Novemberi programajáló 1.rész

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Novemberben sem kell lemondanunk a remek programokról, hiszen számtalan esemény közül választhatunk, vár minket a Garda Fesztivál, Márton napi libavacsora,bormustra, és több adventi vásár is.

 

Hévízi múltidéző túra

2016. november 3.

Hévíz

www.bfnp.hu

A Hévízi-tavat már a rómaiak is ismerték. Túránk a feltárt római villa mellől indul. Innen kelünk át a Hévíz-Cserszegtomaji lápon át a Dobogóra. A geológiai múltban a hévíz nem a mai helyén tört a felszínre. A Keszthelyi-hegység peremén számos helyen megtalálhatjuk a nyomait. A Dobogón is. Ugyanezen az úton térünk vissza a kiindulási pontra. A túra rövid, de több helyen igen meredek, és részben benőtt az út! Találkozó: Hévíz, Attila u., 14.30 óra. Római romkert. A túra hossza: 4,5 km. A túra időtartama: 2 óra. Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat és lábbeli, esőkabát, hideg élelem. A részvétel ingyenes! Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

XV. Garda fesztivál    

            2016. november 4-6.

            Tihany

            www.tihany.hu

Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült.

Szerencsére még élnek a régi halászok közül, akik tudják, hogyan halászták ezt a különleges halat. Az ő elmondásuk alapján elevenítettük fel ezt a régi szokást. A vendégek hajókról követik a halászatot. Amikor kifogják a gardákat, utána a perjel úr megáldja a halat az Apátságban, majd tavalyi szőlővenyigére húzzák a beirdalt, bepaprikázott halakat, körbe a földbe szúrják, és parázson megsütik.

Ezt a régi hagyományt egészítettük ki halászléfőző versennyel, halászati bemutatóval, halas játszóházzal, szórakoztató programokkal, táncházzal. Borbemutató, gasztronómiai előadás, felvonulás, játék, vetélkedés teszi még izgalmasabbá ezt a két napot. 

Ezzel a programunkkal szeretnénk meghosszabbítani a szezont. Az elmúlt évek bizonyítják, hogy elképzelésünk jó volt.

Geotúra a vulkánok és hévforrások világába a Garda Fesztivál keretében

2016. november 5.

Tihany

www.bfnp.hu

Aki szabadtéri hétvégi programot keres kulturális programokkal, ínycsiklandozó ízekkel, forró teával és geotúrával, szeretettel várjuk a Tihanyi-félszigetre, a három napos Garda Fesztiválra! A változatos műsorok közben akár több alkalommal is benézhetnek a Levendula Ház Látogatóközpontba, ahol mindkét hétvégi napon a saját bögrével érkezőket levendula teával kínálják. Szombaton délelőtt egy testet-lelket felpezsdítő geotúrát is tehetnek a félsziget legszebb részeire, a Belső-tavat keretbe foglaló egykori vulkánok és hévforrások közé. Érdemes elszakadni erre a két órára a fesztivál zsibongó világából a csend és az időtlenség

világába, mert a sziklák gyönyörűek, és a hozzájuk tartozó, megelevenedő földtörténeti események lebilincselően izgalmasak! Túránk utolsó állomása a Levendula Ház Látogatóközpont, ahol illatos teával és tartalmas időtöltési lehetőségekkel várják a betérőket. Tehát keressék a Pisky sétány 12. szám alatt található Parasztgazda és Halászcéh házát, a geotúra indulásának helyszínét!

Találkozás: szombat 10:00 óra

Találkozás helye: Tihany, Parasztgazda Háza Pisky sétány 15. GPS: 46,915792, 17888725

Útvonal: Parasztgazda Háza – Szélmarta-sziklák – Kis-Erdő – Tető – Aranyház – Családi Szabadidőpark  Parasztgazda Háza

Geotúra hossza: 3,5 km

Időtartama: 2,5 óra

Térítésmentes

Jelentkezés: szükséges, jelentkezési határidő: november 4. péntek 16.00 óráig!

Tematikus hétvégék a gyenesdiási Természet Házában

2016. november 5., 12., 26.

Gyenesdiás, Természet Háza

www.gyenesdias.info.hu

Tematikus hétvégi programok, amikor előadásokkal, vetélkedőkkel, foglalkoztató termi programokkal várja a Természet Háza Látogatóközpont az érdeklődőket.

