Hogyan éljük túl a szakítást?

Olykor sajnos elérkezik az életünkben a pillanat, amikor úgy érezzük, hogy vége, nincs tovább. Kifullad egy szerelem, másfelé tart az életünk vagy egyszerűen csak rádöbbenünk, hogy mégsem illünk össze

, a különbségeink már nem hidalhatóak át. Nem marad más út, mint elengedni a másik kezét, és folytatni tovább az életünk.

De hogyan éljük túl a csalódást?

Mindenképpen fontos, hogy átgondoljuk, hogy mi magunk mit hibázhattunk a kapcsolatban, ami esetleg elősegíthette azt, hogy a szakítás felé vigye azt. Nem önsanyargatás ez, nem is kell, hogy az legyen! Nem vádolni kell magunkat, egyszerűen csak a helyes önismeretet és a belátást előtérbe helyezve megpróbálni építkezni, hogy legközelebb már ne kövessük el ugyanazokat a hibákat! Ha ez megvan, akkor már egy kicsivel könnyebb is a továbblépés.

Ezután nagyon fontos, hogy azt az időt, amit korábban a párunkkal töltöttünk el, és most hirtelen ránk szakadt, az ne otthon begubózva, egyedül töltsük el! Muszáj emberek közé menni! Ilyenkor lehet a legjobban számítani a barátnőkre, ismerősökre, rokonokra. Programokat kell csinálni, hogy ne maradjon arra időnk, hogy keseregjünk. Ki kell mozdulni, legyen az csak egy délutáni csevej valamelyik kollégánkkal, vagy a szomszéd asszonynak való segítség a kertészkedésben, esetleg a rég lejárt könyvtári könyvek visszavitele. A lényeg, hogy társaságban töltsük felszabadult óráinkat.

Jó ötlet lehet valamilyen tanfolyamra beiratkozni, mint például társastánc, nyelvkurzus, keleti ételek főző tanfolyama, vagy befizetni egy utazásra (akár külföldön, akár belföldön). Ilyenkor feltöltődünk energiával, kiszakadunk a negatív gondolatok bűvköréből. Jól jöhet egy wellness program, vagy szépségápolással kapcsolatos bérletváltás és egy kicsit kényeztethetjük magunkat. Esetleg búfelejtőnek vásárolni indulunk…

Ilyenkor tilos a romantikus filmek nézése a tv-ben vagy a szerelmes lány-regények felütése! Azokban az órákban, amikor végül mégis csak egyedül vagyunk, vígjátékokat kell nézni, vicces családi filmeket, illetve krimi regényeket olvasni.

Aztán el kell kezdeni a közös emlékek (fotók, emléktárgyak, ajándékok stb.) összegyűjtését. Nem kell száműzni őket az életünkből, de az sem használ, ha mindennap szembesülünk azzal, hogy egykor milyen boldogok voltunk együtt. Egy bélelt dobozba kell elzárni őket, és majd csak akkor elővenni, amikor már valóban nem jelentenek mást, mint tárgyakat, szép, régi emlékeket. Meg kell történnie az egykori sms-ek, email-ek törlésének, a telefonunkban átírni a nevét Édesemről, egyszerűen a keresztnevére.

 

És, ha sírni kell, akkor sírjunk bátran. Nem kell elfojtani az érzéseket! Csak meg kell találni újra önmagunkat, azt az életet, azt az embert, akik voltunk annak előtte. S egyszer csak, egy napon, az ember arra ébred, hogy nem fáj már annyira, hogy az a másik már nem hiányzik ugyanúgy, hogy az élet nem állt meg. Akkor új fejezet nyílik. Rádöbbenünk, hogy van élet a szakítás után, hogy bár egy kicsit mindig belehalunk, de abból az élményből merítkezve, amit a szerelmünkkel éltünk át, megyünk tovább. Felébred egy új érzés, egy vágy, hiszen újra teljesnek és egésznek érezzük magunkat-, hogy újra tartozzunk valakihez.

