szombat, 18 november 2017

Így készítsünk finom rétest házilag gyorsan

Sokan gondolják úgy, hogy rétes készíteni, szinte lehetetlen, hiszen a rétes tészta készítése nagy szakértelme igényel. De a boltban kapható kész rétestésztából, pillanatok alatt készíthetünk ízletes finom rétest különböző töltelékekkel.

 

Csokoládés piskótarétes

45 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 10 dkg főző- vagy étcsokoládé, 1 csomag ötlapos, száraz piskótalap (vagy ennek megfelelő súlyú megszáradt édes kalács vagy piskótalap, esetleg közvetlen fogyasztásra már alkalmatlan, édes, töltetlen teasütemény), 3 dl tejszín, 2 egész tojás, 6-8 dkg porcukor, csipetnyi só, 5 dkg vaj.

A száraz piskótát, vagy összetördelem, vagy almareszelőn lereszelem. A tejszínt apránként rálocsolom, időnként pedig átforgatom, hogy mindenütt megázzon. Közben a csokoládét is lereszelem, hozzákeverem a tojássárgáját, a sót és a tejszínes piskótát. Végül belekeverem a tojásfehérjékből vert kemény habot, és a réteslap szélére egy csíkban ráhalmozom, lazán összecsavarom. A tetejét megkenem olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütöm. Csak hidegen szeletelem fel.

 

Egyszerű lekváros rétes

45 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 25 dkg sárgabaracklekvár, a lekvár sűrűségétől függően 2-4 evőkanál búzadara, 1 egész tojás, 2 evőkanál édes kekszmorzsa (darált háztartási keksz), 5 dkg vaj, csipetnyi só.

A habosra felvert tojást összekeverem a lekvárral, a búzadarával, a sóval. (Csak akkor keverem hozzá a kekszmorzsát, ha 10 perces várakozás után még nagyon lágynak bizonyul a töltelék.) Ezután a szokásos módon előkészített réteslapot teljes nagyságában bekenem a lekvárral, majd a két rétesrudat felcsavarva, kikent sütőlemezre teszem. Tetejüket olvasztott vajjal meglocsolom és az előmelegített, forró sütőben pirosra megsütöm. Még melegen felszeletelem, de csak akkor kínálom, ha már langyos.

 

Gesztenyés-almás rétes

45 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 25 dkg gesztenyemassza, 50 dkg tisztított, reszelt alma, 2 dl tej, 1 egész tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), ízlés szerint 10-15 dkg porcukor az alma édességétől függően, csipetnyi só.

A gesztenyemasszát habosra keverem a felvert tojással és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjak, majd belekeverem a rumot, és a reszelt almával összedolgozom. Az előkészített réteslapot a szélén egy csíkban megkenem a töltelékkel, és felcsavarva sütőlemezre teszem a másik rétesrúddal együtt. Tetejüket megkenem az olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben pirosra sütöm. Még melegen felszeletelem.

 

Kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss cikkeket olvashatsz, és oszthatsz meg ismerőseiddel! >>>>>>>

Imádják a nézők a Sztárban Sztárt

Imádják a nézők a Sztárban Sztárt

Imádják a nézők a Sztárban Sztárt

Az idei évad második legnézettebb...

Tovább a cikkhez
Mit tennél, ha vezetés közben felbukkanna a hátsó üléseden a Wellhello?

Mit tennél, ha vezetés közben felbukkanna a hátsó üléseden a Wellhello?

Mit tennél, ha vezetés közben felbukkanna a hátsó üléseden a Wellhello?

Különleges élményben lehetett...

Tovább a cikkhez
Az univerzum középpontja

Az univerzum középpontja

Az univerzum középpontja

A DC Univerzum még csak...

Tovább a cikkhez
Miben kell feltétlenül példát mutatnod a gyermekednek?

Miben kell feltétlenül példát mutatnod a gyermekednek?

Miben kell feltétlenül példát mutatnod a gyermekednek?

Nem elég, ha a szülő arra...

Tovább a cikkhez
Ezért is hasznos lenne az iskolaközeli dohányboltok betiltása

Ezért is hasznos lenne az iskolaközeli dohányboltok betiltása

Ezért is hasznos lenne az iskolaközeli dohányboltok betiltása

Csökkenek a társadalmi-gazdasági...

Tovább a cikkhez
Így etesd a madarakat télen

Így etesd a madarakat télen

Így etesd a madarakat télen

A tél közeledtével sokan...

Tovább a cikkhez

Nyár érlelte őszi csemegénk :A szőlő

Amikor a nyár kezdetét veszi és vakációnkat töltve egyszer csak elsuhanunk a mértani pontossággal ültetett szőlőtőkék zöldellő táblája mellett, még úgy gondoljuk, nagyon messze a perc, amikor e tőkék roskadozni fognak a kövér, mézédes fürtöktől.

Bővebben...:

Beköszön az ősz!

A nyárnak sajnos hivatalosan is vége, de van egy jó hírünk: itt az ősz! Ez a színes, változékony, de semmiképpen sem unalmas évszak, amit bár sokszor szürkének és egyhangúnak látunk, valójában rengeteg lehetőséget rejt akár bent, akár kint, a szabadban. A FittKlub oldala ezúttal is igyekszik meghozni a kedvet egy kis őszöléshez, programajánlóval, tippekkel, ötletekkel, hogy könnyebben túltehessük magunkat a nyár elmúlta felett érzett melankólián.

Bővebben...:

Mit hoz az ősz egészségünkbe?

A derűs, szabad nyári napok után nagy változást hoznak az első őszi szelek. Az időjárás zordabbra fordulásával minden változik bennünk és körülöttünk, véget ér a lazítás ideje.

Bővebben...:

Épp csak annyira laktunk jól, amennyire hisszük

Hiába kapunk ugyanannyit enni, mint mások, ha azt hisszük, kevesebbet ettünk, hamarabb leszünk éhesebbek – állítja egy friss kutatás.

Bővebben...:

A cirkadián ritmusunk is befolyásolja a hízásunkat

fogyókúra

A túlsúly és az elhízás az Egyesült Államokban járványként terjed. Korábban már összefüggésbe hozták a problémát a szegényes étrenddel, sőt azt is megállapították, hogy a nap későbbi szakaszában történő étkezés szintén hozzájárul a súlyfelesleg kialakulásához.

Bővebben...:

3 napos ananász diéta

ananász diéta

Közeleg egy fontos esemény, jó lenne leadni gyorsan pár kilót? Akkor a 3 napos villámgyors ananász diéta neked szól.

Bővebben...: