Ízek, színek és érzések a Zsolnay Kávéházban

A Radisson Blu Béke Hotel****superior-ban működő Zsolnay Kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral. A sütemények 2017-ben is hódítanak. Három különböző íz és formavilág várja a vendégeket és minden édesség rajongót. A tradíció és megújulás továbbra is alapköve a cukrászati koncepciónak, az idei kulcsszó: felelősség és szenvedély.

 

A január 6-án megrendezett sajtóeseményen az új süticsodákat ismerhették és ízlelhették, sőt készíthették el a sajtó képviselői. A Zsolnaytól megszokott otthonos, baráti légkörben fogadták a vendégeket, amely egy nagy kerekasztal beszélgetéssé alakult, minitortákról, alapanyagokról, a mai cukrász szakma kihívásairól, ízekről, színekről és érzésekről beszélgettek Bechmann György cukrászmesterrel egy kávé/ tea és a helyben sütött péksütemények társaságában. A meghívottak nem várt meglepetéssel fogadták a kihívást, hogy együtt készítsék el a megújult Béke desszert utolsó lépését, a csokoládéköpenyt. A program itt még korántsem ért véget, hiszen a szálloda első emeletén működő Kupola-Galériában Péter Adrienn Színek és érzések című fotókiállítását tekinthették meg a művész egyedi tárlevezetésével.

 

A szálloda Zsolnay Art Szalon koncepciója nem titkoltan szeretné összefogni a ház legendás művészeti értékeit, a Zsolnay porcelán történetét, a kortárs művészetnek helyet adó Galériát, és a hetente kétszer átélhető klasszikus élőzene élményét.

Bechmann György abban hisz, hogy munkáját csak teljes odaadással, szívvel-lélekkel lehet végezni, mert csupán így jöhet létre a varázslat, amellyel a különleges édességek születnek. Elkötelezett, állhatatos, a trendeket követő, ám a tradíciókat is megtartó szakember. Folyamatosan gyűjti az inspirációkat, ezért a szálloda és a Zsolnay Kávéház búzaliszt- és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül készült cukrászati termékei Budapest legjobbjai között szerepelnek. A három új sütemény mindegyike más-más történetet rejt magában: a varázslatos Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb tortaszelet a Zsolnay – Lúdláb.

 

A Cassiopeia egy kifinomult, elegánsan légies sütemény, amelyet már a neve is jelez. Arról a  tündöklő csillagképről kapta a nevét, amely minden derült éjszakán látható. A csillagos égbolt legfényesebb pontját a sütemény tetején található izomalt gyűrűkarika ihlette. A Cassiopeia egy bodzás tejszínkrémbe burkolt, pisztáciás, málnás tölteléket rejtő, gesztenyeliszt és gyömbérőrlemény keverékéből készült ropogós és omlós tésztaalapon nyugvó különlegesség. Hozzáadott cukor nélkül készült és búzaliszt mentes sütemény.

 

A Béke szelet régi zászlóshajója volt a Zsolnay Kávéház kínálatának. De miről is kapta a nevét a Béke szelet? A Radisson Blu Béke Hotelt a háborús éveket átvészelt idők után beszédesen Béke Szállónak hívták. Mágnesként vonzotta a szórakozni induló és gasztronómiai élvezetekre vágyó budapestieket. E legendás időkre emlékezett a szálloda a klasszikus, valóban békebeli Béke szelettel. Bechmann György gondolt egy nagyot és megőrizve a fő alapanyagokat, szemtelenül egyedi tehetségével kifordította magából a süteményt, így született meg a Béke desszert. A régi sütemény alapja a fahéjas piskóta, a marcipán, a csokoládés krém és a csokis bevonat. Az új édesség kekszes-morzsás tésztaalapon nyugvó, tejcsokoládé hengerrel borított diós piskóta, amely alatt étcsokis marcipánkrém lapul kirobbanóan roppanós pralinéval - az egészet manduladarabokkal megszórt étcsokoládés glasszázs teszi csillogóvá.

 

Nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné a klasszikus Lúdláb tortát. A Zsolnay kínálatától megszokhatta a közönség, hogy szeret gondolni a nagy klasszikusokra, a tradícióra, ezért is található meg pultjukban az Eszterházy, Dobos torta vagy épp az előbb említett Béke szelet. A Zsolnay-Lúdláb viszont egy új, Bechmann György-féle csavarral kerül ki január 9-től a kínálatba. György a hagyományos beágyazott alapanyagok helyett, jó minőségű mandulaliszttel elkevert piskótát, étcsokoládét, és rum helyett Panyolai cseresznyepálinkát használt. Ropogós tésztaréteg, mandulaliszttel és csokoládéval készült piskóta, majd a kéttextúrájú gyümölcsbetét – kardamomos meggykrém és meggypüré – teszi teljessé mindez laktózmentes változatban.

A 2017-et igazán különleges tárlattal indítja január 6-án a Radisson Blu Béke Hotel Kupola- Galériája. Az év első kiállításán Péter Adrienn, emberi erőforrások igazgató szerethető fotóiban gyönyörködhet a nagyérdemű, melyek nem akarnak mást, mint kellemes élményt nyújtani, ismerős vagy új gondolatokat és emlékeket ébreszteni. Adrienn az Ír Köztársaság Cork nevű városában lett igazán a fényképezőgép szerelmese. „Akkor történt valami megmagyarázhatatlan. A táj egyszerűen csodálatos volt. A színek beleégtek a retinámba. Elkezdtem kattogtatni. Itt szereztem meg az első tapasztalatokat a fényképek készítésében. Pörögtek a képkockák. A képi világomon keresztül felébresztettem a barátaim kíváncsiságát a smaragd sziget iránt.” – emlékszik vissza Adrienn az első pillanatokra.
A Színek és érzések címet viselő tárlat látogatói igazán felemelő pillanatoknak és élethelyzeteknek lehetnek majd tanúi Ausztriától egészen Thaiföldig. A kiállított képek Izlandon, Máltán, Marokkóban, Costa Ricán, Mexikóban, Kubában és Indonéziában készültek.

