péntek, 23 március 2018

Hogyan csökkentheted 20 százalékkal a vérnyomásod természetes módon?

Egy új kutatás során rámutattak, hogy az erőnléti edzés, mely némileg hasonlít az aerobichoz abban, hogy természetes úton csökkenti a vérnyomást, ezért nagyon előnyös a szív egészségének megőrzése szempontjából.

Így lehet fogyni napi háromszor fél liter vízzel

Akik minden étkezés előtt megisznak fél liter vizet, 12 hét alatt 1,3 kilogrammal többet adnak le – derül ki egy friss kutatásból. A salátánál és a személyi edzőnél egyszerűbb módja is van a fogyókúrának: a vízivás. A legújabb eredmények szerint ugyanis az étkezés előtti kortyolás segíthet az elhízott felnőttek súlyának normalizálásában.

5 szuper lúgosító étel tavaszra

A hosszú téli hónapok után bizonyára te is szeretnél egy kicsit felfrissülni. Ebben pedig nagyon sokat segíthet az, ha lúgosítod a szervezetedet! A lúgosítás jót tesz az emésztőrendszerednek, a vérkeringésednek, közvetve pedig a szellemi teljesítőképességedet is javíthatja.

4 szuper tojáshelyettesítő termék

A tojás helyettesítésére több okból lehet szükséged. Sokan folytatnak például vegán életmódot, amelybe ez az élelmiszer már nem fér bele. Lehetséges azonban az is, hogy esetleg valamilyen betegség, emésztési probléma, illetve allergia miatt okoz nálad problémákat a tojásfogyasztás.

A bal és jobb karon mért vérnyomás értékeinek különbsége segíthet előre jelezni a szívbetegséget!

A bal és jobb karon mért vérnyomás értékeinek különbsége segíthet előre jelezni a beteg szívbetegség általi halálozásának kockázatát - állítják amerikai kutatók.

A kutatók felfedezték, hogy azok a magas vérnyomásban szenvedők, akiknél a vérnyomás értéke jelentősen eltér a két kar esetében, azok gyakrabban halnak bele keringési zavarba 10 éven belül. A kutatás alátámasztja azt a feltételezést, hogy „a két kar közti vérnyomás-eltérés egyszerű jelzője a szívbetegség kockázatának” – állította Dr. Andrew Gould, kutatócsapata az angliai Penninsula Orvostudományi és Fogorvosi Egyetemről.

Az eredmények egybecsengenek azzal, ami a Lancet című folyóirat januári számában jelent meg. Azt is a Penninsula munkatársai végezték el, melynek keretében 28 kutatás anyagát tekintették át a jobb és bal kar vérnyomásának szisztolés („felső”) értéke közötti különbség témakörében. Kiderült, hogy 15 Hgmm, vagy annál nagyobb eltérés összefügg az alsó végtagokhoz vezető artériák elvékonyodásának vagy megkeményedésének kockázatával, vagyis a perifériás érbetegségekkel.

Az új kutatás keretén belül Gould és kollégái 230 magas vérnyomású beteget vizsgáltak. A nem és az életkor rögzítését követően kiderült, hogy 9 százalékkal növekedett a 10 éven belüli halálozás kockázata minden egyes Hgmm-nyi különbség esetén. Ez arra enged következtetni, hogy a betegeknél rutinszerűen kellene ellenőrizni a vérnyomást mindkét karon. Erről adtak számot a BMJ online kiadásában.

Az Egyesült Államok egyik szakértője egyetértését fejezte ki. „Ahogy a jelenlegi cikk rámutat, a bal és jobb karon mért vérnyomás eltérhet egymástól” – erősítette meg Dr. Kevin Marzo, a mineolai Winthrop Egyetemi Kórház kardiológiai osztályának vezetője. „A 10 Hgmm-nél nagyobb különbség azonban bajra utalhat, és a kezelési stratégiák változtatását kell fontolóra venni ilyenkor, az agyvérzés és szívinfarktus megelőzése érdekében. A két kar vérnyomásának összehasonlítása nem jár többletköltséggel, némi időt igényel csak, viszont életmentő lehet.”

