Nyár búcsúztató lekvár receptek

Nyár végén és ősszel számtalan gyümölcsből készíthetünk finom lekvárt. Íme, néhány különleges recept, dzsemekre és lekvárokra.

 

Indul a nyári gyümölcs szezon, így akár a kertből akár a telekről akár a zöldségestől szerezzük be a gyümölcsöket, ha új ízekre vágyunk próbáljuk ki a házi befőzést.

Íme, három fantasztikus nyári recept:

Ananászdzsem:

Hozzávalók:

1 friss ananász, 1 citrom leve, 500gr befőzési cukor.

Az ananászt meghámozzuk, a fás részt kivágjuk, és a húsát felkockázzuk. A felkockázott hús felét leturmixoljuk, majd ezzel együtt a másik felét is egy nagyobb lábosba tesszük és a cukorral, meg a citrom levével együtt állandó kevergetés mellett összeforraljuk. Akkor jó, ha már kissé zselés állagot ér el. Az így elkészült dzsemet forrón övegekbe töltjük, lezárjuk, és fejjel lefelé tároljuk.

Banán-kivi lekvár

Hozzávalók:

2 banán, 4 kivi, 1 citrom leve, 500gr befőzési cukor

A banánt és a kivit is meghámozzuk és mindkettőt kis kockákra felvágjuk. Érdemes a gyümölcshúst kissé pürésíteni, de azért maradjanak benne nagyobb darabok is.

 

A gyümölcshúst keverjük össze a citrom levével, és a befőzési cukorral, majd egy lábosba téve forraljuk össze állandó keverés mellett. Akkor jó, ha eléri a zselés állapotot. Forrón üvegbe töltjük, lezárjuk, majd hűvös helyen tároljuk.


Bodzaíz calvadossal

Hozzávalók:

0,7 dl bodzalé amelyhez kb. 1 kg bodza szükséges.

3 dl almalé, 1 kg befőzési cukor, 1 citrom leve, 5 kanál calvados, vagyis almapálinka.

A bodzalevet és az almalevet egy gyümölcsprés segítségével tudjuk kinyerni, kb. 1 kg bodza és fél kilogramm alma szükséges hozzá.

A léből a megfelelő mennyiséget keverjük össze a citromlével és a cukorral, majd az egészet kevergetés mellett forraljuk fel, ha már elérte a szelés állagot húzzuk le a tűzről és óvatosan öntsük hozzá a calvadost. Ha kész öntsük bele az üvegekbe és jó szorosan zárjuk le.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Piskótás gyümölcskocka recept

Hozzávalók: 8 tojásból piskóta, 1 vaníliás puding, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 dl tej, 1 étkezési zselatin, gyümölcs(eper -banán -ananász)4 dl gyümölcslé.

Bővebben...

Dunai halászlé recept 3 variációban

A halászlé hagyományos karácsonyi fogás. Bemutatunk három remek Dunai halászlé receptet, amelyeket még a kezdő háziasszonyok is eltudnak készíteni.

Bővebben...

Pirner Alma 15 éve dolgozik tökéletes testén

 

Pirner Almát legtöbben, Európa leghíresebb erotikus táncosnőjeként ismerik, számtalan nőnek tanította már meg az érzékiség és csábítás minden csínját-bínját. Tökéletes alakja van, óriási energiája még a televízióból is sugárzik, ráadásul még szerető anyuka és feleség is.

Bővebben...

Istenes Bence lesz a Survivor műsorvezetője

A műsorvezető lesz a házigazdája a trópusi szigeten forgatott Survivornek.

Bővebben...

Kalóriák helyett a makroelemeket számolja az, aki fogyni szeretne

Aki fogyni szeretne, a legtöbbször a kalóriabevitelt csökkenti, és többet kezd mozogni: elviekben ez a legtökéletesebb módszer arra, hogy az extra kilóktól megszabaduljunk. Ugyanakkor jobban járunk, ha a kalóriák helyett inkább a makroelemeket tartjuk számon.

Bővebben...

Ismerje meg a fogyási ciklusát!

Az alvási ciklushoz hasonlóan fogyási ciklusok is léteznek – állítják amerikai kutatók, akik szerint a hétköznapokon fogyasztott élelmiszerek játsszák a legnagyobb szerepet a testsúly alakulásában.

Bővebben...

Mind különlegesek vagyunk!

 

Készíts magadról egy képet, töltsd fel Instagramra, használd a #legszebbszemek, #legszebbarc, #legszebbszaj hashtag valamelyikét, valamint a @dm_magyarorszag taget, és nyerd meg a L’Oréal Paris szépségnapot!

A játék időtartama: 2017.03.30 – 04.23.


 

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Így ültessünk örökzöldeket kertünkbe!

Hogyan ültessünk tuját és más örökzöldeket. Ha eldöntöttük, hogy szeretnénk egy szép örökzöldet kertünkbe, már csak meg kell vásárolni haza vinni és elültetni. De hogyan is kell elültetni helyesen?

Bővebben...

A citrusok gondozása. videóval!

A citrusfélék a nyaralás, valamint a napsütés iránti sóvárgásunkat ébresztik fel. Fénylő narancssárga, rikító sárga és telített zöld színeikkel vidám színkavalkádot varázsolnak asztalainkra.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Kezdjünk el komposztálni kertünkbe!

A jó minőségű házilag készített komposzt, szinte aranyat ér a növényeknek, a zöldségek nagyobbak és finomabbak lesznek, a virágok pedig többet virágoznak majd kertünkbe tőle. Akinek még nincs a kertjébe saját komposztálója, ideje hogy telepítsen, vagy készítsen egyet!

Bővebben...

Így trágyázzuk a gyepet!

Ha szép pázsitot szeretnénk nyárra a tápanyagokat itt is érdemes pótolni, Ismerjük meg a gyep trágyázás menetét és pontos idejét.

Bővebben...

Az egyévesek körében a leggyakoribbak az égési sérülések

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a gyerekkori, kórházi kezelést is igénylő égési sérülések 20 százalékáért a hajvasalók a felelősek. Ez az igen népszerű hajformázó eszköz még 8 perccel a kikapcsolása után is közel 170 fokos hőmérsékletű marad, aminek következtében igen komoly égési sérüléseket tud okozni figyelmetlen használóinak.

Bővebben...

Csokoládétorta pillanatok alatt

Ha sürgősen szükségünk van egy édességre, de nincs időnk, íme, egy gyors csokoládétorta receptje.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!