Novemberi programajánló 2.rész

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Novemberben számos program közül választhatunk országszerte, várnak minket a karácsonyi vásárok,kézműves vásárok, Márton -napi borvacsorák. Érdemes átnézni a listát, mert remek kikapcsolódást kínálnak az egész családnak.

 

Dél-Alföld

XII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

2016.09.01-11.05.

Komoly- és könnyűzenei koncertek, hangversenyek, fotó- és képzőművészeti kiállítások, irodalmi rendezvények, könyvbemutatók és a XXI. Szegedi Izraeli Vacsoraest várja az érdeklődőket 2016. őszén a Szegedi Új Zsinagógában, a Zsidó Hitközség Székházában és a Hunguest Hotel Forrásban.

A rendezvény szervezői a Szegedi Zsidó Hitközség, a Szegedi Magyar-Izraeli Baráti Társaság és Izrael Állam Dél-magyarországi Tiszteletbeli konzulátusa.

http://szzsh4.wixsite.com/szzsh/hirek-rendezvenyek-koncertek

Szegedi Jazz Napok

2016.11.11-12.

A jazz rajongókat a Szegedi Jazz Napok november 11-12-én várja. A Szegedi Jazz Napok Magyarország egyik elsőként indult jazzfesztiválja 44. alkalommal örvendezteti meg a jazz muzsika híveit 2016-ban. BILLY HARPER, EDDIE HENDERSON, CRAIG HANDY, DAVID WEISS, GEORGE CABLES, CECIL McBEE, BILLY HART: THE "COOKERS" ALL-STARS...! Egytől-egyig a jazzművészet fejedelmei, mind világhírű szólista és zenekarvezető a saját jogán! Ez a káprázatos felállás a létező legjobb post-bop szupergroup. Kötelező minden jazzrajongónak!

http://www.privatemusic.hu/program.html

Karácsonyi Ünnepi Hetek

2016.11.25. – 12.23., Szeged (Széchenyi tér, Klauzál tér, Dugonics tér, Dóm tér)

Kézműves vásár, kulturális és zenei programok várják a szegedieket és a városba érkező vendégeket a Karácsonyi Ünnepi Hetek alatt a csongrádi megyeszékhelyen.

Élje át az ünnepi készülődés hangulatát, nézelődjön a belváros több helyszínén is található vásáraiban!

www.szvp.hu

III. Pálinka verseny és Töpörtő Fesztivál

2016.11.26., Mórahalom

Idén harmadik alkalommal mérettetik meg pálinkáikat a nevezők és második alkalommal süthetik a friss tepertőt a részt vevők a III. Mórahalmi Pálinkaverseny és Tepertőfesztiválon. A fesztivál előtti napokban zsűrizett pálinkák kóstolóján kívül azonban korántsem ér véget a gasztronómiai kaland, hiszen szintén kiemelkedő programpont a tepertősütés, ahol mindenki lelkesen sütögethet, a végén pedig mind elfogyasztjuk egy „tepertőszálig”.

Mindeközben a Piac csarnokban helyi termékek vásárlására is lehetőségük lesz a látogatóknak, így vásárolhatnak különféle sajtokat, mórahalmi rétest, helyi termelői mézet vagy akár szappanokat is.

A nap végén reményeink szerint mindenki élményekkel, tepertővel, netán pálinkával telve nyugtázza majd a délutánt, és már eldönti, hogy jövőre is találkozunk!

 

 

Téli Fesztivál

2016.11.26. - 2017.01.01., Kecskemét

Ezen a télen is Advent négy hétvégéjéhez kapcsolódnak a Téli Fesztivál programjai. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület társszervezőként segíti a Téli Fesztivál Adventi gyertyagyújtásait. A meghitt események alatt kerül sor a város számára készített adventi koszorú gyertyáinak meggyújtására. Évről-évre visszatérő kedvelt programelemei a jégpálya és a kirakodóvásár, melyeket ebben az évben is szeretnének megvalósítani a fesztivál ideje alatt. Negyedik alkalommal hirdetik meg a „Szeretetkuckót”, ahol a város lakossága által felajánlott adományokat gyűjtik, és ezeket minden évben egy-egy rászoruló csoport részére ajánlják fel. Az egy hónapos rendezvény alatt kellemes kikapcsolódást talál magának minden korosztály, könnyűzenei koncertek, neves fellépők színesítik a kínálatot. Szilveszterkor az elmaradhatatlan tűzijátékkal köszöntik az Új Évet, valamint sztár fellépő szórakoztatja a Főtérre látogatókat.

