3 remek karácsonyi narancsos kacsasült recept

Ha szeretne valami különleges kissé keleties hangulatú receptet kipróbálni, lepje meg családját és vendégeit egy isteni finom narancsos kacsával.

 

Narancsos kacsa recept 1.

Hozzávalók (5-6 személyre): 1 db 2-2, 5 kg-os pecsenyekacsa, 1 nagy fej hagyma, 2 narancs, 1 ek paradicsompüré, só, bors, 1 kk finomra vágott petrezselyem, 1 csomag mirelit hasábburgonya.

Elkészítés: A kacsa aprólékát levágjuk, a belsőséget megtisztítjuk. A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, a megtisztított hagymát félbevágva a belsejébe tesszük. Az aprólékból és a belsőségből a mártáshoz alaplét főzünk. Az előmelegített, mérsékelten meleg sütőben feltesszük sülni a kacsát úgy, hogy kevés vizet teszünk alá. A sütés mintegy 60 percig tart.

Félidőben megszurkáljuk, pecsenyelével többször megöntözzük, a túlzott zsírt kikanalazzuk. Közben megreszeljük a narancs héját, meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, szeletekre vágjuk, a másiknak kinyomjuk a levét. A megsült kacsát melegen tálalóedénybe tesszük. Az alapléhez hozzáadjuk a paradicsompürét, a narancs levét, a reszelt narancshéjat, leöntjük vele a sült kacsát. Finomra vágott petrezselyembe mártott narancsszeletekkel díszítjük. Köretnek sült hasábburgonyát kínálunk hozzá.

Narancsos kacsa recept 2.

Hozzávalók: 1 kisebb pecsenyekacsa, 2 nagy narancs, 3 dl narancs ivólé, 5 evőkanál olaj, 1 kis darabka zeller, 1 fej vöröshagyma, só (ízlés szerint).

A zellert megtisztítjuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A megmosott egyik narancs héját vékonyan lereszeljük, a narancsot meghámozzuk és felkarikázzuk. A kacsát feldaraboljuk, ahol csak lehet, a felesleges zsiradékot leszedjük róla, és jól megsózzuk. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra vágjuk és a felforrósított olajon megfuttatva, rátesszük a zellert. Egy-két percig együtt pirítjuk, ezután ráöntünk 2 evőkanál narancslevet és rátesszük a kacsadarabokat. Mindkét oldalán átsütjük, majd tepsibe, egymás mellé (nem egymásra) tesszük. A fűszeres pecsenyelevet ráöntjük, a tetejére rendezzük a narancsszeleteket és ráöntjük a narancs ivólevet. Előmelegített forró sütőben, saját levével locsolgatva puhára sütjük.

Narancsos kacsa recept 3.

Hozzávalók: Egy kb. 2 kg-os kacsa, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1-2 dl vörös bor, 5 dkg vaj, só, 2 babérlevél, majoranna, törött bors, 3 narancs

A kacsa belsejét sóval és majorannával bedörzsöljük. A megforrósított vajban egy kissé megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, beletesszük a kacsát, leöntjük a borral, és a fűszerekkel ízesítve jó puhára pároljuk. Közben lereszeljük 2 narancs héját, és fölszeleteljük a húsát (a fehér bundát kidobjuk), és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Mikor a kacsa megpuhult, leszedjük a zsírját, ráöntjük a narancsos mártást, és néhány percig együtt forraljuk. Végül a kacsát kivesszük, egy kevés átszűrt mártásban, a sütőben ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor a kacsa tetejére megtisztított, vékonyra szelt narancsot borítunk, és külön csészében adjuk hozzá a maradék, átszűrt narancsos mártást.

 

 

5 remek babsaláta recept télre

Zöldbab, vajbab, tarkabab, bármelyikből remek laktató ízletes saláta készíthető a őszi hónapokban. Most ezekből nyújtunk át olvasóinknak egy pár receptet.

Bővebben...

Így süssünk csokoládé tortát gyorsan

Ha sürgősen szükségünk van egy édességre, de nincs időnk, íme, egy gyors csokoládétorta receptje.

Bővebben...

Görög Zita: „Gardrób helyett én az autómban öltözök”

Villogó vakuk, sztárok és mesés ruhakölteményeik - hazánk hírességeit gyakran láthatjuk gálák és nagyszabású események alkalmával, ahol a legszebb tervezői darabokban vonulnak végig a vörös szőnyegen.

Bővebben...

Újra kapitány lett SpongyaBobból

A Nickelodeon újra lehetőséget biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy mesés hajóúton vehessenek részt kedvenceikkel, Spongyabobbal és Dórával, a felfedezővel. Újra kifut a gyerekcsatorna Dunán közlekedő nyári hajója, és augusztus minden vasárnapján különleges programokkal várja a látogatókat.

Bővebben...

Állandóan éhes? Akkor ezt egye az ebéd mellé!

Azok, akik az ebédjük mellé egy fél avokádót is elfogyasztanak, 40 százalékkal alacsonyabb hajlandóságot mutatnak a nassolásra, ráadásul jóllakottabbnak érzik magukat az étkezés után három órával. Az avokádóval növelhető a kalória- és szénhidrát-bevitel, ám a vércukorszint emelése nélkül.

Bővebben...

4 tipp, amivel garantáltan csökkentheted az étvágyad!

Választhatsz akármilyen divatos kúrát, ha nincs akaraterőd betartani, nem fogja siker koronázni az erőfeszítésed! És mi töri meg legkönnyebben az elszántságot? A korgó gyomor!

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Ne spóroljunk a zöldségekkel, csak mert hideg van

Amikor nem jutunk könnyen friss, gusztusos zöldségekhez és gyümölcsökhöz a hideg szürkeségben, hajlamosak vagyunk elhanyagolni a helyes táplálkozást.

Bővebben...

Íme a titok a másnaposság ellen

Az ivászat előtt elfogyasztott zsiradékban sült finomságok – például egy tipikus angol reggeli vacsorára – gátolják az alkohol gyors felszívódását, így elősegítik a kellemetlen tünetek megelőzését.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

D vitamin (kalciferol) Egyre nagyobb figyelmet kap a D vitamin

A D vitaminról ritkán hallunk, pedig épp oly fontos szervezetünk számára, mint a C vagy a B vitamin. A lakosság, sőt azt emberiség nagy része D vitaminhiányban szenved, amelynek az egyik oka, hogy D vitaminhoz csak nyáron jut hozzá a szervezet, amikor napfény éri.

Bővebben...

Mire használja a szervezet az E-vitamint?

A bőrre dörzsölve csökkenti az öregedés jeleit, a sportolók pedig az állóképesség fokozására használják, de a kutatók most bizonyítékot találtak az E-vitamin egyik természetes funkciójára is a szervezetben.

Bővebben...

A csöppnyi ezüst a fürdőszobában!

Szeretne egy igazán modern fürdőszobát, amely úgy néz ki mintha lakberendező tervezése lenne? Akkor dobja fel a fürdőszobát egy csöppnyi ezüsttel!

Bővebben...

A bal kezünk tudja, mit csinál a jobb

Mindannyian ismerjük a mondást, miszerint „a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal”. Nos, ez a tudomány mai állása szerint egyáltalán nem így van: a jobb kezünk jobban képben van ilyenkor, mint hinnénk.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!