Húsleves készítése háziasan

Jó és ízletes levest nyerünk, ha kellő mennyiségű húst, egynehány jó csontot, egy darabka borjúmájat veszünk a leveshez.

Legjobb húsok: a fartő, hátszín és a felsál vége. Mindenek előtt természetesen egy kifogástalan tiszta, csak éppen erre a célra való fazékba tesszük fel a megmosott s kissé vert húst, lehetőleg folyóvízbe A marhahúsnak kell 3-4 óra, hogy jó puhára főhessen és az a fő, hogy lassan egyenletesen forrjon, csak akkor nyerünk szép tiszta levest. Ha a leves habzani kezd, hagyjuk egy ideig főni, s csak akkor szedjük le a habzó-kanállal a felületen úszkáló habfoszlányokat.

 

Ez alatt elkészítjük a zöldséget, melyet, ha a leves már egész tisztának látszik, só és fűszerrel együtt beletesszünk. Zöldség alatt értendő a húsmennyiséghez mérten sárgarépa, petrezselyem gyökér és egy kevés zöldje is, kis darab zeller, kevés paszternák, kis karalábé, kelkáposzta, ha van egy-két borsó hüvelybe; kis hagyma karfiol, vagy gomba. Jó és ízletes levest nyerünk, ha kellő mennyiségű húst, egynehány jó csontot, egy darabka borjúmájat veszünk a leveshez. Legjobb húsok: a fartő, hátszín és a felsál vége. Mindenek előtt természetesen egy kifogástalan tiszta, csak éppen erre a célra való fazékba tesszük fel a megmosott s kissé vert húst, lehetőleg folyóvízbe. A marhahúsnak kell 3-4 óra, hogy jó puhára főhessen és az a fő, hogy lassan egyenletesen forrjon, csak akkor nyerünk szép tiszta levest. Ha a leves habzani kezd, hagyjuk egy ideig főni, s csak akkor szedjük le a habzó-kanállal, a felületen úszkáló habfoszlányokat. Ez alatt elkészítjük a zöldséget, melyet, ha a leves már egész tisztának látszik, só és fűszerrel együtt beletesszünk. Zöldség alatt értendő a húsmennyiséghez mérten sárgarépa, petrezselyem gyökér és egy kevés zöldje is, kis darab zeller, kevés paszternák, kis karalábé, kelkáposzta, ha van egy-két borsó hüvelybe; kis hagyma karfiol, vagy gomba sem ront a levesen. Aztán egy pár szem bors, kis szerecsendióvirág és egy kevés zsírban szép sárgára párolt néhány sárgarépa szelet, ez adja meg a leves színét. Lehet sáfrányt is használni, de csak nagyon keveset. Most aztán mindevvel lassan forrni hagyjuk a levest, amíg a hús jó puha s aztán még félrehúzva állni hagyjuk, hogy leülepedjen. Tálalás előtt leszűrünk egy másik tiszta edénybe kellő mennyiségű levest, melybe aztán tészták, haluskák, gombócok tetszés szerint lesznek befőzve.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Túrógombóc egy szem eperrel a közepén!

A túrógombóc egy igazán klassz étel, de ha még egy szem piros epret is rejtünk a belsejébe, fantasztikus kombinációt kapunk!

Bővebben...

Ünnepi halászlé recept

Hozzávalók: 35 dkg ponty, 35 dkg harcsa és 30 dkg kecsege színhús, 30 dkg süllő, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó, 2 dkg pirospaprika, só. 

Bővebben...

Alien: az új Sigourney

Az óév vége hozott néhány nagy meglepetést. Például azoknak a szerencséseknek, akik egy New York-i moziban megnézhettek néhány jelenetet az Alien: Covenant-ból (Alien: Covenant, hazai bemutató: május 18.), A nyolcadik utas/Alien sorozatot feltámasztó legújabb Ridley Scott-rendezésből.

Bővebben...

Új formában tér vissza a Jégvarázs

Bizonyára már jól ismered a Jégvarázs című mese szereplőit. Ezúttal új kalandokban lesz részük, tarts velük te is!

Bővebben...

Diétába kezdenél? A bélflórád megnehezítheti a dolgod…

Az újévi fogyókúra türelmetlenül várt hatása eltarthat egy darabig, a bélflórád mikroorganizmusai ugyanis lelassíthatják a kívánt fogyási folyamatot.

Bővebben...

Gyümölcsöstál a karcsúság titka

Azok a nők, akik teli gyümölcsöstálat tartanak a konyhapulton, csaknem 6 kilogrammal könnyebbek – derül ki egy friss kutatásból. A Cornell Egyetem munkatársai 200 amerikai háztartásban fotózták le a konyhapultot, majd lemérték az ott élő nők súlyát.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Délután kettőkor együnk utoljára, ha fogyni akarunk?

A Cukorbetegség és Emésztési, illetve Vesebetegségek Nemzeti Intézetének felmérésre szerint az Egyesült Államokban a lakosság több mint kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, ami azt jelenti, hogy esetükben magasabb a kettestípusú cukorbetegség, a szívbetegség, a magas vérnyomás, a zsírmáj és számos rákos megbetegedés kialakulásának a kockázata.

Bővebben...

A sajtos melegszendvics szerelmeseinek kiegyensúlyozottabb a szexuális élete

Azok, akik rendszeresen fogyasztanak sajtos melegszendvicset, harmonikusabb szexuális életről számolnak be, ráadásul nagyobb hajlamot mutatnak az adakozásra – derül ki az amerikai Skout társkereső portál felméréséből.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Figyeljünk a káliumszintre a fogyókúra során!

Gyakran nem is gondolnánk, hogy szervezetünk számára a káliumszint mennyire fontos, mivel a kálium szorosan együttműködik a nátriummal, így a magas nátriumszint, alacsony káliumszintet von maga után.

Bővebben...

A D vitamin védi a fogakat,és erősíti immunrendszerünket is!

Régóta ismeretes, hogy a kalcium mellett a D-vitaminnak is kiemelten fontos szerepe van a csontok és fogak megerősítésében, friss kutatások azonban arra is rávilágítottak,

Bővebben...

Zsályás fehérboros csirkesült

Hozzávalók 4 személyre:  2 nagyobb (800g) csirkemell, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 12 zsályalevél, 6 vékony szelet szalonna (bacon), 2 evőkanál margarin,

Bővebben...

Francia zöldségleves

Hozzávalók: 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 10 dkg póréhagyma, 4 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 2 g fehér bors, 5 g tárkony, negyed csomó metélőhagyma. 2 g gyömbér, 3 dkg paradicsompüré, 5 dkg gomba, 3 dkg mángoldlevél, 3 dkg rebarbara szár, 1,4 liter csontlé, 5 cl fehérbor, fél csomó zöldpetrezselyem, só.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!