Koplalás helyett a spirituális fogyókúra az új divat

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Tavasszal még gluténmentes diétával sanyargatta magát Cate Blanchett és Julia Roberts, hogy a legjobb formájában mehessen az Oscar-gálára, mára már Hollywoodban is a spirituális diéta a legnagyobb divat.

A lényeg ennél a módszernél nem azon van, hogy megszabd, mit és mennyit ehetsz vagy mennyit kell mozognod, hanem hogy engedd el a gondokat.

 

Viszlát feszültség, viszlát kilók?!

Karácsony közeledtével egyre több nő kezd őrült fogyókúrába, kalóriaszámolgatásba, hogy a nagy napon – amikor a teljes rokonság egybegyűlik, és folyamatosan fotóz valaki – beleférjen az új ruhájába. Mert a képek évtizedek múlva is előkerülnek valakinél. Márpedig mennyivel jobb azt mondani, hogy „Látod a Gizi, hogy meghízott a szülés után?” mint élénken tagadni, hogy a fotóra valahogy rákerült hurkás asszonyság mi lennénk, igaz hátulról. 

Azt ugyanis elég erősen belénk nevelték, hogy egy nő értéke szorosan függ a testsúlyától, és soha nem lehet annyira vékony, hogy 4-5 kilót le ne adhatna. Ez a hiedelem azonban csak az egyik része a dolognak. Tudattalanul magunkévá tesszük azt a gondolatot is, miszerint a fogyás, az edzés, az egészséges táplálkozás és a testi jó közérzet valójában küzdelem – és mindig is az lesz. A Karcsúsító EFT című könyv szerzője, Jessica Ortner is így volt ezzel. „Éveken keresztül abban a hitben éltem, hogy a fogyás a megoldás minden bajomra. Ha végre beleférek ebbe a ruhába vagy abba a farmerbe, akkor boldog leszek, felível a karrierem és végre randizhatok. De csak azután, hogy azokat a kilókat leadtam. Majd akkor, ha nem így nézek ki. Ha valaki lefényképezett, a kezemmel takargattam a gyűlölt testrészeimet. Vagy kivágtam, és csak az arcomat tartottam meg a képből. Egy nap majd boldog leszek, de nem ma, mert még nem adtam le azokat a kilókat.

Jessica végül rájött, mi a baja. „Az érzelmeid tartják ellenőrzésük alatt az önmagaddal, a súlyoddal és az értékeddel kapcsolatos hitedet, és azok irányítják a cselekedeteidet is. Világosan emlékszem az első magányos zabálásomra. Hétéves voltam, amikor magamra maradtam egy egész tálca csokis sütivel. Lekuporodtam a lépcső aljára, és felfaltam az egészet, miközben éberen füleltem, nehogy rajtakapjon valaki. Ilyen kicsi voltam, de már akkor is azt hittem, hogy szégyellnivaló dolgot csinálok. Egy rövid időszakban minden ébren töltött órámat a fogyókúrának és a sportolásnak szenteltem. Éheztem, és edzéssel büntettem magam a kövérségem miatt. Amikor lefogytam pár kilót, egy kicsit leeresztettem. És ekkor, mintha csak emlékezetkiesésben szenvedtem volna, megint enni kezdtem. Annyira jól viselkedtem, hogy megérdemlek ennyit – mondtam magamnak. – Keményen dolgoztam, ezt az egyet megengedhetem magamnak. Nem sokkal később aztán megint ott álltam a tükör előtt összetörten és legyőzötten, tele csalódással, gyűlölettel és dühvel.

