Lenyelnél egy mini lufit a fogyásért?

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A fogyni kívánó emberek számára egy új megoldás alternatívát jelenthet a műtét helyett. A gyomorba beültetett apró ballon új reménnyel kecsegtethet az elhízás elleni küzdelemben.

 


Az Orbera elnevezésű eszközt olyan betegek számára fejlesztették ki, akik 30-40 BMI (testtömeg-index) pontszámuk miatt már a kórosan elhízott kategóriába tartoznak. Olyan emberek számára lehet hasznos, akik már több másik fogyókúrás és testmozgási lehetőséget is kipróbáltak hasztalanul. Egy beteg csak ezt követően minősül alkalmasnak az új beavatkozásra.

Az Orberát egy fél órás, nem sebészeti járóbeteg eljárás keretében ültetik be a betegbe. A páciens enyhe szedatívumot kap, amely ellazítja, hogy az eszközt endoszkóppal be lehessen helyezni a leeresztett ballont a szájon át a gyomorba. Miután a ballon a helyére került, feltöltik sóoldattal, ami gömb alakúvá növeli a ballont. A sóoldat mennyisége tetszőlegesen változtatható, hogy az eszköz alkalmazkodjon a beteg testfelépítéséhez.

 

Ezt követően a ballon hat hónapig bent marad, és segít a betegnek a táplálék adagjainak kontrollálásában. Ez idő alatt, és ezt követően további hat hónapig azonban a betegek tanácsadáson is részt vesznek, ahol étrendi és testmozgással kapcsolatos tanácsokat kapnak. A program célja az, hogy megalapozza az egészséges szokásokat, amelyeket az érintettek később folytathatnak.

Az Orberát egy klinikai kísérletben tesztelték, amelyben 255 beteget követtek nyomon egy évig. Az eredmények azt mutatták, hogy az új eszközt használó páciensek átlagosan 9,8 kilogrammot, vagy a testtömegük 10,2 százalékát adták le, miután az eszköz hat hónapig a gyomrukban volt. Azok a páciensek viszont, akik nem kaptak ilyen segédeszközt, átlagosan csak 3,15 kilogrammot fogytak.

Ezt olvasta már?

3 népszerű fogyókúrás kiegészítő – Tényleg hatnak?

7 súlyos hiba, amivel gátolod a fogyókúra sikerét

A fogyókúra sikere fejben dől el!

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Lepje meg férjét hétvégén egy finom sörös étellel

Lepje meg férjét, vagy kedvesét egy finom sörös finomsággal, ehhez kínálunk most három különböző receptet.

Bővebben...

Kókuszos banángolyók

Hozzávalók:2 nagyobb banán, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált háztartási keksz, 14 dkg kókuszreszelék+kókuszreszelék a hempergetéshez. Bővebben...

Az időeltolódás nem csak óraátállításkor okoz gondot

Ha az ember gyakran utazik nagy távolságokra is, elkerülhetetlenül találkozik a jetlag problémájával. Ez az jelenség, amikor időzónák fölött átrepülve a szervezet nehezen alkalmazkodik a időeltolódáshoz. A szakemberek szerencsére ismernek néhány trükköt a problémás tünetek csökkentésére.

Bővebben...

Goldie Hawn, az ikon

Ha valaki kíváncsi rá, mi igazán fontos és mi igazán értékes a filmek világában, a mozi tulajdonosokhoz és üzemeltetőkhöz kell fordulnia.

Bővebben...

Itt az új alacsony glikémiás indexű burgonya!

Frank Mitolo, a dél-ausztráliai termelő új burgonyafajtát kísérletezett ki, amelynek fajtársaival ellentétben alacsony a glikémiás indexe, tehát fogyasztása nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, valamint tovább nyújt teltségérzetet.

Bővebben...

Kalóriák helyett a makroelemeket számolja az, aki fogyni szeretne

Aki fogyni szeretne, a legtöbbször a kalóriabevitelt csökkenti, és többet kezd mozogni: elviekben ez a legtökéletesebb módszer arra, hogy az extra kilóktól megszabaduljunk. Ugyanakkor jobban járunk, ha a kalóriák helyett inkább a makroelemeket tartjuk számon.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Yucca a sivatag növénye!

Yucca ismertebb nevén pálmaliliom, a sivatag túlélő növénye. Bemutatjuk ennek a különleges ám szép növények a családtagjait.

Bővebben...

Kecses kerti virágok a liliomok!

A liliomok régóta a kert legkecsesebb virágai, amelyek a szivárvány minden színében tündökölnek kertünkben!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Így rakjuk le a gyepszőnyeget kertünkben!

Ha nem szeretnénk, a fűmaggal bajlódni vásároljunk kész gyepszőnyeget vagy gyeptéglát. Bemutatjuk, hogy kell szakszerűen lerakni.

Bővebben...

A föld legnagyobb virága 3 méter magasra is megnőhet!

A föld legnagyobb és legbüdösebb virága a titán buzogány, (Amorphophallus titanum) amely akár 3 méter magasra is megnőhet és a szaga…..

Bővebben...

Ezért érdemes macskát tartani

Ha végiggondoljuk azokat a dolgokat, amik kedvező hatással vannak egészségünkre, ritkán vesszük számba a háziállatokat, a macskákra pedig végképp nem gondolunk.

Bővebben...

A magas vérnyomás semmilyen tünettel nem jár

Sajnos, sokan hiszik azt, hogy a magas vérnyomás figyelmeztető tünetekkel jár, például idegességgel, verejtékezéssel, alvászavarral vagy éppen arcvörösséggel.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!