Kövess minket a Facebookon is, ahol még több érdekes cikket olvashatsz naponta! Kattints most!

 

Falusi tyúkhúsleves recept

Ahány ház, annyi húsleves recept. Mi most egy igazi vidéki tyúkhúsleves receptet mutatunk be, amely nem hiányozhat a vasárnapi ebédnél az asztalról!

Bővebben...

Gesztenyés muffin karácsonyra Gordon Ramsay-tól!

Ha szeretné egy finom illatos muffinnal meglepni karácsonyra a családot, próbálja ki Gordon Ramsay gesztenyés muffin receptjét!

Bővebben...

Főzzünk húslevest ha megfáztuk télen

A tyúkhúslevest ahány ház, annyi recept alapján készítik. Mi most 3 különböző receptet mutatunk be ,erre a finom magyaros ételre.

Bővebben...

Kőhalmi Zoltán a színpadon vetkőzne

 

A népszerű humorista, Kőhalmi Zoltán őszintén mesélt szakmáról és magánéletről a Lakástalkshowban. A VIASAT3 műsorában bevallotta, hogy a megszokások rabja, de szerinte ez még izgalmasabbá teszi az életét.

Bővebben...

A régi város színésznője

Emlékezetes alakításokhoz nem kell sok idő. Ha az idei díjszezon esélyeseiről van szó, Michelle Williams neve mindenképpen szóba kerül.

Bővebben...

Közel félmillió szavazat döntött

 

„A szeretet él”: szombat este az X-Faktor második élő showjában érzelmes oldalukat mutathatták meg a versenyzők. A tét ezúttal is nagy volt, hiszen újabb két versenyzőnek ért véget a verseny.

Bővebben...

Így készítsd el a chia magot, amely egy igazi szuper food

Tudtad, hogy a chia mag az egyik legkisebb ehető mag a földön? Az azték zsálya néven is ismert chia növény Közép- és Dél-Amerikában őshonos.

Bővebben...

Állandóan éhes? Akkor ezt egye az ebéd mellé!

Azok, akik az ebédjük mellé egy fél avokádót is elfogyasztanak, 40 százalékkal alacsonyabb hajlandóságot mutatnak a nassolásra, ráadásul jóllakottabbnak érzik magukat az étkezés után három órával. Az avokádóval növelhető a kalória- és szénhidrát-bevitel, ám a vércukorszint emelése nélkül.

Bővebben...

A zsírszegény diéta nem jobb a többi fogyókúránál

Egy új áttekintésből az derült ki, hiába hirdetik, hogy a zsírszegény diéták a legjobbak a fogyáshoz, valójában azonban semmivel sem hatékonyabbak, mint a más típusú diéták.

Bővebben...

Így gondozd a lepkeorchideádat, hogy szép maradjon!

Szeretnéd tudni mi a titka, hogy a lepkeorchidea szép maradjon, és virágozzon? Mi segítünk neked! Íme néhány jó tanács az egyik legszebb orchidea gondozásához! Katt ide!

Gyaloglás: az olcsó és egyszerű edzés

A séta egy olyan egyszerű és olcsó testmozgás, amely bizonyítottan kedvező hatást gyakorol a csontokra, az izmokra és az ízületekre.

Bővebben...

Így hat a narancslé a memóriánkra

A legújabb kutatásban a napi fél liter narancslevet fogyasztó idős emberek jelentős javulást tapasztaltak agyműködésükben.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Nem mindegy hogy milyen és mennyi vitamint szedünk!

A vitaminokra természetesen szükség van jó egészségi állapothoz, de az orvosok egy új jelenségre figyeltek fel mostanában, mégpedig az étrend-kiegészítők túladagolására.

Bővebben...

Az A vitamin nem csak a szemre és a bőrre, de a szívre is hatással van

Egy friss kutatás szerint a szív reagál az A-vitaminra, illetve annak mennyiségére. Azt azonban egyelőre senki sem tudja, hogy a reakciók pozitívak vagy éppen negatívak-e…

Bővebben...

Amit a jódról tudni érdemes!

A jód a pajzsmirigy alkotóeleme, amely létfontosságú az egész szervezet normális hormonális működése számára.

Bővebben...

Hol a legjobb szerelmesnek lenni?

Egy friss amerikai kutatásból megtudhatjuk, hogy Mississippi, Utah és Wisconsin a három legjobb állam a szerelmesek számára, míg Virginia csupán az erős középmezőnyben foglalhat helyet, és Dél-Dakota, Kansas és Colorado sereghajtónak számítanak.

Bővebben...

A fürdés megnyugtat és ellazít minket!

A kádfürdő ma már nem is annyira a tisztálkodást szolgálja, hanem egy otthoni wellnessként funkcionál. Egy jó meleg illatos fürdő a nap végén ellazít minket, és segít kikapcsolódni az egész napi munka és fáradtság után.

Bővebben...

Jobban repül az idő, ha kézben tartjuk a dolgokat

Többségünknek már bizonyára feltűnt, hogy lassan vánszorog az idő, ha unatkozunk, míg élvezetes tevékenység közben észrevétlenül repülnek a percek. A hétköznapi magyarázat szerint érthető, hogy az unalmas tevékenység úgy tűnik, mintha tovább tartana, míg a szórakozás ideje hamarabb elszáll, de a tudománynak más magyarázata is van a jelenségre.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!