Jessica a kopogtató módszerrel oldotta fel a súlya mögött rejlő lelki fájdalmat. „Mielőtt a kopogtatást fogyás céljából alkalmazni kezdtem volna magamon, felállítottam néhány szabályt. Tilos fogyókúráznom vagy sportolással büntetnem magam. Ez eddig sem működött, felesleges tehát újra erre az útra lépnem. Tilos továbbá a súlyomat használnom kifogásként arra, hogy nem vagyok boldog és nem mozdulok meg azokért a dolgokért, amelyekre az életben vágyom. Hiszen ez sem működött korábban. Aztán hirtelen bevillant, hogy nem viselhetem jól gondját valaminek, amit ennyire gyűlölök. Olyan régóra gyűlöltem már a testemet, hogy fogalmam sem volt, hogyan tisztelhetném és táplálhatnám jól őt és önmagamat. Ez olyan stresszt teremtett, amely meggátolta a fogyást és a boldogságot.

 

 

Ha nem tetszem, a csak a te bajod

Az EFT, vagyis kopogtató módszer mellett sokat segíthet a stressz oldásában John C. Parkin B…a meg-terápiája, amikor a súlyunk miatt érzett belső feszültségre, vagy mások véleményére is csak annyit kéne mondanunk: basszák meg. Parkin szerint ugyanis egy „bassza meg!” összegyűjti és elvezeti azt a feszültséget, ami csak akadályozná a jóllétünket a jelenlétével. Egy bassza meg annyit tesz: oké, most ilyen vagyok és gyűlölöm ezt a helyzetet, úgyhogy inkább lépjünk tovább!  

És ha a bennünk rejlő feszültséget a kopogtatással oldottuk, mások véleményére már kiváncsiak sem vagyunk, de még mindig nehéz az új, önmagát nem ostorozó nőként élni, mert valami még mindig nem az igazi?! Ha elfogadtuk a testünket, de az egészségünkért mégis tennénk valamit? Ha tele vagyunk kérdésekkel, kételyekkel a hogyan továbbal kapcsolatban? Tudatalattink akkor is segít, csak meg kell hallanunk a szavát.

Lemehetünk az elalvást közvetlenül megelőző théta állapotba, és a ThetaHealing módszerével megkereshetjük és feloldhatjuk az elhízáshoz (vagy csak annak a képzetéhez) vezető okokat.
Nagy Orsolya ThetaHealing tanár szerint például a testalkat sokszor védelemként, majdhogynem erődként szolgál a hölgyek életében. „Minél nagyobb a testem, annál nagyobb biztonságban vagyok a férfiaktól. A Bioenergetic kiadó által megjelentetett tankönyvből, vagy tanfolyamon elsajátítható ThetaHealing szerencsére mindenkinek lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezze, hol és mikor tanulta az elhízáshoz vezető érzelmi mintákat. Megláthatjuk azt is, hogyan jelenik meg például a támogatottság hiányának érzete, ami az ásványi anyagok beépülésének nehézségeit okozhatja. A szeretet hiánya a vitaminok hiányához is vezethet, valamint a gondoskodás, az energia hiánya és a spirituális egyensúly elmozdulása összefüggésben áll a fehérjék, szénhidrátok és zsírok feldolgozásával is.”

Egy másik világsiker, a csakrakártya segítségével is megismerhetjük, hogy lelkünk mélyén mi gátol bennünket abban, hogy elérjük a célunkat, illetve hogyan juthatunk el oda. A képek, a színek és a meseszerű történetek azokat a kapukat is megnyitják számunkra, amelyek a logikus gondolkodás előtt zárva maradnak. Hogy mi köze mindennek a csakrákhoz?

Úgy hiszem, hogy csakráink folyamatosan változnak, és a kártyák segítségével megismerhetjük állapotukat.  A kártya révén konkrét kérdésekre is választ kaphatunk, vagy megvilágíthatunk egy adott helyzetet, emellett azonban segítséget kaphatunk, hogy kifejezzük szándékunkat és szívünk vágyát megvalósítsuk. Ha sikerült megfogalmaznod, hogy mi az amit szeretnél, elkezdhetsz foglalkozni a szándékod mögött meghúzódó okokkal és a célod eléréséhez vezető úttal, amikor is az álmaid megvalósítását gátló hiedelmekre is rábukkanhatsz” magyarázza Tori.

Az angyalok Tori Hartmannak súgták a kártyákhoz tartozó meséket, amikor ő az életéért küzdött a kórházban, de általa mindannyiunknak útmutatást adnak, hogy meglássuk a hétköznapokban az apró csodákat, beteljesíthessük álmainkat, és megértsük, így vagy úgy, de tökéletesek vagyunk.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Ünnepi ananászos diós saláta recept

Ez a saláta recept inkább előételnek felel meg a karácsonyi menüben, hiszen egy egészséges ám nagyon laktató ételről van szó, érdemes kipróbálni.

Bővebben...

Gombás hagymás sült hal recept

Hozzávalók: 60 dkg ponty (4 szelet), 20 dkg gomba, 2 ek. étolaj, 2 dkg liszt, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, só, bors.

Bővebben...

Bebe első karácsonya a válás után

Bebe novemberben jelentette be, hogy nyolc év után elválik feleségétől. A Back II Black zenekar egykori frontemberének ez lesz az első karácsonya Kata nélkül, mégsem szomorú, sőt már nagyon várja az ünnepeket.

Bővebben...

Közel félmillió szavazat döntött

 

„A szeretet él”: szombat este az X-Faktor második élő showjában érzelmes oldalukat mutathatták meg a versenyzők. A tét ezúttal is nagy volt, hiszen újabb két versenyzőnek ért véget a verseny.

Bővebben...

Naponta egy alma a kilókat is távol tartja?

Az antioxidáns növényi vegyületekben gazdag zöldségek és gyümölcsök csökkenthetik az élelmiszerekből felszívódó energia mennyiségét.

Bővebben...

Állandóan éhes? Akkor ezt egye az ebéd mellé!

Azok, akik az ebédjük mellé egy fél avokádót is elfogyasztanak, 40 százalékkal alacsonyabb hajlandóságot mutatnak a nassolásra, ráadásul jóllakottabbnak érzik magukat az étkezés után három órával. Az avokádóval növelhető a kalória- és szénhidrát-bevitel, ám a vércukorszint emelése nélkül.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

A kreatív kiszolgáló személyzet elégedett ügyfeleket eredményez

A University of East Anglia (UEA) kutatói szerint minél több kreatív alkalmazottja van egy, a szolgáltatási iparágban működő cégnek vagy szervezetnek, annál elégedettebb ügyfélkörrel fog rendelkezni.

Bővebben...

Ételkombinációk, amely segítenek, hogy egészségesebbek legyünk

Van, hogy bizonyos ételeket célszerű keverni egymással: a méz és a tej például kimondottan jóbarátok. Egyes ételek segítenek abban is, hogy a tápanyagok jobban felszívódjanak.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

A D vitamin védi a fogakat,és erősíti immunrendszerünket is!

Régóta ismeretes, hogy a kalcium mellett a D-vitaminnak is kiemelten fontos szerepe van a csontok és fogak megerősítésében, friss kutatások azonban arra is rávilágítottak,

Bővebben...

Nem mindegy hogy milyen és mennyi vitamint szedünk!

A vitaminokra természetesen szükség van jó egészségi állapothoz, de az orvosok egy új jelenségre figyeltek fel mostanában, mégpedig az étrend-kiegészítők túladagolására.

Bővebben...

Pontatlanok az aktivitásmérő karkötők

Úgy néz ki, hogy nem eléggé pontosak az óraszerű aktivitásmérő karkötők, amelyek a testmozgás közbeni szívritmust is mérni hivatottak – derül ki egy friss kutatásból.

Bővebben...

Ilyen hatással van ránk az omega 3 zsírsav tartalmú étrend

A Johns Hopkins Egyetem munkatársai szerint az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend (főként halak és tengeri állatok fogyasztása) csökkenti az időskori sárgafolt-degeneráció kialakulásának kockázatát.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!