Orosháza Advent

2016.11.27.– 12.24.

Orosháza Főtér-rendezvénytéren a karácsonyt megelőző hetekben egy kis karácsonyi falu várja az ide látogatókat a forralt bor és kürtös kalács kellemes illatával és a karácsony meghitt hangulatával a hét minden napján. A gyermekek élményeit adventi-naptár, karácsonyi mesekönyv és betlehem gazdagítják.

Advent vasárnaponként pedig a kis színpadon műsorokkal is kedveskednek a látogatóknak!

A karácsonyi vásárt egy 210 négyzetméteres műanyag borítású korcsolyapálya ékesíti, mely a teljes karácsonyi időszakban ingyenesen, ingyen bérelhető korcsolyákkal várja a kedves vendégeket.

Adventi Kézműves Vásár

2016.11.27.-12.24., Baja

A Baja Marketing Kft. szervezésében november 27-én az Eötvös utcában ismételten megnyitja kapuit a Karácsonyi Vásár. A vásár november 27 és december 24. között 10.00-18.00 óráig várja a látogatókat, akik az ajándéktárgyak vásárlása közben kürtőskalácsot, rétest, forralt bort, puncsot, pálinkát, egyéb finomságokat fogyaszthatnak.

www.baja.hu

Dél-Dunántúl

IV. Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál

2016. november 5.

Orfű

A fél disznóból töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése.

www.mecsekhaza.hu

Márton napi újborköszöntők és libavacsorák a Villányi borvidéken

2016. novembere (egész hónapban)

Villányi borvidék (Villány, Villánykövesd, Palkonya, Kisharsány…)

A Villányi borvidéken Márton nap egész novemberben tart. Változatos rendezvények, újborköszöntők, liba étkek, népi szokások felelevenítése, lampionos fel vonulás, különleges, újbor körüli izgalmak várják a vendégeket.

www.villanyiborvidek.hu

Márton-napi Borünnep

2016. november 11-12.

Szekszárd

Márton-nap alkalmából hagyományőrző események várják a Szekszárdra látogatókat. Szent Márton és az újbor tiszteletére ilyenkor hatalmas libalakomákon vehetnek részt a vendégek.

www.visitszekszard.hu

Franc&Franc

2016. november 18-19.

Villány

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg tavaly az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap. Idén azokat az európai bortermelőket invitálták Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. A történetnek Ön is részese lehet, amihez nem kell más tenni, mint 2016. november 18-án és/vagy 19-én Villányba venni az irányt.

www.villanyiborvidek.hu

VI. Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár

2016. november 25.-december 24.

Pécs

Az ünnepre való készülődés varázslatos hangulatában kóruszenei előadók éneke, forralt bor illata hatja át az ékszerdobozzá váló Széchenyi teret.

www.zsn.hu

Szennai Hurkafesztivál

2016. november 26.

Szenna

A Zselicség szívében fekszik kis településünk Szenna, ahol a leghíresebb rendezvény az idén 10. alkalommal megrendezésre kerülő Hurkafesztivál. A hurkatöltésre csapatok szerveződnek, és a hagyományostól a legkülönlegesebb ízű hurkák kerülnek az asztalra, melyeket nemcsak a zsűri, hanem az idelátogatók is kóstolgathatnak. Közben élvezhetik a színpadon fellépők sokszínű műsorát, kulturális, népzenei, könnyűzenei programokból válogathatnak. A fesztivált kirakodóvásár kíséri, ahol az árusok széles választékban kínálják a portékájukat. A boros gazdák, kifőzdék és sütödék ételről és italról gondoskodnak.

www.szenna.hu

 

 

Kaposvári Advent

2016. november 27.-december 23.