Azok, akik Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit szeretnék megismerni és nem érik be az interaktív  kiállítással, keressék a heti/kétheti rendszerességgel szervezett tematikus

hétvégi programokat, amikor előadásokkal, vetélkedőkkel, foglalkoztató termi programokkal várják az érdeklődőket.

Tematikus hétvégék, programok a Természet Házában 2016-ban:

november 5. Szent Hubertus – a vadászok védőszentje, előadás, interaktív programok

november 12. Márton napi programok a Természet Házában

november 26. Ne vásárolj semmit! nap – vetélkedő, interaktív programok

MÁRTON NAP

2016. november 11.

            Fonyód

            www.fonyod.hu

A Márton napi libasült evés hagyományai előtt tisztelegve idén is megrendezésre kerül, már hagyományosnak számító, Márton napi kulturális és kulináris élvezetekkel egybekötött zenés mulatságunk, amelynek során az időseket a város megvendégeli az Idősek hónapja alkalmából.

 

 

Márton Napi libavacsora

            2016. november 12.

            Badacsonytördemic

            www.badacsonytordemic.hu; www.badacsonyiprogramok.hu 

Hagyományaink ápolásához hozzátartozik, hogy összegyűljünk Márton Nap környékén bemutatni az újbort és elfogyasztani az ízletes kemencében sült libacombot, megelőlegezve

ez által a következő év gazdagságát. Az este folyamán hangulatos műsor és zene mellett jólesik beszélgetni a baráti társaságoknak, akik nem csak a községből érkeznek e jeles rendezvényre.

 

Márton napi Zöld est

2016. november 12.

            Gyenesdiás

            www.gyenesdias.info.hu

A Forrásvíz Természetbarát Egyesület rendezésében zenés vacsora (Márton napi libapecsenyével és újborral), utána táncmulatság.

Márton Napi Családi Fesztivál

2016. november 12-13.

Hévíz

www.heviz.hu

Libából készült ételkülönlegességek, libafuttatás.

BALATON MARATON

2016. november 19-20.

Siófok

www.futanet.hu

13. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

2016. november 19-20.

Az őszi - sőt, az egész éves - futószezon kiemelkedő záróeseményeként rendezzük meg az eseményt 2016-ban is. A kétnapos siófoki eseményen a 42 kilométeres klasszikus táv három részletben teljesíthető, illetve számos egyéb távon is rajthoz lehet állni. Tavaly az eseményt kellemes időben, félmaratoni versennyel zártuk Siófokon, ahol 5600-an álltak rajthoz.

 

Geotúra Szentbékkálla környékén

2016. november 20.

            Szentbékkálla

            www.bfnp.hu

Jelentkezés előző nap 18.00 óráig! A Káli-medence rejtett földtani és kultúrtörténeti kincsei: Geotúra Szentbékkálla környékén. Ár: felnőtt: 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő

Gyalogos geotúra: Szentbékkállai-kőtenger – szabadtéri színpadi piroklasztit feltárás – barangolás a Fekete-hegy környékén.

 

Betlehem állítás

2016. november 25.

Balatonfüred

www.vaszaryvilla.hu

A szokásokhoz híven idén is megrendezésre kerül a Betlehem állítás a Római Katolikus Plébániatemplom előtt, amire minden kedves érdeklődőt várnak szeretettel.

 

Aranycsengő Adventi Vásár

2016. november 25. – december 23.

Siófok

www.kulturkozpont-siofok.hu

A Siófok főterén kialakított hangulatos adventi vásárban kézművesek és kereskedők várják a szeretteik számára ajándékokat keresőket, a vendéglátók pedig finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal kínálják a vendégeket. A gyermekeket a felállított Betlehem mellett, egy-egy hétvégén kézműves foglalkozás és mézeskalácssütés várja, a színpadon a városi oktatási intézmények gyermekcsoportjai, diákjai segítenek feleleveníteni a karácsonyi ünnepkör hagyományait, és koncertek, zenés műsorok fogadják a közönséget.

 

100 HUNGARIKUM BORMUSTRA

2016. november 26.

Keszthely

www.balatonszinhaz.hu

A keszthelyi téli időszak egyik kiemelkedő és egyedi gasztronómiai rendezvénye a 100 Hungarikum Bormustra. A rendezvényen a szervezők őshonos magyar szőlőfajták és magyar nemesítésű szőlők boraiból válogatnak és kínálnak a borkedvelő közönségnek. A

rendezvényen évről évre több minta kóstolható, melyek egy része igazi különlegesség, gyakran kereskedelmi forgalomban nem elérhető bor. A szakmai előadások témái is részben a jellegzetesen magyar szőlőfajták termesztéséhez és feldolgozásához kapcsolódnak.

