Fogyni szeretne? Akkor ezt a zöldséget egye

Az Adelaide Egyetem munkatársai kimutatták, hogy a magas zsírtartalmú diéta befolyásolhatja a gyomorban elhelyezkedő és a teltségérzet kiváltásában szerepet játszó receptorok működését.

 

A PLOS ONE című folyóiratban a napokban közzétett tanulmányban a University’s Centre for Nutrition and Gastrointestinal Diseases kutatói laboratóriumi körülmények között vizsgálták a csípős csilipaprika gyomorban található receptora (TRPV1) és a teltségérzet kialakulása közötti kapcsolatot.

„Telt állapotban a gyomor kitágul, ami aktiválja a gyomorban található idegeket, és ez azt az információt közvetíti a szervezet felé, hogy az illető már elég táplálékot vett magához. A vizsgálatunk során megállapítottuk, hogy a folyamat szabályozásában a csilipaprika TRPV1 receptora vesz részt.” – mondta Amanda Page, a közlemény egyik szerzője, a University of Adelaide’s School of Medicine egyetemi docense.

„Korábbi vizsgálatok alapján már ismert volt, hogy a csípő csilipaprikában található kapszaicin hatására az embereknél csökken a táplálékfelvétel. A vizsgálatunk során igazoltuk, hogy a TRPV1 receptor hibás működése esetén a gyomor kitágulására kevésbé reagálnak a gyomorban található idegek, ami késlelteti a teltségérzet kialakulását, és ezért az illető több táplálékot vesz magához.

 

 A kapszaicin táplálékfelvételre gyakorolt hatása tehát a gyomron keresztül valósulhat meg.”

„A kutatás során azt is kimutattuk, hogy az elhízást okozó magas zsírtartalmú diéta is károsíthatja a TRPV1 receptorokat.”

Dr. Stephen Kentish szerint ezek az eredmények új kezelési lehetőségek kifejlesztésére adhatnak lehetőséget.

„Nagyon izgalmas, hogy egyre többet tudunk a TRPV1 jelútról, és arról, hogy a csípős csilipaprika fogyasztásával megelőzhető a túlzott mértékű táplálékfelvétel, mégpedig a gyomorban található idegek működésének szabályozásával.” – mondta Dr. Kentish, a University of Adelaide’s School of Medicine munkatársa.

„A kutatás következő részében a TRPV1 receptor aktivációjának további mechanizmusait szeretnénk feltárni annak érdekében, hogy egy ízletesebb kezelési lehetőséget tudjunk kifejleszteni.”

„További vizsgálatokat tervezünk annak feltérképezésére is, hogy a magas zsírtartalmú étrend hogyan csökkenti a TRPV1 receptorok érzékenységét, és vajon ezt vissza tudjuk-e fordítani.”

Ezt olvasta már?

Ha ezt adjuk a zsíros ételhez, segíthetjük a fogyást

Ha minden nap ezt teszed, az segíti a fogyást

Még nagyobb fogyást eredményez a reggeli előtt végzett edzés

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Csilis mandulás csirkemell curryvel

Hozzávalók: 2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell, 2 nagy fej vöröshagyma, 8 szem érett sárgabarack, 5 dkg mandula (vagy 1 teáskanál mandulaaroma),

Bővebben...

Velencei álom sütemény

Ez a finomság saját receptem. Páromnak és két éves kisfiamnak ügyeskedtem össze mert imádják Velencei álom fagyit.

Bővebben...

T2 Trainspotting és Logan Berlinben

Február 9. és 19. között zajlik majd a világ egyik legfontosabb és legtekintélyesebb filmes eseménye, a Berlinale.

Bővebben...

Dombóvári István: Többet már nem tudok kihozni magamból

Halmozza az állásokat Dombóvári István. Magyarország egyik legismertebb humoristája a stand up fellépések mellett tévés műsorvezetőként, mulatós előadóként és a Pumukli színpadi változatának Éder mestereként is kipróbálta magát. Sőt, mostanában a Pop Monsterz zenei formációban is szerepel.

Bővebben...

Kisebb tányérról egyen, aki fogyni szeretne

Ha fogyásról van szó, nem csak az számít, mit eszünk, hanem az is, hogy milyen tányérból falatozunk. Ha ugyanis kisebb tányért használunk, automatikusan kevesebbet is fogunk enni.

Bővebben...

Lefogyhatunk az emlékeink segítségével

A memória ereje segíthet a fogyásban és a súlytartásban. Mindössze emlékeznünk kell a korábbi étkezésekre – állítják a szakemberek.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Kiváló sövény lesz a tamarix!

A korai tamarix (tamarix tetrandra) a május egyik legszebb virágzó cserje növénye, amely lenyűgöz minket gyönyörű rózsaszín virágaival.

Bővebben...

3 könnyen gondozható egynyári növény, amelyek pompás színfoltok lesznek kertünkben

Ha még nyáron marad üres hely kertünkben, amelyet szeretnénk gyorsan beszínesíteni, vásároljunk a kertészetekben egynyári palántákat, így ezek a növények már virágos állapotukban kerülnek a kertünkbe.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Megfelelő növényválasztással spóroljunk a vízzel!

1950 óta a világ népessége csaknem megkétszereződött, a vízhasználat pedig megháromszorozódott. Hétmilliárd ember vízszükségletéről kellene gondoskodni napjainkban, de a századfordulóra már tízmilliárdan is lehetünk, akik szomjazunk a vízre.

Bővebben...

Íme a ragyogó smaragdzöld pázsit titka

A hobbi kertészek közül sokan gondolják, úgy hogy a füvesítés a világ legegyszerűbb feladata, míg mások bele sem mernek kezdeni, inkább szakemberre bízzák ezt a munkát. Pedig ha odafigyelünk és betartunk pár szabályt, mi magunk is telepíthetünk smaragdzöld gyepet a kertünkbe!

Bővebben...

Ajándékötlet karácsonyra: Üvegbe zárt palacsinta

Palacsintaimádó rokonoknak, barátoknak ajánljuk ezt a különleges ajándékötletet, amely nem más, mint egy üvegbe zárt ünnepi palacsinta keverék.

Bővebben...

A gluténmentes étrend veszélyei

A gluténmentes diéta növelheti az arzén és higany expozíció kockázatát. Ezek a termékek ugyanis gyakran tartalmaznak rizslisztet, mely a búzát hivatott helyettesíteni és a rizsben felhalmozódnak bizonyos toxikus hatású fémek – beleértve a higanyt és az arzént – melyek a műtrágyából, talajból és vízből kerülnek bele.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!