Íme az igazi házi majonéz receptje

Hozzávalók: 3 dl étolaj, 2 tojássárgája, só, citromlé, , ízlés szerint. A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, megsózzuk, és a szűrt citromlé egy részét hozzáadva,

állandó keverés mellett az olajat - kezdetben csak cseppenként - habverővel hozzákeverjük. Közben arra ügyeljünk, hogy a készítés során mindig csak kevés olaj kerüljön a tálba, különben könnyen összefut.

Amikor már kezd összeállni, akkor vékony sugárban is adagolhatjuk tovább az olajat. Ekkor a citromlé másik felét is hozzáöntjük. Konyhai robotgéppel is elkészíthető.

Ha a készítés során (főleg a kezdetén) a majonéz mégis összefutna, akkor kezdjünk újat keverni, s amikor már összeállt, lassan hozzáönthetjük az összefutottat.

 

További jó tanácsok:

 - ügyeljünk a tojássárgák és az olaj arányára,

 - az olaj soha ne legyen hideg, inkább szobahőmérsékletű,

 - ha nagyobb mennyiséget készítünk, és aznap nem használjuk fel az egészet, elkészülte után egy kevés forró vizet keverjünk hozzá - így hűtőszekrényben néhány napig is eltartható.

Ha kevés az időnk, akkor érdemes a készen kapható tubusos majonézt beszerezni.

Jelenleg háromféle változata ismert: natúr, valamint tormás és kapros ízesítéssel.

 

A majonézből készíthető legismertebb változat a tartármártás, amelyet a hideg ételek nagy részéhez és egyes meleg ételekhez is kínálhatunk.

Ha a tartármártásba egy kevés olvasztott - de nem meleg- aszpikot keverünk, kapjuk a zománcmártást. Ezt szükség szerint, színezhetjük áttört parajjal, ketchuppal attól függően, hogy mit kívánunk vele bevonni, pl. franciasalátát, kaszinótojást. Ha mártással kívánunk bevonni valamit, a mártást sűrűbbre készítsük. Ha az étel mellé kínáljuk a mártást, sűrűsége akkor megfelelő, ha a belemártott kanál felületét szépen, egyenletesen bevonja.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Részletes útmutató a karácsonyi pulykasütés mellé!

Aki életében először szeretne karácsonyra egész pulykát sütni, jó, ha előtte megtanulja hogyan is kell helyesen elkészíteni ezt a karácsonyi finomságot. Cikkünk ebben nyújt most részletes segítséget.

Bővebben...

Így készül a málnás citromos sajttorta

Hozzávalók:1 zacskó kakaóskeksz, 50 g vaj (ha ez kevés, akkor még egy kicsi), 250 g mascarpone (krémsajt), 75 g cukor, fél csomag burbon vaniliáscukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja , 1 csomag fagyasztott málna, de bármilyen más gyümölcs is jó..:).

Bővebben...

A Class FM műsorvezetői a 103.9 Sláger FM-en

November 21-től új reggeli műsorral jelentkezik a 103.9 Sláger FM, "Sláger Reggel" címmel, melyben a két műsorvezető Vágó Piros és Abaházi Csaba lesz.

Bővebben...

Egy másik Affleck Oscarja

Az új év fordulója táján teljes gőzzel felpörög a filmszakértők és szerencsejátékosok kedvenc mókája, hogy egészen február végéig fokozódjon az izgalom: mindenki igyekszik megjósolni és kikövetkeztetni, hogy ki kapja majd a legismertebb és az egyik legrangosabb filmes elismerést, az Amerikai Filmakadémia díját, az Oscart.

Bővebben...

Fogyni szeretnél? Kösd be a szemed!

Azok az emberek, akik bekötött szemmel fogyasztották el vacsorájukat, 9 százalékkal kevesebbet ettek, ráadásul naivan azt hitték, hogy 88 százalékkal többet fogyasztottak, mint valójában. Mindez azt mutatja, hogy érdemes vakon nekiülni a vacsorának…

Bővebben...

Így vedd rá magad a fogyókúra elkezdésére!

Te is magadra szedtél pár kilót a télen, és ideje lenne fogyókúráznod? A legnehezebb – mint mindent – elkezdeni azt. A következő tippek segítenek neked abban, hogy belevágj a fogyókúrába:

Bővebben...

Mind különlegesek vagyunk!

 

Készíts magadról egy képet, töltsd fel Instagramra, használd a #legszebbszemek, #legszebbarc, #legszebbszaj hashtag valamelyikét, valamint a @dm_magyarorszag taget, és nyerd meg a L’Oréal Paris szépségnapot!

A játék időtartama: 2017.03.30 – 04.23.


 

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Ezeket az egynyári növényeket ültesse napos kertbe!

A nyári napsütések száma évről évre egyre több, így a kertbe is érdemes olyan virágokat ültetni, amelyek jól bírják a meleget és a napot. Az egynyári virág között akad szép számmal ilyen fajta, most ezekből mutatunk három kedves egynyári virágot.

Bővebben...

A magnólia ültetése és gondozása

A magnólia a tavasz egyik legszebb virágzó fa. Különleges liliom formájú virágai már messziről virítanak kertünkben. Ismerjük meg ezt a különleges növényt.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Így ültessünk rózsakertet!

A rózsa már évszázadok óta az egyik legkedveltebb kerti növény, amely ma már számtalan színben és fajtában létezik. Társítsuk őket más növényekkel évszakonként!

Bővebben...

Az erkély dísze a dézsakert!

Azoknak, akik nem rendelkeznek nagy kerttel, érdemes a dézsakert megoldást választani, hiszen kis helyen is fantasztikusan szép színes illatos kertet lehet kialakítani a legkisebb helyen is.

Bővebben...

Az új malária elleni vakcina hatékonynak bizonyult a kísérletek során

A Tübingen Egyetem kutatói a Sanaria Inc. nevű céggel együttműködésben mutattak be klinikai kísérletben egy új, malária elleni vakcinát (Sanaria® PfSPZ-CVac), mely 100%-ban hatékonynak bizonyult az utolsó adag után 10 héttel is.

Bővebben...

Ezért érdemes olívaolajban sütni a zöldségeket

Egészségesebb a zöldséget extraszűz olívaolajban megsütni, mint főzni, mivel így az ételben található antioxidánsok száma növekszik, ráadásul az olajban található fenolok a zöldségekre is átkerülnek. A fenolok és az antioxidánsok segítenek abban, hogy rákot és a diabéteszt elkerüljük.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!