 

FONYÓDI ADVENT

2016. november 27. – december 21.

Fonyód

www.fonyod.hu

A Fonyódi Advent egy hónapja során hétvégenkénti programokkal, kiállításokkal és vásárokkal igyekszünk az embereket fokozatosan karácsonyi hangulatba hozni.

 

ADVENT ÉS KARÁCSONY KESZTHELYEN

2016. november 27. – január 3.

Keszthely

www.keszthely.hu

Keszthely az adventi, karácsonyi időszakban is gazdag programkínálattal várja a városba látogatókat. A belváros díszkivilágítása, a sétáló utcában felállított városi betlehem, és az adventi kitelepülők mellett templomi koncertekkel, játszóházakkal, ünnepi gyertyagyújtással, jótékonysági koncertekkel és az ünnepkörhöz kapcsolódó színházi és ismeretterjesztő előadásokkal várják nem csak a helyi lakosságot, hanem a városba érkező vendégeket

egyaránt a szervezők. A programok többsége a templomokban, a Balaton Színházban, a Művelődési Központban és a sétálóutcában kerül megrendezésre és díjmentesen látogatható.

Adventi játszóház

2016. november 27.

Kis-Balaton

www.bfnp.hu

Helyszín: Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja kézműves foglalkozásra az érdeklődőket Kápolnapusztára a Bivalyrezervátumba.

A kézműveskedés a közelgő ünnep jegyében a Bivalyrezervátum fogadóépületében zajlik. Tobozok, fenyőgallyak, karácsonyi díszek, és egy kis meghittség-melegség várja a kicsiket és nagyokat.

 

Karácsonyváró napok

            2016. november 27. – december 21.

            Tihany

            www.tihany.hu

Az adventi időszakban elsősorban a csendesebb programok kerülnek előtérbe. A Németh László Művelődési Ház ilyenkor kézműves foglalkozásokkal, karácsonyi ajándékkészítéssel készülődik az ünnepre. Együtt várjuk a Mikulást, aki egy gyermekelőadás keretében érkezik meg hozzánk, ajándékot osztva. Minden évben a helyi amatőr művészeti csoportok

ajándékműsorral kedveskednek a falu lakóinak, ezzel búcsúztatjuk az évet. A programsorozat keretein belül kerül megrendezésre a Forraltbor Főző verseny is.

Budapest és környéke

VI. Márton-napi Borfesztivál a Gellértben

2016. november 10-13.

Danubius Hotel Gellért, Szent Gellért Gyógyfürdő

http://www.borfesztivalgellert.hu

 

Márton napi lámpás felvonulás

2016. november 11. 17:00

Taksony, Fő tér

A koldusok gyámolítójaként is ismert a mai Szombathely területén született Szent Márton püspök, akire lámpás felvonulással emlékezünk minden esztendő novemberében, Márton napján. A Német Nemzetiségi Önkormányzat felhívására vonuló 1000-1500 fős, mécsesekkel, gyertyákkal világító impozáns tömeg a főtéri megemlékezést követően végig vonul a falu belvárosán, majd együtt fogyasztja el a gőzölgő teát és a Márton-napi kalácsot. Információ: 30/231-6707.

www.taksony.hu         Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

Sütemény és Tortafesztivál

2016. november 12- 13.

Budapest, Millenáris

November 12-13-án kerül sor a harmadik Sütemény és Tortafesztiválra, a Millenáris Központ D épületében. A fesztivál idei témája Walt Disney mesevilága. Ehhez a témához kapcsolódik a torta design verseny is, amelynek legszebb alkotásait a közönség is megtekintheti a kiállítás alatt. Hazánk legjobb cukrászdái, torta és sütemény készítői várják a látogatókat a rendezvény két napja alatt.

http://www.sutnicake.hu/

 {loadpostion bottom10}

Mitiszol Fesztivál

2016. november 12.

