik az ünnepi időszakokban, ne legyen túl szigorú önmagához, inkább próbáljon megbocsátani magának. Ha nem sikerül újra kontroll alá vonnia az alkoholfogyasztását, szükség lehet a kezelés megismétlésére.

„Az alkoholizmus gyakran valamilyen súlyosabb, háttérben húzódó probléma tünete” – tette hozzá a szakértő. „Éppen ezért ha csupán az ivásról szokik le valaki, azzal felszínre hozhatja ezt a mélyebb problémát. Fontos tehát, hogy ezekre a problémákra is keressenek kezelést, legyen szó akár depresszióról, szorongásról vagy bármiről.”

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

A habcsók készítése nem is olyan nehéz

A habcsók régen a fenyőfák egyik legszebb dísze volt, és mára újra divatba jön karácsonykor. Próbálja ki ön is a habcsók készítését, mert nem is olyan nehéz.

Bővebben...

Süssünk finom almás túrórtortát tavasszal

Bemutatunk két remek túrótorta receptet, amelyek az egyik kedvelt gyümölccsel az almával vannak megbolondítva. Érdemes kipróbálni őket!

Bővebben...

Arthur király szemérmes

Mindenki azt hiszi, hogy azért menő színésznek lenni, mert folyton gyönyörű színésznőkkel csókolózhat az ember. De én utálom az ilyesmit.

Bővebben...

Találkozzunk 7-kor Boginál

Dallos Bogi hangja senkinek sem ismeretlen. A fiatal tehetség dalait több ezren hallgatják, új nagylemezének munkálataiban dalszerzőként is részt vesz.

Bővebben...

Ezért veszélyes az Atkins-diéta és más, fehérjedús étrend

Amerikai kutatók szerint a túl sok fehérje fogyasztása a középkorú emberek számára ugyanolyan veszélyes lehet, mint a dohányzás.

Bővebben...

Ha fogyni akarsz, egyél mandulát!

Naponta egy maréknyi mandula fogyasztása távol tartja az éhséget, és felváltja az egészségtelen ételekből származó üres kalóriákat. Sokunknak jelent nehézséget a kiegyensúlyozott étrend követése.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Kettős mérce él bennünk, ha szelfiről van szó

Az emberek szeretik a saját szelfijüket, de már kevésbé lelkesek, ha mások önarcképeit kell nézegetniük – derül ki egy friss kutatásból.

Bővebben...

Miért érdemes zöldtetőt építeni?

A zöldtető nem a modern kor találmánya, hiszen már az ókorban is ismerték, de ma újra divatba jött a háztetőkön kertet építeni.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Vitaminok A.-Z.ig

A vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása sokféle módon védi szervezetünket, és egészségünket. De nem mindegy hogy hogyan és mikor szedjük és főleg, hogy miből nyerjük a vitaminokat.

Bővebben...

Mire használja a szervezet az E-vitamint?

A bőrre dörzsölve csökkenti az öregedés jeleit, a sportolók pedig az állóképesség fokozására használják, de a kutatók most bizonyítékot találtak az E-vitamin egyik természetes funkciójára is a szervezetben.

Bővebben...

A nők több mint a fele állandóan fogyókúrázik

A nők 57 százaléka próbált fogyni az elmúlt egy évben, háromból ketten pedig arról számoltak be, hogy “általában”, illetve “mindig” igyekszenek megszabadulni két-három kilótól. A férfiak körében ehhez képest csupán 39 százalékos a fogyni vágyók aránya – állítja a Mintel kutatása.

Bővebben...

Itt az új fogyókúrás szuperleves

A különleges leves olyan keményítőt tartalmaz, ami lassabban bomlik le a belekben. A szupertápanyag így képes arra, hogy megelőzze az éhségrohamokat – állítják a szakértők.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!