Hogyan éljük túl a szakítást?

Olykor sajnos elérkezik az életünkben a pillanat, amikor úgy érezzük, hogy vége, nincs tovább. Kifullad egy szerelem, másfelé tart az életünk vagy egyszerűen csak rádöbbenünk, hogy mégsem illünk össze

, a különbségeink már nem hidalhatóak át. Nem marad más út, mint elengedni a másik kezét, és folytatni tovább az életünk.

De hogyan éljük túl a csalódást?

Mindenképpen fontos, hogy átgondoljuk, hogy mi magunk mit hibázhattunk a kapcsolatban, ami esetleg elősegíthette azt, hogy a szakítás felé vigye azt. Nem önsanyargatás ez, nem is kell, hogy az legyen! Nem vádolni kell magunkat, egyszerűen csak a helyes önismeretet és a belátást előtérbe helyezve megpróbálni építkezni, hogy legközelebb már ne kövessük el ugyanazokat a hibákat! Ha ez megvan, akkor már egy kicsivel könnyebb is a továbblépés.

Ezután nagyon fontos, hogy azt az időt, amit korábban a párunkkal töltöttünk el, és most hirtelen ránk szakadt, az ne otthon begubózva, egyedül töltsük el! Muszáj emberek közé menni! Ilyenkor lehet a legjobban számítani a barátnőkre, ismerősökre, rokonokra. Programokat kell csinálni, hogy ne maradjon arra időnk, hogy keseregjünk. Ki kell mozdulni, legyen az csak egy délutáni csevej valamelyik kollégánkkal, vagy a szomszéd asszonynak való segítség a kertészkedésben, esetleg a rég lejárt könyvtári könyvek visszavitele. A lényeg, hogy társaságban töltsük felszabadult óráinkat.

Jó ötlet lehet valamilyen tanfolyamra beiratkozni, mint például társastánc, nyelvkurzus, keleti ételek főző tanfolyama, vagy befizetni egy utazásra (akár külföldön, akár belföldön). Ilyenkor feltöltődünk energiával, kiszakadunk a negatív gondolatok bűvköréből. Jól jöhet egy wellness program, vagy szépségápolással kapcsolatos bérletváltás és egy kicsit kényeztethetjük magunkat. Esetleg búfelejtőnek vásárolni indulunk…

Ilyenkor tilos a romantikus filmek nézése a tv-ben vagy a szerelmes lány-regények felütése! Azokban az órákban, amikor végül mégis csak egyedül vagyunk, vígjátékokat kell nézni, vicces családi filmeket, illetve krimi regényeket olvasni.

Aztán el kell kezdeni a közös emlékek (fotók, emléktárgyak, ajándékok stb.) összegyűjtését. Nem kell száműzni őket az életünkből, de az sem használ, ha mindennap szembesülünk azzal, hogy egykor milyen boldogok voltunk együtt. Egy bélelt dobozba kell elzárni őket, és majd csak akkor elővenni, amikor már valóban nem jelentenek mást, mint tárgyakat, szép, régi emlékeket. Meg kell történnie az egykori sms-ek, email-ek törlésének, a telefonunkban átírni a nevét Édesemről, egyszerűen a keresztnevére.

 

És, ha sírni kell, akkor sírjunk bátran. Nem kell elfojtani az érzéseket! Csak meg kell találni újra önmagunkat, azt az életet, azt az embert, akik voltunk annak előtte. S egyszer csak, egy napon, az ember arra ébred, hogy nem fáj már annyira, hogy az a másik már nem hiányzik ugyanúgy, hogy az élet nem állt meg. Akkor új fejezet nyílik. Rádöbbenünk, hogy van élet a szakítás után, hogy bár egy kicsit mindig belehalunk, de abból az élményből merítkezve, amit a szerelmünkkel éltünk át, megyünk tovább. Felébred egy új érzés, egy vágy, hiszen újra teljesnek és egésznek érezzük magunkat-, hogy újra tartozzunk valakihez.

