vasárnap, 19 november 2017

Ezek lehetnek az allergiás betegségek tünetei

A tavasz az egyik legszebb évszak, hisz az ébredező természettel együtt kel életre testünk és lelkünk is. De nem mindenkire hat egyformán az épp kifelé bontakozó természet. Sokaknak ilyenkor újul ki betegségük is.

Veszélyes baktériumokat tartalmazhat a szakáll

Nagy döbbenetet váltott ki az a nemrég felröppent hír, mely szerint a szakáll több fekáliát tartalmazhat, mint egy vécé.

Extraszűz olívaolajjal érdemes zöldséget sütni

Egészségesebb a zöldséget extraszűz olívaolajban megsütni, mint főzni, mivel így az ételben található antioxidánsok száma növekszik, ráadásul az olajban található fenolok a zöldségekre is átkerülnek. A fenolok és az antioxidánsok segítenek abban, hogy rákot és a diabéteszt elkerüljük.

Ne spóroljunk a zöldségekkel, csak mert tél van

Amikor nem jutunk könnyen friss, gusztusos zöldségekhez és gyümölcsökhöz a téli szürkeségben, hajlamosak vagyunk elhanyagolni a helyes táplálkozást.

A gyerekek a társadalmat is átlátják étkezés közben

Vacsora alatt a kisbabák nem csupán játszanak a pohárral, hanem rengeteget tanulnak a kultúráról, amelyben élnek – derül ki a Cornell Egyetem friss kutatásából.

 

A kicsik lelkesen figyelik, hogy mit esznek körülöttük, és legfőképpen: ki eszi azt. A Proceedings of the National Academy of Sciences című szaklapban publikált anyag szerint egyértelmű, hogy már az alig egyéves gyerekek is meglehetősen összetett módon állítják fel a környezetükre jellemző társasági szabályrendszert.

„A gyerekek már igen korán érzékennyé válnak a kulturális eltérésekre, csoportjellemzőkre. Amikor egy gyerek látja, hogy valaki eszik, nem csak magára az ételre gondol: az is foglalkoztatja őket, hogy ki mit eszik, kivel. Már igen korán elkezdenek azon agyalni, hogy kik ugyanolyanok és kik térnek el egymástól, az „ők és mi” gondolkozás rendkívül hamar megjelenik” – mondja a kutatást vezető Katherine Kinzler, pszichológia adjunktus.

A kutatás során Kinzler és csapata 200 egyéves gyereknek mutatott videókat olyan emberekről, akik szívesen vagy épp kevésbé örömmel ettek bizonyos ételeket. Amikor a gyerekek látták, hogy a videón szereplő emberek ugyanazt a nyelvet beszélik és barátként viselkednek egymással, rögtön feltételezték, hogy az ételpreferenciáik is ugyanazok lesznek.

Kicsit más a helyzet, ha vészhelyzet van: amikor a gyerekek azt látták, hogy az első alany undorodik egy ételtől, azt várték, hogy a második alany is így áll majd a dolgokhoz – függetlenül attól, hogy esetleg más társadalmi csoportba tartozik. A következtetéseket a kutatók a babák nézési hosszúságából vonták le: az új, szokatlan dolgokat a kisgyermekek hosszabb ideig nézik, mint a megszokottakat.

Kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss cikkeket olvashatsz, és oszthatsz meg ismerőseiddel! >>>>>>>

Imádják a nézők a Sztárban Sztárt

Imádják a nézők a Sztárban Sztárt

Imádják a nézők a Sztárban Sztárt

Az idei évad második legnézettebb...

Tovább a cikkhez
Mit tennél, ha vezetés közben felbukkanna a hátsó üléseden a Wellhello?

Mit tennél, ha vezetés közben felbukkanna a hátsó üléseden a Wellhello?

Mit tennél, ha vezetés közben felbukkanna a hátsó üléseden a Wellhello?

Különleges élményben lehetett...

Tovább a cikkhez
Az univerzum középpontja

Az univerzum középpontja

Az univerzum középpontja

A DC Univerzum még csak...

Tovább a cikkhez
Egyszerű változtatással csökkenthető a gyerekek testtömeg-indexe

Egyszerű változtatással csökkenthető a gyerekek testtömeg-indexe

Egyszerű változtatással csökkenthető a gyerekek testtömeg-indexe

Szakemberek sora állítja,...

Tovább a cikkhez
7 szuper tipp, hogyan légy aktív az íróasztal mellett

7 szuper tipp, hogyan légy aktív az íróasztal mellett

7 szuper tipp, hogyan légy aktív az íróasztal mellett

Szakemberek arra figyelmeztetnek,...

Tovább a cikkhez
Minden étrendnél veszélyesebb a szívre a biznisz-étrend

Minden étrendnél veszélyesebb a szívre a biznisz-étrend

Minden étrendnél veszélyesebb a szívre a biznisz-étrend

A tipikus biznisz-étrend...

Tovább a cikkhez

Fedezzük fel ősszel a tökféléket!

A hidegebb időszak beköszöntével megkezdődik a tökfélék szezonja. Számtalan fajtájuk létezik.

Bővebben...:

Őszi vitaminbomba a sütőtök

Az elmúlt években egyre több településen, helyi közösségben rendeznek versenyt, melyen az nyer, aki a legnagyobb sütőtököt tudja termeszteni. A díjkiosztás és az ünneplés után érdemes a verseny szereplőit elfogyasztani, mert igazi őszi vitaminbomba a sütőtök.

Bővebben...:

Nyár érlelte őszi csemegénk :A szőlő

Amikor a nyár kezdetét veszi és vakációnkat töltve egyszer csak elsuhanunk a mértani pontossággal ültetett szőlőtőkék zöldellő táblája mellett, még úgy gondoljuk, nagyon messze a perc, amikor e tőkék roskadozni fognak a kövér, mézédes fürtöktől.

Bővebben...:

Épp csak annyira laktunk jól, amennyire hisszük

Hiába kapunk ugyanannyit enni, mint mások, ha azt hisszük, kevesebbet ettünk, hamarabb leszünk éhesebbek – állítja egy friss kutatás.

Bővebben...:

A cirkadián ritmusunk is befolyásolja a hízásunkat

fogyókúra

A túlsúly és az elhízás az Egyesült Államokban járványként terjed. Korábban már összefüggésbe hozták a problémát a szegényes étrenddel, sőt azt is megállapították, hogy a nap későbbi szakaszában történő étkezés szintén hozzájárul a súlyfelesleg kialakulásához.

Bővebben...:

3 napos ananász diéta

ananász diéta

Közeleg egy fontos esemény, jó lenne leadni gyorsan pár kilót? Akkor a 3 napos villámgyors ananász diéta neked szól.

Bővebben...: