Nem véletlenül álmodunk csokitortákról

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Oka van annak, hogy a legtöbb ember ellenállhatatlan vágyat érez, hogy néha egészségtelen, hizlaló finomságokkal tömje tele a fejét. Ilyenkor azonban nem az étel íze vagy illata vonz minket elsősorban, hanem az a tény, hogy veszélyes, tiltott gyümölcsöt eszünk.

 

Az agyunk figyelmét ösztönösen felkelti minden, ami veszélyes: így természetesen az annak tartott ételek is. Ezért aztán nem igazán tud a többség ellenállni egy finom csokitortának, egy érett camembert-sajtnak, vagy éppen a baconös szendvicsnek. Hasonló dolog történik ilyenkor ahhoz, mint amikor vonzó férfival vagy nővel találkozunk, akiről tudjuk, hogy összetöri a szívünket, mégis vágyunk rá. Így tehát minél inkább egészségtelen egy élelmiszer, annál nehezebb less nemet mondanunk rá.

 

Az olaszországi International School for Advanced Studies kutatása során a szakemberek 57 ember ösztönös reakcióit tesztelték, hogy kiderítsék, kinek milyen ételek keltik fel leginkább a figyelmét, és kiderült, hogy minél egészségtelenebbnek és hizlalóbbnak találunk egy-egy élelmiszert, annál inkább vágyni fogunk a bekebelezésére.

“Érdekes módon egyáltalán nem számít a résztvevők neme vagy éppen testtömegindexe: csak az számít, milyen kép él benne az adott étellel kapcsolatban. Minél negatívabb, annál jobban felkelti a figyelmünket” – foglalja össze a lényeget a kutatást vezető Francesco Foroni. A szakember szerint mindez megmagyarázza, miért fullad kudarcba a legtöbb diéta: épp annak tudunk a legkevésbé ellenállni, amit a legveszélyesebbnek tartunk.

Ezt olvasta már?

A legjobb édesítőszer cukorbetegeknek és diétázóknak

A lúgosító diéta előnyei és hátrányai

A zsírszegény diéta nem jobb a többi fogyókúránál

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Sokat állunk a konyhában húsvétkor is

Sokat készülünk a húsvétra, de legalább a vásárlásban számíthatunk segítségre és szinte csak házi ételeket eszünk – Ezek a legfontosabb megállapításai a piacvezető receptoldalként havi 1,7 millió látogatót vonzó és több mint 57 000 receptet összegyűjtő Nosalty online felmérésének.

Bővebben...

Karácsonyi fűszeres narancsleves recept

A narancs nem csak egészséges, de nagyon finom leves is készíthető belőle pillanatok alatt, amelyet a karácsonyi vacsoránál is felszolgálhatunk családunknak.

Bővebben...

Arthur a vagány

Nem igaz, hogy a filmeseknek alkalmazkodniuk kellene Hollywoodhoz.

Bővebben...

Rekordot döntöttek az öngyilkosok

Az öngyilkos osztag tarolt. A világ leggonoszabb szuperhőseit összehozó, megdöbbentően látványos szuperhősfilm, a Suicide Squad – Öngyilkos osztag ezen a héten került a mozikba, és bebizonyította, milyen szexi a rosszaság: a premierjét követő első hétvégén az Egyesült Államokban több mint 135 millió dollárért vettek rá jegyet!

Bővebben...

Nem véletlenül álmodunk csokitortákról

Oka van annak, hogy a legtöbb ember ellenállhatatlan vágyat érez, hogy néha egészségtelen, hizlaló finomságokkal tömje tele a fejét. Ilyenkor azonban nem az étel íze vagy illata vonz minket elsősorban, hanem az a tény, hogy veszélyes, tiltott gyümölcsöt eszünk.

Bővebben...

Ha fogyni akarsz, egyél mandulát!

Naponta egy maréknyi mandula fogyasztása távol tartja az éhséget, és felváltja az egészségtelen ételekből származó üres kalóriákat. Sokunknak jelent nehézséget a kiegyensúlyozott étrend követése.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

3 könnyen gondozható egynyári növény, amelyek pompás színfoltok lesznek kertünkben

Ha még nyáron marad üres hely kertünkben, amelyet szeretnénk gyorsan beszínesíteni, vásároljunk a kertészetekben egynyári palántákat, így ezek a növények már virágos állapotukban kerülnek a kertünkbe.

Bővebben...

Egynyári virágok ültetése tavasszal

Nyáron a legnagyobb választékot az egynyári virágok adják kertünkben. Bemutatjuk a legszebbeket, amelyeket kertünkbe ültetve virágtengert alkotnak.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Így varázsoljunk oázist az erkélyünkre!

Sajnos sok lakásban látom, hogy az erkélyek üresen állnak nyáron, vagy épp tárolónak használják. Nincs is ennél szörnyűbb látvány.

Bővebben...

Kedves lakótárs a kertben a süni!

Ha szeretnénk vegyszerek nélkül kertészkedni, jó, ha odaédesgetjük a süniket kertünkben és gondoskodunk róla, hogy nagyon jól érezzék magukat nálunk.

Bővebben...

Durva személyiségváltozást okozhat ez a betegség

Pat Preston banki tisztviselőként és nagymamaként egyaránt ismert volt jó modoráról és udvarias viselkedéséről, miután azonban átesett egy stroke-on, személyisége is furcsa változáson ment keresztül, és ma már úton-útfélen válogatott káromkodások hagyják el a száját környezet legnagyobb megdöbbenésére. 

Bővebben...

Az elhízott gyerekekben eltérő bélbaktériumok találhatóak

Egy nemrégiben közzétett vizsgálatból kiderül, hogy a túlsúlyos gyerek és tinik emésztőrendszerében másféle baktériumok élnek, mint egészséges súlyú kortársaikéban.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!