De semmit sem kell siettetni. Minden szerelem vége, egyben egy gyász időszak is, amit át kell vészelni, amit fel kell dolgozni. A kihívás, hogy meg kell próbálni az egyedüllétet is élvezni, töltődni belőle, és talán azon a választott kurzuson, melyre befizettünk, ránk mosolyog majd valaki, akivel egy új történet veheti kezdetét…

Tudatos igyekezettel, klassz barátokkal tehát, igenis túl lehet élni egy szakítást. Jó fokmérője ez annak, hogy kire lehet számítani azok közül, akik körbevesznek minket. Nem kell tehát keseregni, hanem Marquez szavait kell megfontolni:

„Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént!”

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

 

Zsályás gombás csirkés metélt

Ha egy egyszerű finom, de gyors vacsora receptet keres, íme, a gombás csirkés metélt, amely pillanatok alatt elkészül.

Bővebben...

Zsályás fehérboros csirkesült

Hozzávalók 4 személyre:  2 nagyobb (800g) csirkemell, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 12 zsályalevél, 6 vékony szelet szalonna (bacon), 2 evőkanál margarin,

Bővebben...

158 tonna az új Kong

Egyre közeledik az a pillanat, amikor ismét egy hatalmas majom uralhatja a mozikat: a net már tele van a Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island, hazai bemutató: március 9.) körüli hírekkel és találgatásokkal.

Bővebben...

Öngyilkos osztag – kétszeres kiképzőtábor

Nem könnyű az öngyilkos osztag tagjává válni. Will Smith-re is kemény kiképzés várt, hogy eljátszhassa a Suicide Squad – Öngyilkos osztag (hazai bemutató: augusztus 4.) egyik főszerepét.

Bővebben...

Ismerje meg a fogyási ciklusát!

Az alvási ciklushoz hasonlóan fogyási ciklusok is léteznek – állítják amerikai kutatók, akik szerint a hétköznapokon fogyasztott élelmiszerek játsszák a legnagyobb szerepet a testsúly alakulásában.

Bővebben...

A fogyókúra alatt érdemes chia magot fogyasztani!

A chia mag az egyik legkeresettebb szuper food lett az elmúlt években, főleg fogyókúra ideje alatt érdemes fogyasztani, de csak a megengedett mennyiségben.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Ültessünk hóbogyót a kertbe!

Ősszel egyre gyakrabban találkozunk egy fehér vagy rózsaszín bogyós díszcserjével ez a hóbogyó ( symphoricarpos albus) amely még télen is díszíti kertünket!

Bővebben...

Így gondozzuk a petúniát hogy egész nyáron virágozzon!

Az egynyári virágok egyik legkedveltebb növénye a petúnia. Színgazdagsága, és formavilága is igen gazdag. Ismerjük meg a petúnia igényeit.

Bővebben...

Ismerje meg az 5000 éves növényt!

Él a földön egy növény, amely az 5000 évet is megélte már. Ismerjük meg ezt a matuzsálemet.

Bővebben...

Készítsünk rózsakaput kertünkbe!

Egyre több háznál látni gyönyörű virágzó rózsakaput, amely egész nyáron át díszíti kertünket. Bemutatjuk, hogyan lehet saját kezűleg építeni egy ilyen gyönyörű kerti díszt.

Bővebben...

A pacsirta kora reggel, a bagoly késő este hajlamosabb az önszabotázsra

Egy az Indiana Egyetemen végzett kutatás szerint az emberek a stresszes feladatok során meglepő módon akkor hajlamosabbak aláaknázni saját tevékenységüket, vagyis öntudatlanul is megnehezíteni a dolgukat, ha az általuk választott napszakban – vagyis akkor, amikor elvileg a legjobban teljesítenek – végzik az adott tevékenységet.

Bővebben...

A szemünk mindent elárul: A férfiak és a nők tényleg másképp látják a dolgokat

A londoni Queen Mary University kutatócsoportja tudományos módszerekkel is bizonyította, hogy a férfiak és a nők tényleg másképp látják a körülöttük lévő dolgokat, másképp dolgozzák fel a környezetből érkező vizuális ingereket.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!