Akiknél eltérést találnak a két karon mért vérnyomás értékében, azoknál figyelni kell a magasabb értéket mutató kart, mert ez segíthet kialakítani a megfelelő terápiát, tette hozzá kísérő cikkében Dr. Dae Hyun Kim a Harvard Orvosi Karáról. További kutatás szükséges ahhoz, hogy megállapítsák, milyen összefüggés van az eltérő vérnyomásértékek és a halálozás kockázata között.

Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Az Éjszakai játék (Game...

Tovább a cikkhez
AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

Néha a rajongóknak is lehet...

Tovább a cikkhez
Elkezdődött a Shazam

Elkezdődött a Shazam

Elkezdődött a Shazam

  Elég annyit mondani: Shazam!...

Tovább a cikkhez
Így lehet fogyni napi háromszor fél liter vízzel

Így lehet fogyni napi háromszor fél liter vízzel

Így lehet fogyni napi háromszor fél liter vízzel

Akik minden étkezés előtt...

Tovább a cikkhez
Kik azok, akik kevesebb fizetés mellett is boldogabbak?

Kik azok, akik kevesebb fizetés mellett is boldogabbak?

Kik azok, akik kevesebb fizetés mellett is boldogabbak?

A legfrissebb kutatás szerint...

Tovább a cikkhez
Hogyan szabadulhatunk meg otthonunkban a penésztől?

Hogyan szabadulhatunk meg otthonunkban a penésztől?

Hogyan szabadulhatunk meg otthonunkban a penésztől?

A víz nem csak áradásként...

Tovább a cikkhez

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...:

Egészséges és gyors reggeli chia puding eperrel és zabpehellyel

Chia puding

Szeretnél egy olyan reggelit, amelytől nem leszel éhes egy óra múlva és még egészséges is? Akkor reggelre készítsd el ezt a finom epres chia pudingot, és akár a munkahelyedre is magaddal viheted!

Bővebben...:

Így készíts házilag lábfürdőt

Lábfürdő

Ha úgy érzed állandóan sajog és fáj a lábad, mire hazaérsz, egy gyógyító lábfürdő csodát tesz. Megmutatjuk, hogyan tudsz lábfürdőt készíteni házilag, amely nyugtatja és ápolja lábadat.

Bővebben...:

Így készíts Túró Rudit házilag a gyerekeknek

túrórudi készítése házilag

A hungarikumnak számító Túró Rudi mindenki kedvence, de mint tudjuk egyre kisebb és egyre drágább. Ha mégsem szeretnétek lemondani róla, akkor így készíts túró rudit házilag a gyerekeknek.

Bővebben...:

Fogyókúra tippek tavaszra

Fogyókúra tavasszal

Bizonyára te is szeretnél egy kicsit jobb formába kerülni a tavasz közeledtével. Ha neked is jól jönne néhány egyszerű praktika ezzel kapcsolatban, akkor olvasd el tavaszi fogyókúra tippjeinket:

Bővebben...:

A 90 napos fogyókúra lényege

90 napos fogyókúra

Hallottál már a 90 napos fogyókúráról? Ha még nem, és szeretnél némi súlyfeleslegtől megszabadulni, akkor érdemes közelebbről megismerkedni vele.

Bővebben...:

Ezeket szerezd be, ha paleo fogyókúrázni szeretnél

Paleo diéta

Napjaink egyik legdivatosabb étrendje, a paleo-diéta népszerűsége abból fakad, hogy a vadászó-gyűjtögető őseink táplálkozása alapján van összeállítva, s tudvalevő, hogy őket nem kínozták olyan népbetegségek, mint az elhízás, a cukorbetegség, vagy a szívbetegség.

Bővebben...: