Marhahúsleves recept háziasan

A marhahús leves készítése időt és türelmet igényel, de megéri a fáradtságot, mert egy finom zamatos húslevest kapunk ebédre!

 

Hozzávalók:

1 kg marhaszegy

1 kg ritkacsont (ha van, velős csont is)

a hús mennyiségétől függően 75 dkg-1 kg körüli vegyes leveszöldség (sárgarépa, karalábé, petrezselyemgyökér, zellergumó, zöldpaprika vagy paradicsompaprika)

1 paradicsom

1 nagy fej vöröshagyma

10 dkg gomba (vagy 1 ek. szárított gomba)

1 ökölnyi karfiolfej

1 cikk kelkáposzta

1 kis kötegnyi zöldbab

2 ek. kifejtett zöldborsó (ez utóbbiak lehetnek mirelitből is)

1 csokor petrezselyemzöld

1 csokor zellerzöld

3 gerezd fokhagyma

10 szem egész fekete bors

1 babérlevél

kis darabka lestyángyökér (vagy 1 csokor friss lestyánlevél)

kis darabka szerecsendió-virág

2 szem szegfűszeg

3 szem kibontott kardamommag

bő 4 l víz

5 dkg cérnametélt vagy csigatészta

1 ek. só

1 késhegynyi kristálycukor

 


Elkészítés:

A csontot feldarabolom, és egy külön fazékba, forrásban lévő vízbe dobom, majd újraforrás után leszűröm. A velős csontot egy kötözőzsineggel a két végén átkötöm, hogy a velő fövés közben ki ne essen belőle. Nagy fazék aljára teszem az előfőzött csontokat, erre rakom a velőscsont-csomagot, végül az egy darabban maradt hús kerül a tetejére. 2.5-3 órai csöndes forralás után beleeresztem a megtisztított, egészben hagyott zöldségeket, és mindent puhára főzök. 20 perc múlva leszűrve külön tálra rakom a húst, és külön a zöldségeket. A velős csontból kiütöm a velőt, amit majd pirított kenyérszeletekre kenve, pirospaprikával és törött borssal, sóval meghintve külön tálalok a leves mellé.

Ezt olvastad már?

3 leves recept a hétvégi ebédhez

3 különleges leves a hideg téli napokra!

3 forró Bakonyi Betyárleves recept

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 



Egyszerű mézeskalács recept karácsonyra

Hozzávalók: 30 dkg margarin, 30 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg melasz (helyette használhatunk mézet), 2 kiskanál őrölt gyömbér, 2 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál őrölt narancshéj, 1 kg teljes kiőrlésű liszt 3 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál őrölt fahéj.

Bővebben...

Finom fűszeres túrós szendvics recept

Ha szeretnénk egy egészséges finom szendvics, amely még fogyaszt is, próbáljuk ki a következő zöldfűszeres szendvicset.

Bővebben...

Dombóvári István: Többet már nem tudok kihozni magamból

Halmozza az állásokat Dombóvári István. Magyarország egyik legismertebb humoristája a stand up fellépések mellett tévés műsorvezetőként, mulatós előadóként és a Pumukli színpadi változatának Éder mestereként is kipróbálta magát. Sőt, mostanában a Pop Monsterz zenei formációban is szerepel.

Bővebben...

Indul a Bombanő program

Egyedülálló kezdeményezés vette kezdetét 2017 januárjában. Három ismert ember részvételével fogyókúrás és egészségmegőrző program indul.

Bővebben...

7 tévhit a fogyásról, amely hátráltatja a kilók leadását

Tim Spector, a King’s College London professzora szerint az orvosok és a szakemberek egy sor egymásnak ellentmondó információval bombázzák a diétázókat, és ezért az emberekben több tévhit is él az egészséges étkezéssel kapcsolatban.

Bővebben...

A fogyás minden életkorban jót tesz a szívnek és az érrendszernek

A fogyás a felnőttkor bármelyik szakaszában egészséges, hiszen hosszú távon előnyösen hat a szívre és az érrendszerre – olvasható egy friss tanulmányban, amely a The Lancet Diabetes & Endocrinology című szakfolyóiratban jelent meg.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

A fűszerkert egyik slágernövénye a zsálya

Egy kissé az elfeledett fűszernövények közé tartozik a zsálya (salvia officinalis), amely remekül illik a húsokhoz és a halas ételek mellé.

Bővebben...

Fogyni szeretne? Ismerje meg a GI diétát

A GI diétát egyre többen ismerik és alkalmazzák a fogyókúrához. Ismerjük meg azokat az ételeket, amelyek alacsony GI tartalommal bírnak.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Miért van szükségünk antioxidánsokra?

Manapság egyre többet hallunk az antioxidánsok csodatevő erejéről, de vajon mik is azok az antioxidánsok és miért van szervezetünknek oly nagy szüksége ezekre?

Bővebben...

Növeljük szellemi képességünket D vitaminnal!

A Journals of Gerontology Series A című lapban két új tanulmány is megjelent, melyek arra hívják fel a figyelmet, hogy a nők szellemi teljesítőképességén koruk előrehaladtával sokat segíthet a D-vitamin.

Bővebben...

Új felfedezés a kopaszodás ellen

A kopaszodás ellenszerének kifejlesztése régóta foglalkoztatja a tudósokat világszerte. Amerikai kutatók most egy lépéssel közelebb kerültek a természetes megoldáshoz azzal, hogy emberi őssejtek segítségével sikerült új hajszálat növeszteniük.

Bővebben...

Részletes útmutató a karácsonyi pulykasütés mellé!

Aki életében először szeretne karácsonyra egész pulykát sütni, jó, ha előtte megtanulja hogyan is kell helyesen elkészíteni ezt a karácsonyi finomságot. Cikkünk ebben nyújt most részletes segítséget.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!