Budapest, Millenáris

Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica 6. alkalommal rendezi meg nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba. Idén sem lesz ez másként, hiszen az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, 30 bortermelő) túl, idén már külföldi borászok is kiállítanak majd Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A közös nevező továbbra is a természethűség.

www.mitiszol.hu

 

Adventi Vasárnap

2016. november 27. 8:00-18:00

Szigetszentmiklós

A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva kerül megrendezésre Advent első vasárnapján az ünnepi gyertyagyújtás a Kossuth Lajos utca - Polgármesteri Hivatal előtti lezárt útszakaszon. 2016-ban, ahogy az elmúlt években is, egész napos kirakodóvásár keretén belül lehet vásárolni igényes, kézműves karácsonyi ajándékokat. Reggel hagyományos falusi disznóvágást tekinthetnek meg az érdeklődők, majd délben töltött káposztát fogyaszthatnak el közösen a polgármesterrel. Délután színpadi produkciók teszik még változatosabbá a karácsonyi készülődést.

www.sargahaz.com    Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 


Tejszínes mustáros csirkemell narancsszörppel

Hozzávalók: 2 kicsi csirkemell, 1 nagy csemege uborka, 1 evőkanál marinált paradicsompaprika, 1 evőkanál olajos paprikalé, 2 evőkanál narancsszörp, 1/2 dl tejszín,

Bővebben...

Diétás túrós töltött gomba recept

A 90 napos diéta protein napjára ajánljuk ezt a finom és egészséges receptet. Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba, 1 kanál Oliva olaj,1 fej vöröshagyma, 2 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg túró, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, 1 csokor petrezselyme zöldje.

Bővebben...

Öngyilkos osztag – kétszeres kiképzőtábor

Nem könnyű az öngyilkos osztag tagjává válni. Will Smith-re is kemény kiképzés várt, hogy eljátszhassa a Suicide Squad – Öngyilkos osztag (hazai bemutató: augusztus 4.) egyik főszerepét.

Bővebben...

Újra valóságshowt vezet Balázs

Az RTL Klub az őszi televíziós szezon legelején egy vadonatúj sztár realityt indít Nyerő Páros címen, melynek műsorvezetője Sebestyén Balázs lesz. Nyolc pár költözik be majd egy villába, hogy megmutathassák, ők az igazán nyerő páros, a főnyereményért azonban egymással is meg kell küzdeniük.

Bővebben...

Sikeres fogyás, rásegítéssel!

Sajnos mindannyian tapasztalhattuk, hogy a testsúlyból határozottan nehezebb leadni, mint felszedni. Sőt, vannak helyek, ahonnan szinte lehetetlen…

Bővebben...

Diétába kezdenél? A bélflórád megnehezítheti a dolgod…

Az újévi fogyókúra türelmetlenül várt hatása eltarthat egy darabig, a bélflórád mikroorganizmusai ugyanis lelassíthatják a kívánt fogyási folyamatot.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Felejtsd el az antibakteriális szappant!

A hagyományos szappanos víz ugyanolyan hatékony – állítja a Journal of Antimicrobial Chemotherapy szeptember 15-i száma. A Koreai Egyetem (Szöul, Dél-Korea) munkatársai a hagyományos szappan és az antibakteriális anyagot tartalmazó szappan hatékonyságát vetették össze, a mikrobiológiai elemzés 20 baktériumtörzsre terjedt ki.

Bővebben...

Így hat a kismama testmozgása a gyermek vérnyomására

A fizikailag aktív kismamák csemetéinek alacsonyabb a vérnyomásuk tíz éves korukban, még akkor is, ha kisebb súllyal születtek – derül ki egy friss kutatásból.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

A D vitamin védi a fogakat,és erősíti immunrendszerünket is!

Régóta ismeretes, hogy a kalcium mellett a D-vitaminnak is kiemelten fontos szerepe van a csontok és fogak megerősítésében, friss kutatások azonban arra is rávilágítottak,

Bővebben...

Adjunk gyermekeinknek több E vitamint!

Azoknál a gyerekeknél, akik sok E-vitamin tartalmú élelmiszert fogyasztanak, kisebb az esélye az ekcéma kialakulásának, állítja egy új, japán gyerekeket vizsgáló tanulmány.

Bővebben...

Kell a szénhidrát, csak nem mindegy, milyen

A szénhidrátok hírhedt tápanyagtípusnak számítanak, amelyet sok fogyni vágyó inkább elkerül. Dr. Sally Norton fogyókúrás szakértő szerint azonban hiba a teljes kiiktatásuk az étrendből.

Bővebben...

A rák és a cukros italok kapcsolata

A Translational Cancer Research folyóiratban megjelent tanulmány azt sugallja, hogy a cukrozott italok fogyasztása és daganatos betegségek kialakulása közötti kapcsolatban meghatározó szerepe van a társadalmi-gazdasági státusznak, a kornak, nemnek és a tumor fajtájának.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!