csütörtök, 22 június 2017

A közösségi oldalak miatt eszünk egészségtelenül

Egy az American Journal of Public Health című lapban nemrégiben közzétett kutatás szerint a közösségi oldalak, mint amilyen például a Facebook, nagyban hozzájárulnak az egészségtelen ételek fogyasztásának terjedéséhez a tinik és a fiatalok körében.

Már gyermekkorban is fontos a koleszterinszint mérése

A National Lipid Association új egészségügyi irányelvei szerint gyermekeknél már 9 és 11 éves kor között el kell kezdeni a magas koleszterinszint szűrését.

Rengeteg betegség terjedését előzhetjük meg, ha lecsukjuk a WC fedelét

Számtalan baktérium és vírus terjedését előzhetjük meg, ha lehajtjuk a WC fedelét, de még azelőtt, hogy lehúznánk azt - állítják a kutatók.

5 tünet, mely a borderline személyiségzavarra utalhat

A borderline személyiségzavar okozta testi és tudati hanyatlás vetekszik a bipoláris zavar következményeivel – állítja Dr. Mark Zimmerman, az egyesült államokbeli Rhode Island Hospital munkatársa a British Journal of Psychiatry internetes kiadásában.

Sült vörösboros kacsamell káposztás metélttel.

A kacsamell elkészítése nem egyszerű konyhai feladat, de ha különleges ételt szeretnénk kínálni, érdemes vele megpróbálkozni. Íme, egy szuper kacsamell recept.

Hozzávalók:

600 g fehér káposzta, 4 kanál olaj, 1 kanál cukor, só, bors, 4 közepes kacsamell, kiskanál őrölt gyömbér, 1 nagy fej hagyma,5-6 gerezd fokhagyma, friss rozmaringág,3,5 dl száraz vörösbor, 200 gr hosszú metélt, petrezselyem,4 mini paradicsom, 1 kiskanál keményítő

A káposztát megtisztítjuk és lereszeljük majd egy nagy lábosban olajat hevítünk és  a cukrot meg karamelizáljuk benne. Ha a cukor már szép aranybarna rádobjuk, a káposztát sózzuk, borsozzuk és összepároljuk kevés vízzel.

Ha a káposzta már megpuhult zsírjára pirítjuk addig, amíg szép világos barna színt nem kap. Közben a kacsamellet megmossuk, jó alaposan majd késsel bevagdossuk keresztben és hosszában is. Bedörzsöljük sóval, borssal, majd egy serpenyőben forró olajon mindkét oldalán megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a rozmaring ágat. Felöntjük, 1 dl vörösborral lefedjük, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőben és puhára pároljuk. Amikor a kacsa már puha levesszük a fedőt és szép ropogósra pirítjuk.


Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és összekeverjük a káposztával. Tálaláskor a tálra szedjük tésztás káposztát, mellé adjuk a felszeletelt kacsamellet, és megszórjuk petrezselyemmel és koktél paradicsommal díszítjük tovább.

A végén elkészítjük a pecsenyelevet, vagyis a visszamaradt zsírt besűrítjük az 1,5 dl vörösborban elkevert keményítővel, és ezt külön csészében kínáljuk mellé.

Jó étvágyat kívánunk.

Forrás: Receptbarlang.hu

Halott Pénz live stream a VIVA-n

Halott Pénz live stream a VIVA-n

Halott Pénz live stream a VIVA-n

Nyolc hónap kihagyás után...

Tovább a cikkhez
Fehér Tibor az RTL Klub Reggeli műsorának új házigazdája

Fehér Tibor az RTL Klub Reggeli műsorának új házigazdája

Fehér Tibor az RTL Klub Reggeli műsorának új házigazdája

Peller Anna és Lukács Miki...

Tovább a cikkhez
Megújult a Szamos Csokoládémúzeum

Megújult a Szamos Csokoládémúzeum

Megújult a Szamos Csokoládémúzeum

Egyéves lett a budapesti...

Tovább a cikkhez
Hűsítsük magunkat a nyári forróságban tejjel!

Hűsítsük magunkat a nyári forróságban tejjel!

Hűsítsük magunkat a nyári forróságban tejjel!

Ezt várjuk egész évben,...

Tovább a cikkhez
Nyári tippek és tanácsok a kozmetikustól!

Nyári tippek és tanácsok a kozmetikustól!

Nyári tippek és tanácsok a kozmetikustól!

Nyáron több megpróbáltatás...

Tovább a cikkhez
Nem érezzük magunkat jobban a Facebook-lájkoktól

Nem érezzük magunkat jobban a Facebook-lájkoktól

Nem érezzük magunkat jobban a Facebook-lájkoktól

Hiába a sok lájk a Facebookon,...

Tovább a cikkhez

Mihez kezdjünk ha megcsíp minket egy medúza?

Azt valószínűleg már mindenki tudja, hogy ha a szendvics elmajszolása után fél órán belül úszni megyünk, nem feltétlenül kapunk görcsöt, és süllyedünk tehetetlenül a medence aljára. Ezen kívül azonban számos más nyári jó tanács lehet, amiket elhiszünk. Tegyük csak tisztába a dolgokat!

Bővebben...:

Így óvd a szervezeted nyáron! – Segítenek az antioxidánsok

Mindannyian szeretnénk napbarnított bőrt, igéző szemeket, karcsú alakot a nyárra. Ezeket egyrészt elérni, másrészt pedig megtartani kell.Segítenek az antioxidánsok!

Bővebben...:

Hogyan alkalmazkodhatunk a kánikulához? Otthon, irodában, strandon, vendégségben

Hogyan alkalmazkodhatunk a kánikulához?  Otthon, irodában, strandon, vendégségben? Strandra, piknikre, szabadtéri programokra vigyünk egészséges rágcsálnivalókat!

Bővebben...:
Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva...

Tovább a cikkhez

7 súlyos hiba, amivel gátolod a fogyókúra sikerét

Ha fogyni szeretnénk, gyakran teszünk olyan logikusnak tűnő dolgokat, melyekről azt gondoljuk, segítik a súlycsökkenést, pedig valójában nem a fogyáshoz, hanem inkább súlyunk gyarapodásához járulnak hozzá.

Bővebben...:

Így ne rontsuk el a diétánkat

Előfordul, hogy az ember véletlenül több kalóriát vesz magához, mint szeretné, így egyes esetekben nem fogy, hanem inkább hízik, annak dacára, hogy fogyókúrát tart. Íme, néhány fontos dolog, ami segíthet a helyes ösvényen maradni.

Bővebben...:

Aki fogyni szeretne, egyen piros tányérból!

Egy spanyol kutatás szerint a tányér színe nagyban befolyásolhatja étvágyunkat, ezért nem mindegy, hogy miből eszünk, amennyiben fogyni, netán hízni szeretnénk.

Bővebben...: