Újulj meg egy szuper bőrszépítő kezeléssel!

Létezik egy olyan bőrmegújító módszer, mely manapság az egyik leghatékonyabb bőrmegújító kezelésként van kikiáltva: a bőrcsiszolás, más néven mikrodermabrázió. Ennek segítségével látványosan szépülhet a bőrünk, és szerencsére a kezelés ára sem elérhetetlen.

A mikrodermabrázió is folyamatosan fejlődik, jelenleg a legmodernebb formája a gyémántfejes készülékkel végzett bőrcsiszolás. Korábban alumínium-oxidos kristályporral végezték a hámlasztást, s jelenleg is van olyan kozmetikai szalon, ahol még ezzel a módszerrel találkozhatunk. A legújabb, gyémántfejes készülék kétségtelen előnye, hogy nem kell tartanunk sem a kristálypor esetleges belélegzésétől, sem a kémiai behatástól. A fájdalommentes, gyengéd csiszolás során a készülék egyúttal el is szívja a leváló, halott bőrsejteket, és az egész kezelésből mást nem is érzünk, mint egy kellemes masszírozást. Ráadásul a kezelés csupán enyhe bőrpírral jár, s az is eltűnik egy órán belül, tehát nem kell „kényszerpihenőre” mennünk bőrünk megújítása miatt. De itt vannak biztonsági szabályok, melyeket be kell tartani: kezelés után tilos a napozás, szoláriumozás, szaunázás, sportolás, úszás. Nyáron nem végezhető a bőrcsiszolás, csak ha legalább 50-es faktorszámú fényvédőt használunk utána. Sajnos, bizonyos esetekben pedig egyáltalán nem alkalmazható: ekcéma, bőrgyulladás, daganatos bőrbetegség, vérzékenység, sebek, herpesz, gyenge érfalak, és fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése mellett.

 

Bár több kezelésre is szükség lehet, már az első alkalom után láthatóvá válik a bőr szépülése. Bőrproblémánktól függően 5-10 alkalommal is el kell végezni a bőrcsiszolást, emellett negyedévente is érdemes megismételni, hogy fennmaradjon a hatás. Ha úgy tetszik, ahogyan az évszakok váltják egymást, úgy mi is velük együtt újulunk meg.

Arcon, nyakon, dekoltázson, háton is elvégezhető a kezelés, s különféle bőrproblémák esetén látványos javulást érhetünk el vele. Ajánlott aknés, heges bőrre, öregségi pigmentfoltok, ráncok, striák esetén, de minthogy a keringést is serkenti, valamint a kollagéntermelést, így a petyhüdt, laza bőr szerkezetén is sokat javíthat, és segít bőrünk rugalmasságának megtartásában.

Mellesleg akár van látványos bőrproblémánk, akár nincs, a bőr felső, elhalt hámrétegének rendszeres eltávolítása mindenképpen fontos. A káros szabad gyökök a bőrünket sem kímélik, szárazzá, érzékennyé teszik, és mind a napozás, mind a téli hideg hatására csak romlik a helyzet. Ápolás híján bőrünk szárazzá, ráncossá, repedezetté válik. Hiába használjuk a legdrágább kozmetikumokat, ha a bőr felső, elhalt hámrétegét nem távolítjuk el időről-időre, az értékes hatóanyagok nem fognak a bőr mélyebb rétegeiben hasznosulni, mert felszívódnak a kiszáradt sejtrétegekben. Ennek megoldására nyújt profi segítséget a mikrodermabrázió, de emellett nagyon fontos, hogy otthon is megfelelően ápoljuk a bőrünket, és segítsük a megújulását. Ennek érdekében olyan bőrápoló, tápláló hatású krémeket érdemes beszerezni, melyek antioxidáns vitaminokat – C és E-vitamint -, valamint sejtmegújító, regeneráló és fényvédő összetevőket tartalmaznak.

Szerző: Jáksó Nóra

 

 

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Tovább a cikkhez
A vörös virágú juhar gondozása

A vörös virágú juhar gondozása

A vörös virágú juhar gondozása

A vörösvirágú juhar (Acer japonicum) egy 5- 10 méter magasra megnövő gyönyörű díszfa, amely skarlát vörös leveleivel kiemelkedő dísze lesz kertünknek.

Tovább a cikkhez
Kora tavasszal nyílnak a musca...

Kora tavasszal nyílnak a musca...

Kora tavasszal nyílnak a musca...

A muscari vagy ismertebb nevén a gyöngyike a kora tavasszal nyíló hagymás növények közé tartozik, amelyek már márciustól kék színbe öltöztetik kertünket.

Tovább a cikkhez
A vaníliavirág gondozása

A vaníliavirág gondozása

A vaníliavirág gondozása

A vanília virág (Heliotropium arborescens) Peruból származik ahol, mint félcserje díszíti a parkokat és kerteket.

Tovább a cikkhez