De semmit sem kell siettetni. Minden szerelem vége, egyben egy gyász időszak is, amit át kell vészelni, amit fel kell dolgozni. A kihívás, hogy meg kell próbálni az egyedüllétet is élvezni, töltődni belőle, és talán azon a választott kurzuson, melyre befizettünk, ránk mosolyog majd valaki, akivel egy új történet veheti kezdetét…

Tudatos igyekezettel, klassz barátokkal tehát, igenis túl lehet élni egy szakítást. Jó fokmérője ez annak, hogy kire lehet számítani azok közül, akik körbevesznek minket. Nem kell tehát keseregni, hanem Marquez szavait kell megfontolni:

„Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént!”

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

 

Laktató hagymás krumplis lángos recept

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojássárga, 1 dkg élesztő, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez.

Bővebben...

Íme három szuper gyümölcs saláta recept

Egész évben kaphatók a finom édes gyümölcsök a zöldségesnél, így bemutatunk három különböző gyümölcssaláta receptet, amelyek a nyári fogyókúrában is hasznosak lehetnek.

Bővebben...

Nem boltzár: Vasárnapi pop up bazár

A bolhapiac, mint vasárnapi programlehetőség hallatán a nők annyira lázba jönnek, mint a férfiak, amikor felcsendül az Olimpia hivatalos himnusza.  Ám a legtöbb nő által kedvelt program - a vásárlás - csak első hallásra tűnhet unalmasnak egy férfinek.

Bővebben...

Grandiózus falfestmény lett Adele-ből és Beyoncéból

 

Megvannak az idei MTV Video Music Awards jelöltjei! Az év videója kategóriában esélyes Adele, Beyoncé, Drake, Justin Bieber és Kanye West nevét idén rendhagyó módon jelentette be a zenei csatorna: egy grandiózus falfestményt készítettek az előadók arcképével a New York-i East Village-ben.

Bővebben...

Így vedd rá magad a fogyókúra elkezdésére!

Te is magadra szedtél pár kilót a télen, és ideje lenne fogyókúráznod? A legnehezebb – mint mindent – elkezdeni azt. A következő tippek segítenek neked abban, hogy belevágj a fogyókúrába:

Bővebben...

Ha fogyni akarsz, egyél mandulát!

Naponta egy maréknyi mandula fogyasztása távol tartja az éhséget, és felváltja az egészségtelen ételekből származó üres kalóriákat. Sokunknak jelent nehézséget a kiegyensúlyozott étrend követése.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Minél elfoglaltabb valaki, annál frissebb marad szellemileg

Az idős embereket vizsgáló amerikai kutatásból az derült ki, hogy a zsúfolt napirenddel rendelkezők általában jobban teljesítettek a memóriát, az információ-feldolgozást és a következtetést mérő teszteken.

Bővebben...

Amiről jó lett volna, ha szó van a felvilágosító órákon

Ha visszaemlékszünk az iskolás éveinkre, a legkínosabb pillanatok között bizonyára sokunk esetében ott szerepel a szexuális felvilágosító óra, amikor is kínos csöndben vagy éppen vihogásokkal kísérve hallgattuk végig a védőnő vagy az osztályfőnök előadását.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

7 súlyos betegség, melyeket a folsav-hiány okozhat

A folsav, vagy más néven B9-vitamin fontosságáról főként a várandósság kapcsán hallunk. A kismama megfelelő folsav bevitele valóban nagyon fontos, hiszen folsav hiányában a fejlődő magzat velőcsöve nem záródik be rendesen.

Bővebben...

Így fedezték fel a C vitamint!

116 évvel ezelőtt, 1893-ban Budapesten megszületett Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas magyar orvos és kutató, a C-vitamin felfedezője. A paprikából hogyan sikerült felfedeznie a szervezet számára alapvető vitamint?

Bővebben...

Vízkőoldás házi módszerekkel!

Köztudott, hogy Magyarország nagy részén kemény a víz, amit a magas karbonát tartalom okoz.

Bővebben...

Az e-cigaretta hatására kedvet kaphatunk a dohányzáshoz

Az új, toll alakú e-cigaretta, amely főként a fiatal felnőttek körében népszerű, dohányzási ingert vált ki azokból, akik a hozzá kapcsolódó szertartást figyelik.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!