Hogyan viselkedjünk az első randin?

Eljön végre a várva várt nap. Tele vagyunk izgalommal és feszültséggel. A lehető legvonzóbbak, és legszórakoztatóbbak szeretnénk lenni, fenntartani a másik érdeklődését, elérni, hogy legyen második randi is.

Rendszerint ez a felfokozott állapot a felelős azért, hogy a végén fogalmunk sincs arról, hogy hogyan kellene helyesen viselkednünk vagy pedig megjelennünk. Nyugalom, van segítség…

Először is fontos eszünkbe vésnünk, hogy valószínűleg a másik éppolyan ideges, mint mi. Férfiként neki talán még stresszesebb a helyzet. Aggódik, hogy mi lesz, ha nagy csend áll be a társalgásban, ha nem tartjuk eléggé férfiasnak vagy karakánnak, ha nem lesz megnyerő a fellépése. Szóval nyugalom, semmit sem veszíthetünk. Ellenben, ha nem aggódjuk túl a dolgot, akkor legrosszabb esetben is egy kellemes estét tölthetünk el, egy idegennel.

Irány tehát a gardrób, vagy pedig a ruhásszekrény, hiszen az öltözet is árulkodik rólunk, így erre is kell egy kis hangsúlyt fektetnünk. Nyilván szeretnénk nőiesek lenni, de nehogy átessünk a ló túloldalára, a kevesebb olykor valóban több! Ne legyünk kihívóak, így ne mélyen dekoltált felsőben induljunk útnak, és lehetőleg ne is magasan felsliccelt szoknyában. Színek tekintetében agresszíven hat a piros, vagy a harsány sárga és a narancs. Válasszunk valami olyat, ami kellemesebb a szemnek, így a földszínek közül: barnát, zöldet, krémszínűt. Jöhet a klasszikus fekete (de törjük meg valamilyen más színnel), a terrakotta, a kék, a halvány rózsaszín, esetleg a fehér.

Ne ijesszük meg a férfit a látvánnyal. Legyen harmonikus és összeillő, ízléses. Aztán jöhet a smink. Ebben sem árt mértéket tartani. Alap, hogy annyi kozmetikumot használunk, ami emeli a szépséget és rejti a hibákat, de kerüljük a maszkszerű kikészítést. A ruhánkkal harmonizáló színeket használunk az arcon is: enyhe pirosító az arccsontokra, szemhéjpúdert lehet árnyalni, így a barnának akár három árnyalatával is dolgozhatunk. Egy kevés szemceruza és szempillaspirál, és egy kis színezett szájfény. Ennyi bőven elég. Illat tekintetében is kerüljük a túlfűszerezett, tömény típusúakat, inkább valamilyen visszafogott, kellemes, édeskés illatot válasszunk.

Ha elkészültünk, akkor indulhatunk. Öt percnél azonban ne késsünk többet, erre figyeljünk oda. Ha mégis megesne, akkor szóljunk oda a partnerünknek telefonon. Igyekezzünk úgy időzíteni, hogy a férfi érjen oda előbb (ha nem jön értünk), kellemetlenül érezhetjük magunkat, ha nekünk kell várni a kiszemeltre.

A randihoz valamilyen nyugodtabb helyet érdemes választani. Ahol csak egymásra tudunk figyelni. lehet ez egy városligeti séta vagy akár egy eldugott kis kávézó vagy cukrászda. Nőként jó tudni, hogy alapillem szerint a férfi jobb oldalán közlekedünk, és minden idegen helyre a férfi megy előre, hogy kvázi leellenőrizze a helyet, hogy megfelelő-e ahhoz, hogy a látogatásunkat tegyük ott. Az asztalnál a nő választ helyet, a férfi pedig segít neki a kabát levételében és a széken való helyet foglalásban.

A lapból nőként mi választunk először, de a férfi partnerünk fog rendelni, így nekünk csak az a dolgunk, hogy neki jelezzük a pincér megjelenése előtt, hogy mit szeretnénk. Ezeket az illemszabályokat azonban sose erőltessük ki. Ha a férfi nem teszi meg az előzetes gesztusokat, akkor nekünk nem kell az ajtóban toporogva arra várni, hogy kinyissa nekünk azt.

Az első pillantástól tudni fogjuk, hogy akarjuk-e a másikat vagy sem. Adjunk azonban mindenképpen lehetőséget a másiknak arra, hogy megnyugodjon, és hogy kicsit jobban be tudja magát mutatni nekünk, hiszen változhat pozitív, de sajnos akár negatív irányba is az az első benyomás.