Kaposvár

Az adventi időszakban Kaposváron betlehemes játékok, karácsonyi koncertek, a város apróságainak ünnepi köszöntői melengetik a nézők szívét-lelkét, míg egyéb testrészük egy pohár meleg itallal lel felüdülést.

www.egyud.kaposvar.hu

Szekszárdi Advent

2016. november 27.-december 23.

Szekszárd

Az esemény középpontjában színpadi produkciók lesznek, a családokat interaktív játékokkal, hófánk csúszdával, kézműves programokkal és szalmalabirintussal várják. A vásárban étkesek, kézművesek, kirakodó árusok várják a karácsonyi vásárolókat.

www.szekszardagora.hu

Földvári Advent

2017. november 27., december 4., 11., 18.

Dunaföldvár

Forralt bor, puncs, tea, hurka-kolbász; az ország legmagasabban lévő adventi koszorúja és más varázslatos meglepetések várják a Dunaföldvárra érkezőket az adventi vasárnapokon.

www.dunafoldvar-muvhaz.hu

Észak-Alföld

V. Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Csokoládé Találkozó

2016. november 11-13.

Szolnok, Aba-Novák Agóra Kulturális Központ

Egy édes, hétvégi bűnbeesésre várják a családokat november második hétvégéjén Szolnokra. A fesztiválon a világ minden tájáról érkező csokoládékülönlegességek között mindenki megtalálja a neki tetszőt. Csokis kóstolók, csokigyár, csokimozi, csokivonat és igazi program kavalkád veszi le a lábáról az édesszájúakat és a kézműves csokoládék rajongóit.

A rendezvényen a kézműves-, illetve prémium csokoládéktól a közkedvelt, jól ismert édességekig bármi megkóstolható, megvásárolható lesz.

www.agoraszolnok.hu

Márton Napi Libalakoma, Hajdúszoboszló

2016. november 11-13.

Hajdúszoboszló, Szent István Park 1-3.

Novemberben három napon keresztül torkoskodhatunk Márton napja alkalmából Hajdúszoboszlón. A rendezvényen a libából készített ételek széles választéka mellett a legjobb magyar pincészetek újbor kínálatából is válogathatnak a látogatók. A libalakoma az év záró gasztronómiai eseménye a városban, ahol a finom falatok mellett több zenés és kulturális programmal is szórakoztatják a közönséget.

www.hajduszoboszlo.hu

András napi Pálinkafesztivál a Sóstói Múzeumfaluban

2016. november 26.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói Múzeumfalu

November 26-án András-napi pálinkafesztiválra várja a Sóstói Múzeumfalu a látogatóit. A rendezvényen a térség három eredetvédett párlata, az újfehértói fürtös meggy-, a szabolcsi alma- és a szatmári szilvapálinka kerül bemutatásra. A pálinkaiskola keretében a jó párlatfőzés titkait ismertetik, majd a pálinkaversenyen csapnak össze a finomabbnál finomabb nedűk. A nap zárásaként pedig egy finom pálinkás vacsorára invitálják a szervezők a programon résztvevőket.

www.muzeumfalu.hu

Észak-Magyarország

Márton napi mulatság Egerszalókon

2016. november 12               

Egerszalók, Faluház, Barlanglakások

Márton napi bandázás, újborkóstoltatás libatepertővel, libazsíros kenyérrel Egerszalók pincéiben. Népzenei koncert és táncház, töklámpás készítés, gyertyamártás, népi játékok, libasütés kemencében a Barlanglakásoknál.

www.gyogyvizekvolgye.hu

Borkorcsolya napok a Gyógyvizek Völgyében

2016. november 18-20         

Egerszalók, Demjén, Több helyszínen          

A Borkorcsolya napok alkalmat ad az ideérkezőknek a három település Egerszalók, Demjén és Egerszólát legjobb borainak és borkorcsolyáinak megkóstolására, különleges pincék felkeresésére, a helyi egyedi szolgáltatások megismerésére.

www.gyogyvizekvolgye.hu   

Palócgála 2016 Regionális – Nemzetközi Népzenei Fesztivál

2016. november 18-20                     

Eger, Egri Kulturális és Művészeti Központ             

www.ekmk.eu 

Demjéni Disznótoros

2016. november 26               

Demjén           Közösségi Ház

Tüzes házi pálinka és forralt bor koronázza meg a jól végzett munka gyümölcsét. A friss, fűszeres hurka, kolbász illata csalogatja az éhes vendégeket. Jöjjön és kóstolja meg a demjéni disznótoroson készült malacságokat!  

www.demjen.hu

Mikulástúra a Baradla-barlangban

2016. November 25-december 6.                

Jósvafő, Baradla-barlang

A Baradla-barlang jósvafői rövidtúra szakaszát ismét meglátogatja a Mikulás.   

www.anp.hu             

Közép-Dunántúl

Bakonyexpo

November 11-13.

