Ízek, színek és érzések a Zsolnay Kávéházban

A Radisson Blu Béke Hotel****superior-ban működő Zsolnay Kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral. A sütemények 2017-ben is hódítanak. Három különböző íz és formavilág várja a vendégeket és minden édesség rajongót. A tradíció és megújulás továbbra is alapköve a cukrászati koncepciónak, az idei kulcsszó: felelősség és szenvedély.

 

A január 6-án megrendezett sajtóeseményen az új süticsodákat ismerhették és ízlelhették, sőt készíthették el a sajtó képviselői. A Zsolnaytól megszokott otthonos, baráti légkörben fogadták a vendégeket, amely egy nagy kerekasztal beszélgetéssé alakult, minitortákról, alapanyagokról, a mai cukrász szakma kihívásairól, ízekről, színekről és érzésekről beszélgettek Bechmann György cukrászmesterrel egy kávé/ tea és a helyben sütött péksütemények társaságában. A meghívottak nem várt meglepetéssel fogadták a kihívást, hogy együtt készítsék el a megújult Béke desszert utolsó lépését, a csokoládéköpenyt. A program itt még korántsem ért véget, hiszen a szálloda első emeletén működő Kupola-Galériában Péter Adrienn Színek és érzések című fotókiállítását tekinthették meg a művész egyedi tárlevezetésével.

 

A szálloda Zsolnay Art Szalon koncepciója nem titkoltan szeretné összefogni a ház legendás művészeti értékeit, a Zsolnay porcelán történetét, a kortárs művészetnek helyet adó Galériát, és a hetente kétszer átélhető klasszikus élőzene élményét.

Bechmann György abban hisz, hogy munkáját csak teljes odaadással, szívvel-lélekkel lehet végezni, mert csupán így jöhet létre a varázslat, amellyel a különleges édességek születnek. Elkötelezett, állhatatos, a trendeket követő, ám a tradíciókat is megtartó szakember. Folyamatosan gyűjti az inspirációkat, ezért a szálloda és a Zsolnay Kávéház búzaliszt- és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül készült cukrászati termékei Budapest legjobbjai között szerepelnek. A három új sütemény mindegyike más-más történetet rejt magában: a varázslatos Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb tortaszelet a Zsolnay – Lúdláb.

 

A Cassiopeia egy kifinomult, elegánsan légies sütemény, amelyet már a neve is jelez. Arról a  tündöklő csillagképről kapta a nevét, amely minden derült éjszakán látható. A csillagos égbolt legfényesebb pontját a sütemény tetején található izomalt gyűrűkarika ihlette. A Cassiopeia egy bodzás tejszínkrémbe burkolt, pisztáciás, málnás tölteléket rejtő, gesztenyeliszt és gyömbérőrlemény keverékéből készült ropogós és omlós tésztaalapon nyugvó különlegesség. Hozzáadott cukor nélkül készült és búzaliszt mentes sütemény.

 

A Béke szelet régi zászlóshajója volt a Zsolnay Kávéház kínálatának. De miről is kapta a nevét a Béke szelet? A Radisson Blu Béke Hotelt a háborús éveket átvészelt idők után beszédesen Béke Szállónak hívták. Mágnesként vonzotta a szórakozni induló és gasztronómiai élvezetekre vágyó budapestieket. E legendás időkre emlékezett a szálloda a klasszikus, valóban békebeli Béke szelettel. Bechmann György gondolt egy nagyot és megőrizve a fő alapanyagokat, szemtelenül egyedi tehetségével kifordította magából a süteményt, így született meg a Béke desszert. A régi sütemény alapja a fahéjas piskóta, a marcipán, a csokoládés krém és a csokis bevonat. Az új édesség kekszes-morzsás tésztaalapon nyugvó, tejcsokoládé hengerrel borított diós piskóta, amely alatt étcsokis marcipánkrém lapul kirobbanóan roppanós pralinéval - az egészet manduladarabokkal megszórt étcsokoládés glasszázs teszi csillogóvá.

 

Nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné a klasszikus Lúdláb tortát. A Zsolnay kínálatától megszokhatta a közönség, hogy szeret gondolni a nagy klasszikusokra, a tradícióra, ezért is található meg pultjukban az Eszterházy, Dobos torta vagy épp az előbb említett Béke szelet. A Zsolnay-Lúdláb viszont egy új, Bechmann György-féle csavarral kerül ki január 9-től a kínálatba. György a hagyományos beágyazott alapanyagok helyett, jó minőségű mandulaliszttel elkevert piskótát, étcsokoládét, és rum helyett Panyolai cseresznyepálinkát használt. Ropogós tésztaréteg, mandulaliszttel és csokoládéval készült piskóta, majd a kéttextúrájú gyümölcsbetét – kardamomos meggykrém és meggypüré – teszi teljessé mindez laktózmentes változatban.