Ha tudunk, akkor mindenképpen figyeljünk a szemére, illetve arra, hogy amikor a párunk ránk tekint, akkor kitágul-e a pupillája. Ha ez megtörténik, akkor valóban nincs okunk az aggodalomra, hisz ez annak a jele, hogy vonzónak talál bennünket. Ha gyakran mosolyog és teljes testtartásával felénk fordul, előre dől, az is a fokozott figyelem jele, tehát szórakoztatónak talál bennünket, illetve mindenképpen érdeklődik irántunk.

Ha nem teszi karba a kezét, sem a lábát, az is mindenképpen jó jel. Nőként nekünk arra kell figyelni, hogy a vonzalom kifejezője, hogyha a hajunkat igazgatjuk, ha a keresztezett lábunkat lógázzuk.

Az érintések mindenképpen árulkodóak. Ha a partnerünk időnként megérinti a karunkat vagy a kezünket, akkor ez mindenképpen valamilyen kontaktuskeresés, tehát fokozottan érdeklődik irántunk. Ha mi szeretnénk mindezt kifejezni, akkor elég látványos jel, ha a kezünket letesszük az asztalra. Nem minden férfi képes sajnos ezt a felhívást értelmezni, illetve előfordul, hogy bátortalanok. Jobb esetben azonban meg fogja fogni a felkínált kezet.

Az őszinteségről árulkodik, ha a tenyerét nem rejti el, így nem zsebre dugott kézzel áll vagy ül, ha beszéd közben nem takarja a száját (ezt szájőrzésnek nevezzünk, és nagy a gyanú, hogy a partner hazudik, ha ilyen gesztussal él). Beszéd közben fontos, hogy tartsa a szemkontaktust. Ha többször néz el, akkor kevéssé érdeklődik a téma iránt, vagy rosszabb esetben irántunk.

Témák tekintetében pedig, akkor itt kell kitérnünk arra, hogy ne beszéljünk a volt párkapcsolatokról az első randin, ne emlegessük máris a családalapítási terveinket, a kudarcainkat, vagy a különböző problémáinkat. Legyünk könnyedek és szórakoztatóak. Jöhet témának a hobbi, az érdeklődési kör, a szabadidő eltöltése, a közös kapcsolódási pontok megkeresése, utazások, élmények megbeszélése (de vigyázzunk, hogy ne legyen előadás a dolog, hagyjuk a másikat is szóhoz jutni). Illetve vigyázzunk arra is, hogy ne tűnjön a beszélgetés kérkedésnek, vagy felvágásnak. Egyszóval legyünk mértékletesek!

Ne engedjük azonban azt sem, hogy a partnerünk vágjon számunkra kellemetlen dolgok feszegetésébe, vagy kivitelezésébe. Csak azt engedjük meg neki, amit oda illőnek és kellemesnek találunk. Semmibe se engedjük magunk belekényszeríteni csak azért, mert abban reménykedünk, hogy azzal felelhetünk meg a másiknak, ha az elvárásait teljesítjük! Egészen nyugodtan jelezzük számára, ha túlment a határon.

Alapszabály, hogy az elejétől kezdve annyit adjunk és annyit vállaljunk egy kapcsolatban vagy egy kapcsolatért, amennyit a későbbiekben is tudunk vállalni, mert a másik ahhoz szokik, azt veszi természetesnek és így joggal azt fogja elvárni is…

Időben is azt mondhatjuk, hogy két-két és fél óra éppen elég első találkozónak. Akkor is, ha jól érezzük magunkat. Ha a partner felajánlja, hogy hazavisz vagy kísér bennünket, elfogadhatjuk. A lakás előtt azonban jön az újabb frász. Az első csók…

Nem gond, és nem baj, ha nincsen az első este. Sőt. Az ember talán sokkal érdekesebb is, ha nem csücsörít rögtön a másikra. Így van mire várni, gondolni, és epekedni.  Ugyanakkor, ha tetszett nekünk a másik, akkor azt tegyük egyértelművé.

 

Köszönjük meg a szép estét, és mondjuk el, hogy nagyon jól éreztük magunkat vele, és kifejezhetjük a reményeinket aziránt, hogy lesz folytatása a dolognak. A partnerünk ebből tudni fogja, hogy valóban szívesen találkozunk vele legközelebb. Így nem marad más, mint várni azt, hogy jelentkezzen. Nem kell emiatt sem görcsölni. Lehet, hogy már másnap csörög a telefonunk, de akkor sem kell pánikolni, ha két napig semmi hírt nem kapunk felőle. Előfordulhat, hogy hagy egy kicsit főni a saját levünkben..

A további randikra is ugyanezek a szabályok lesznek érvényben, egyet azonban még hozzátennék. Ne siessünk! Akkor sem, ha régóta vártunk már. Ne ugorjunk a másik ágyába rögtön. Ez nem kellene, hogy téma legyen az első néhány randin. Érezzük magunkat biztonságban a másikkal, és csak azt tegyük meg, amit valóban meg akarunk tenni!