Veszprém

A természet íze, a vidék portékája.

A Bakony Expo rendezvényein megismerkedhetünk a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokkal.

Ezen kívül szórakoztató színpadi produkciók és a helyi konyhával kapcsolatos témák is terítékre kerülnek.

www.bakonyexpo.hu

Szent Márton-napi Újbor Ünnepe

2016.11.11-13

8500 Pápa, Fő tér 1.

Rendezvény típusa: folklór, hagyományőrző, gasztronómiai (étel, ital), szórakoztató rendezvény,

Telefon: +36 (89) 313905, fax: +36 (89) 313905

http://www.jmkpapa.hu/fesztivalok/szt-margon-napi-ujbor-unnepe         — Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

 

Szent Erzsébet napi gyertyafényes hangverseny

2016. november 18. péntek

Károlyi-kastély, Fehervarcsurgó

A koncert címe: “Barokk örökzöldek és klasszikus francia darabok a hárfa első Aranykorából” (ez a koncertünk a hagyományos Szent Erzsébet napi gyertyafényes hangverseny)   

Fellépő: Gulyás Csilla hárfaművésznő

Szerzők: J.S. Bach, A. Vivaldi, G. F. Handel, J.-B. Cardon, H. Naderman, J-B. Krumpholtz, J. Baur

www.karolyi.org.hu www.karolyikastely.hu

Botanikai séták a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában

november 20.; december 18.

8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi Sándor u. 2.

Helyszín: Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó, kastélykert

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély rekonstruált történeti kertje havonta egyszer szakavatott vezetővel is bejárható, amikor az időjárástól függetlenül botaniai séta során ismerkedhetünk a frissen telepített növényekkel, a 100-170 éves őshonos és egzóta faállománnyal, a csónakázó tóval és a gloriettel. A park egyben természetvédelmi terület is, mely helyreállításáról állandó kiállítás számol be a korábbi "mosóház" épületében a park bejárata mellett. A sétán korlátozott számban lehet részt venni, ezért szükséges regisztrálni a 06 21 311 04 26-os telefonszámon vagy az Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. e-mailcímen.

Telefon: +36 (22) 578080

http://karolyi.devpixup.com/ — Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

XVI. Tatai Vadlúd Sokadalom

2016. november 26.

Tata - Öreg-tó partja a madármegfigyelő-torony környékén

Főszerepben a vadludak

Látogasson ki a tatai Öreg-tó partjára, és legyen szemtanúja a madárvonulás lenyűgöző jelenségének. A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madárbarátokat, madarászokat. Az egész napos program során mindenkinek lehetősége nyílik teleszkópos madármegfigyelésre, mellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak. A madárgyűrűzési bemutató mellett előadásokkal, kiadványokkal, élőállatos bemutatókkal, természetvédelmi és környezetvédelmi tanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, játszóházzal várunk minden kedves érdeklődőt. Az ingyenes rendezvény akadálymentesített területen utcai öltözékben élvezhető.

www.vadludsokadalom.hu

Illatos Advent,

2016. november 26-27., december 3-4., 10-11. és 17-18.

Veszprém

Egyéb időpont: csak hétvégente

Belépődíj: ingyenes

Leírás: Veszprém családbarát önkormányzata az Illatos advent családi programsorozatával már több mint fél évtizede hívja és várja karácsonyi készülődésre, ráhangolódásra a helybelieket és az idelátogatókat.

A kísérőprogramok során állatsimogatóval, forralt borral és frissen sült kürtöskaláccsal várnak a szervezők kicsiket és nagyokat az Veszprémi Várba, ahol a legkisebbek még Joulupukkival, a finn Mikulással is találkozhatnak.