A 2017-et igazán különleges tárlattal indítja január 6-án a Radisson Blu Béke Hotel Kupola- Galériája. Az év első kiállításán Péter Adrienn, emberi erőforrások igazgató szerethető fotóiban gyönyörködhet a nagyérdemű, melyek nem akarnak mást, mint kellemes élményt nyújtani, ismerős vagy új gondolatokat és emlékeket ébreszteni. Adrienn az Ír Köztársaság Cork nevű városában lett igazán a fényképezőgép szerelmese. „Akkor történt valami megmagyarázhatatlan. A táj egyszerűen csodálatos volt. A színek beleégtek a retinámba. Elkezdtem kattogtatni. Itt szereztem meg az első tapasztalatokat a fényképek készítésében. Pörögtek a képkockák. A képi világomon keresztül felébresztettem a barátaim kíváncsiságát a smaragd sziget iránt.” – emlékszik vissza Adrienn az első pillanatokra.
A Színek és érzések címet viselő tárlat látogatói igazán felemelő pillanatoknak és élethelyzeteknek lehetnek majd tanúi Ausztriától egészen Thaiföldig. A kiállított képek Izlandon, Máltán, Marokkóban, Costa Ricán, Mexikóban, Kubában és Indonéziában készültek.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

 

Tejszínes gesztenyével töltött pulyka

Hozzávalók: 2,5 kg pulyka, 80 dkg gesztenye, 80 dkg sertéshús, 5 g törött bors, 3 db tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, só.

Bővebben...

Tojásos olívasaláta juhsajttal

A sajtkedvelőknek ajánljuk ezt a finom és egészséges salátát, amely juhsajttal, és olívaolajjal készül. Egész évben pillanatok alatt elkészíthető.

Bővebben...

Tart a harc az egyenjogúságért

A férfiak büszkén állítják, hogy a nemek közti egyenlőség egy létező és megvalósult jelenség, a nők mégis újra és újra az ellenkezőjét tapasztalják.

Bővebben...

Saját ügyvédjéről nevezte el Spielberg a cápát

A cápa több mint 471 millió dolláros bevételével korának egyik legsikeresebb alkotása volt, amit többek között John Williams főcímdalának is köszönhetett. Kevesen tudják, hogy a két hangjegyből álló zenéről Steven Spielberg rendező először azt gondolta, csak egy vicc.

Bővebben...

7 tévhit a fogyásról, amely hátráltatja a kilók leadását

Tim Spector, a King’s College London professzora szerint az orvosok és a szakemberek egy sor egymásnak ellentmondó információval bombázzák a diétázókat, és ezért az emberekben több tévhit is él az egészséges étkezéssel kapcsolatban.

Bővebben...

Fogyni szeretne? Számolja a harapásokat!

A harapások számolása 20-30 százalékkal csökkenti a kalóriabevitelt – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a módszer kipróbálok egy hónap alatt két kilótól szabadultak meg.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Elképesztő! A nők naponta 10 órát töltenek ezzel!

A női főiskolai hallgatók naponta átlagosan tíz órát töltenek a mobiljuk babrálásával, a férfiak pedig csaknem nyolcat – derül ki egy friss kutatásból, amely az egyesült államokbeli Baylor Egyetem jóvoltából jelent meg a Journal of Behavioral Addictions című szakfolyóiratban.

Bővebben...

A nők igenis kérnek fizetésemelést, de nem kapják meg

A közhiedelemmel ellentétben a nők épp ugyanolyan gyakran kérnek fizetésemelést, mint férfi kollégáik, ők azonban kisebb eséllyel kapják azt meg. A férfiak 25 százalékkal nagyobb valószínűséggel kapnak magasabb bért, ha kérik – derül ki a Cass Business School, a University of Warwick és a University of Wisconsin közös kutatásából.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

A napfényből nyert D-vitamin szerepet játszik a gyermekkori asztma elleni védelemben

Az elsősorban a napfényből nyert D-vitamin szerepet játszik a gyermekkori asztma elleni védelemben.

Bővebben...

D vitamin (kalciferol) Egyre nagyobb figyelmet kap a D vitamin

A D vitaminról ritkán hallunk, pedig épp oly fontos szervezetünk számára, mint a C vagy a B vitamin. A lakosság, sőt azt emberiség nagy része D vitaminhiányban szenved, amelynek az egyik oka, hogy D vitaminhoz csak nyáron jut hozzá a szervezet, amikor napfény éri.

Bővebben...

Ezek az ételek depressziót is okozhatnak

Egy vizsgálat kimutatta, hogy a fehér kenyér és a rizs az idősebb nőknél megnövelheti a depresszió kockázatát, a teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszerek, az étkezési rostok és a zöldségek ellenben csökkentik.

Bővebben...

3 ínyenc saláta recept januárra

Túl sokat evett az ünnepek alatt? Akkor készítsen laktató, mégis kevésbé hizlaló salátákat januárban, amelyhez most három remek receptet mutatunk.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!