Nem ördöngösség tehát találkozni valakivel és levenni őt a lábáról, vagy hagyni, hogy ő hódítson meg minket, egyszerűen a görcsöket kell hátra hagyni, és igazán annak lenni, akik vagyunk. Akkor nem érhet bennünket meglepetés a későbbiekben sem. Ne akarjunk elvárásoknak megfelelni, csak legyünk önmagunk! Tehát randira fel!

Olajos Eszter

Ezt olvastad már?

3 önbizalom növelő tipp nőknek

3 jó tanács , ha állásinterjúra készülsz

4 koleszterincsökkentő étel

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Könnyű zöldséges spagetti recept

Egy egészséges életmódhoz, diétához vagy fogyókúrához ajánljuk ezt az egyszerű és könnyű spagettis tészta receptet!

Bővebben...

Süssünk kakaós pekándiós muffint

Hozzávalók (12db):10 dkg liszt, 13 dkg vaj, 16 dkg nádcukor, 1 evőkanál holland kakaópor, 15 dkg 70%-os étcsokoládé, 2 db nagy tojás, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 ek kandírozott narancshéj apróra vágva, 8 dkg durvára tört pekándió, 1 csipet szárított csilipor.

Bővebben...

Csatahajó épült a World Trade Center romjaiból

 

A USS New York csatahajót 1911. szeptember 11-én kezdték építeni. Pontosan 90 évvel később, ugyanezen a napon érte terrortámadás az Egyesült Államokat. A tragikus események örök mementójául a haditengerészet éppen készülő új hadihajóját a 90 éves elődről nevezték el, monumentális testéhez pedig több tonnányi acélt használtak föl az ikertornyok törmelékéből.

Bővebben...

Rekordot döntöttek az öngyilkosok

Az öngyilkos osztag tarolt. A világ leggonoszabb szuperhőseit összehozó, megdöbbentően látványos szuperhősfilm, a Suicide Squad – Öngyilkos osztag ezen a héten került a mozikba, és bebizonyította, milyen szexi a rosszaság: a premierjét követő első hétvégén az Egyesült Államokban több mint 135 millió dollárért vettek rá jegyet!

Bővebben...

Ha kihagyod ezt az étkezést, hízni fogsz!

Nem sikerül lefogynod? Kevesebbet eszel, mégis hízol? Lehetséges, hogy rosszul időzíted az étkezéseidet!

Bővebben...

7 tévhit a fogyásról, amely hátráltatja a kilók leadását

Tim Spector, a King’s College London professzora szerint az orvosok és a szakemberek egy sor egymásnak ellentmondó információval bombázzák a diétázókat, és ezért az emberekben több tévhit is él az egészséges étkezéssel kapcsolatban.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Hozzunk létre mini sivatagot kaktuszokkal!

Aki szereti a kaktuszokat és van, kertje bátran vigyek is szúrós kedvenceket nyáron a kertben nyaralni. Bemutatjuk, hogyan ültessünk kaktuszkertet.

Bővebben...

A nyár legillatosabb dísznövénye a gardenia!

A gardénia egyik különlegessége a vanília illatú virágok. A növény sajnos az egyik legtöbb gondoskodást és törődést igénylő fajta, ezért tartása szobai körülmények között nem könnyű.

Bővebben...

Tippek a pázsit gondozására szárasság idején!

Szárasság idején nehéz a pázsit megfelelő gondozása és ápolása. ehhez nyújtunk néhány ötletet és tippet.

Bővebben...

A gyeptrágyázás menete

Ha szép pázsitot szeretnénk nyárra a tápanyagokat itt is érdemes pótolni, Ismerjük meg a gyep trágyázás menetét és pontos idejét.

Bővebben...

5 kérdés, amit soha ne kérdezz meg a férfiaktól

Olykor az ártalmatlan, mindennapi kérdések is kihozhatják a férfiakat a béketűrésükből. Képzeld el, hogy a párod fáradtan, morogva hazaérkezik, s te csupa együttérzésből megkérdezed: „Mi történt? Mi a baj?” A válasz egy odavetett egyszerű és sokatmondó szó: „Semmi”. Ha nem akarsz vitát, akkor hagyd, hogy megnyugodjon. Utána elmondja magától, mi bántja.

Bővebben...

Jövő az előszobában 5 megoldás a jövőből

Mi jut eszedbe, ha a jövő otthonáról hallasz? Óceán alatti buborékotthonok, lebegő városok a Marson vagy a filmekből ismert beszélő és utasításokra működő lakberendezési tárgyak? Ezek jó része fantázia szüleményei és fényévekre vagyunk tőlük, de talán észre sem vesszük, hogy más szempontból a jövő már itt kopogtat az előszobában.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!