Ezen kívül a sétáló utcán lévő karácsonyi vásári forgatagában is számtalan program várja az idelátogatókat.

Állatsimogató, póni lovaglás és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.

www.veszpreminfo.hu

Gyertyafényes Advent

2016.11.27. -12.18.

8500 Pápa, Fő tér 1.

Rendezvény típusa: Karácsonyi vásár, gyermekprogram, folklór, hagyományőrző, kézműves program, piac, szórakoztató rendezvény, könnyűzene koncert, Vasárnapi programok

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a díszkivilágítással hangulatossá tett Fő téren és a sétáló utcán a város adventi rendezvénysorozata, mely minden hétvégén péntektől vasárnapig tartalmas ünnepi zenés és prózai műsorokkal, gyermek- és ifjúsági együttesek közreműködésével idézi fel a karácsonyi hangulatot. A helyszínen ünnepi kirakodóvásár színesíti az eseményt.

Telefon: +36 (89) 313905, fax: +36 (89) 313905

http://www.jmkpapa.hu/       — Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

Fehérvári Advent

november 27 - december 24.

Székesfehérvár, Belváros

A szállingózó hó, a kürtőskalács és forralt bor illata mindenkit kicsalogat az ünnepi pompában tündöklő Fő utcára, ahol a vásáron megcsodálhatja a betlehemet és gyönyörködhet az óriási karácsonyfában. Az adventezők sétáit

karácsonyi dallamok kísérik.

www.szekesfehervar.hu, www.fehervariprogram.hu

Adventi programok

November 27-december 18.

Helyszín: Mór, Polgármesteri Hivatal előtti színpad

A Karácsony-várás időszakát a városi művelődési, közoktatási intézmények és a civil szervezetek rendezvényei teszik meghitté.

Ünnepélyes gyertyagyújtás az adventi vasárnapokon 16.30 órától.

Az adventi ünnepi időszakban a Polgármesteri Hivatal előtt felállított fenyőfa mellett a város lakossága vasárnaponként egy-egy közös adventi gyertyagyújtásra gyűlik össze. A polgármesteri köszöntő és az egyházi vezetők áldását követően a város közoktatási intézményei bensőséges műsorral kedveskednek a közönségnek.

Szervezők: Polgármesteri Hivatal Humánügyi Iroda, Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központ, közoktatási intézmények és civil szervezetek

Információ: 22/560-839, 407-255,

Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.,

www.lambergkastely.hu

Nyugat-Dunántúl

Advent Győrben- Téli Fesztivál         

Győr

2016. november 25.- december 23.

Az adventi időszakra Győr a fények városává változik, a Belváros utcái csodás díszkivilágításba öltöznek advent első hétvégéjén, ami egyben a Téli Fesztivál kezdete is. A régióban egyedülálló látványosság mellett minden évben különleges attrakcióval szolgál a fesztivál a győrieknek és az ide látogató turistáknak.    

www.gyor.hu

 „Falu a város közepén” – Szent Márton napi országos nagyvásár

Szombathely

2016. november 5-6.

Szent Márton napi országos nagyvásár (november) A vásárra az ország minden szegletéből érkeznek árusok. A színpadon és a skanzen más területein látható programok főként Szombathely szülöttéhez, Szent Mártonhoz kapcsolódó népi hagyományokra épülnek, így az újbor megszentelésétől a lúdnyak szakításig valamennyi érdeklődő megtalálja a neki kedves elfoglaltságot.

XIII. Kárpát-medencei Mézfesztivál

Zalaegerszeg

2016. november 26-27.

Kövess minket a Facebookon is, ahol még több érdekes cikket olvashatsz naponta! Kattints most!

Készítsünk tojássalátát curry fűszerrel

Egy könnyű reggeli, vagy egy finom vacsora is elkészülhet a tojássalátából, amely gyorsan összedobható, és még egészséges is.

Bővebben...

Gesztenyés metélt recept ünnepi hangulatban

Ha szeretnénk ráhangolódni a karácsonyra, már most érdemes kipróbálni a gesztenyés metélt receptjét, amely igazi téli finomság.

Bővebben...

