Biztos út a stresszmentes élethez

Az Endocrinology szaklapban megjelent tanulmány arról számolt be, hogy egy patkányokon végzett kontrollált kísérletben az akupunktúra hatékonynak bizonyult a krónikus stressz kezelésében, és az is kiderült, hogy hatásmechanizmusa hasonló a szorongás és depresszió elleni gyógyszerekéhez.

 

A washingtoni Georgetown Egyetem orvosi központjának kutatói bejelentették, hogy az állatkísérlet „az eddigi legmeggyőzőbb bizonyítékkal szolgál az ősi kínai gyógymód mechanizmusával kapcsolatban a krónikus stresszre”.
Ladan Eshkevari, a kutatás vezetője így nyilatkozott:

„Az akupunktúra előnyei közismertek azoknak, akik élnek vele, de ez a bizonyíték csak szájhagyományon alapul. Kutatásunk számos vizsgálat összegzésével mutatta be az akupunktúra hatásmechanizmusát az emberi szervezetre a stressz, a fájdalom, és akár a depresszió enyhítésében is.

 

Azonosítottunk egy potenciális mechanizmust, és kutatásunk jelenlegi szakaszában humán résztvevőkön kell tesztelnünk vak, placebóval kontrollált klinikai kísérletekben – ugyanazzal a technikával, amelyet az akupunktúra viselkedési hatásainak tanulmányozására használtunk a patkányokban.”

Dr. Eshkevari és munkatársai elektro-akupunktúrát alkalmaztak egy erős akupunktúrás pontra, az úgynevezett 36. gyomor meridián pontra. Kimutatták, hogy ez tompítja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengely (HPA) aktivitását. Ez a krónikus stressz útvonala, amelyet a krónikus fájdalommal, az immunrendszerrel, a kedélyállapottal és az érzelmekkel is összefüggésbe hoznak.

A HPA akupunktúrával történő befolyásolása csökkentette a stresszhormonok termelődését. Dr. Eshkevari azt is hozzátette, hogy néhány antidepresszáns és szorongás elleni gyógyszer ugyanezzel a mechanizmussal váltja ki terápiás hatását.

Ezt olvasta már?

3 hatásos módszer a stressz ellen

3 remek stresszoldó gyógynövény

5 tipp, amivel csökkentheted a stresszt!

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Ünnepi ananászos diós saláta recept

Ez a saláta recept inkább előételnek felel meg a karácsonyi menüben, hiszen egy egészséges ám nagyon laktató ételről van szó, érdemes kipróbálni.

Bővebben...

Így süssünk adventi koszorút

A megszokott adventi koszorú készítése helyett süssünk adventi koszorút, mert így nem csak szép, de illatos is lesz az adventi díszünk.

Bővebben...

Bochkor Gábor: Soha nem voltunk barátok Boros Lajossal

Kendőzetlenül beszélt Boros Lajoshoz fűződő viszonyáról Bochkor Gábor. A népszerű rádiós nem titkolja, hogy már három éve nem beszélt egykori műsorvezető társával, aki szerinte mindig odaszúr egyet, amikor róla kérdezik.

Bővebben...

Affleck válogatós marad

Tiszta őrület… anyu most biztos nagyon büszke – mondta Casey Affleck az Oscar-díj átvétele utáni első interjújában.

Bővebben...

3 zöld turmix, amely a fogyásban is segít

 

Sokféle diétás módszer közül választhatunk, ha fogyni szeretnénk. A méregtelenítésben és a súlyfelesleg eltüntetésében segítségül hívhatjuk a zöld turmixokat, amiket ma divatosan zöld ’smoothie’-nak is hívnak.

Bővebben...

7 tévhit a fogyásról, amely hátráltatja a kilók leadását

Tim Spector, a King’s College London professzora szerint az orvosok és a szakemberek egy sor egymásnak ellentmondó információval bombázzák a diétázókat, és ezért az emberekben több tévhit is él az egészséges étkezéssel kapcsolatban.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

A magnólia ültetése és gondozása

A magnólia a tavasz egyik legszebb virágzó fa. Különleges liliom formájú virágai már messziről virítanak kertünkben. Ismerjük meg ezt a különleges növényt.

Bővebben...

Így gondozzuk a petúniát hogy egész nyáron virágozzon!

Az egynyári virágok egyik legkedveltebb növénye a petúnia. Színgazdagsága, és formavilága is igen gazdag. Ismerjük meg a petúnia igényeit.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Mit tegyünk ha gyermekeink nem szeretik a zöldségeket?

Az óvodások szívesebben fognak zöldséget-gyümölcsöt enni, ha foglalkozások, és közös kertészkedés során szerettetik meg velük.

Bővebben...

ezeket a kerti munkákat végezzük el sürgössen

Novemberben a kert már pihenőre tér, ám kerti munka még akad bőven. Megmutatjuk milyen feladatok várnak ránk a novemberi hidegben!

Bővebben...

Ezek lehetnek orrmelléküregi gyulladás tünetei

A Dundee-i Egyetem (Skócia) munkatársai szerint az orr- és orrmelléküregi gyulladás kezelhető szteroidos tabletta segítségével, azonban nem szabad megfeledkezni az igen komoly mellékhatásoktól.

Bővebben...

Azonnal reagál az éhes csecsemő sírására a női agy

Amit a legtöbb anya már eddig is tudott, azt most szakemberek tudományosan is alátámasztották: a női agy minden bizonnyal be van programozva arra, hogy azonnal reagáljon az éhes csecsemő sírására.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!