Ünnepi narancs puding mandulával

Megmutatjuk hogyan lehet egyszerűen elkészíteni a házi narancs pudingot, finom mandulával. Az ünnepek ideje alatt érdemes elkészíteni, mert minden vendég tetszését elnyeri majd.

Bővebben...

Sárkányok a Szigeten

Váratlanul, a szigetlakók legnagyobb meglepetésére, sárkányok jelentek meg a Szigeten!

Bővebben...

5 jel, hogy szerető vagy

Végre megtaláltad álmaid férfiját: kedves, intelligens és még hagy időt a barátaidra is. Még többet is a szükségesnél…Egészen addig minden tökéletes, míg egy gyanúsan ismétlődő körben nem ébredsz: mindig csak ebédszünetben találkoztok, a telefonját nem veszi fel, órákkal később hív csak vissza, a lakásába nem léphetsz be és hónapok után sem mutat be senkinek.

Bővebben...

Dér Heni: Jó lenne már egy saját család

Határozott elképzelése van a férfiakról Dér Heninek. A sikeres énekesnő tavaly, nem sokkal az esküvő előtt szakított vőlegényével. A szétválás nagyon megviselte, különösen azért, mert már régóta vágyott családra.

Bővebben...

Új módszer az elhízás ellen: lufi a kapszulában, ami kitölti a gyomrot

Az Obalon nevű léggömbrendszer az eddigi kutatások szerint a túlsúlyos emberek esetében közel 7 százalékos testsúlycsökkenést eredményezett, ami igazán előremutató eredménynek számít.

Bővebben...

Fogyni szeretne? Számolja a harapásokat!

A harapások számolása 20-30 százalékkal csökkenti a kalóriabevitelt – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a módszer kipróbálok egy hónap alatt két kilótól szabadultak meg.

Bővebben...

A nők 32, a férfiak 31 évesen fogynak a legkönnyebben

A nők számára a 32 éves kor a legideálisabb, ha fogyókúrázni szeretnének, míg a férfiak a jelek szerint 31 évesen adják le a fölösleges kilóikat a legkönnyebben.

Bővebben...

Nyerj páros belépőt az idei Konyhakiállításra!

Játssz velünk, és nyerj egy páros belépőjegyet az idei Konyhakiállításra! Ehhez mindössze három kérdésre kell helyesen válaszolnod!

Bővebben...

Napi két pohár áfonyalével a stroke, a szív- és a cukorbetegség ellen

Az áfonyalevet fogyasztók vérnyomása optimálisabb – állítják az amerikai szakértők, akik szerint a gyümölcsben lévő polifenoloknak köszönhető a jótékony hatás.

Bővebben...

Fontos a nyugodt étkezés a gyerekek számára

Egy nemrégiben végzett kutatás kimutatta, hogy azok a gyerekek, akiknek húsz percnél kevesebb idejük van ebédelni az iskolában, kevesebbet esznek, és összességében kevesebb egészséges táplálékhoz jutnak, mint azok, akik elegendő időt kapnak arra, hogy megebédeljenek.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Ugyanolyan fontos lehet a gyermekek csontegészségéhez a magnézium, mint a kalcium

Egy friss kutatás eredményei szerint a magnézium bevitele és felszívódása jelentős mértékben összefügg a gyermekek csontsűrűségével.

Bővebben...

A C vitamin hatása és fontossága!

A Nagy Földrajzi Felfedezések idején a hajósokat különös „nyavalya” gyötörte. A tünetegyüttes fáradékonysággal kezdődött, majd fogínyvérzés kíséretében „össznépi” foghullatás kezdődött.

Bővebben...

Ezért érdemes cinkben gazdag ételt fogyasztani!

Az Ohiói Egyetem munkatársai felfedték, hogy a cink miként akadályozza meg az immunrendszert, hogy végzetes spirálba kerüljön, és ezáltal a lokális fertőzés generalizálódjon.

Bővebben...

Kell a szénhidrát, csak nem mindegy, milyen

A szénhidrátok hírhedt tápanyagtípusnak számítanak, amelyet sok fogyni vágyó inkább elkerül. Dr. Sally Norton fogyókúrás szakértő szerint azonban hiba a teljes kiiktatásuk az étrendből.

Bővebben...

A túlsúly valószínűleg nem melegít

Egy nemrég végzett egérkísérlet azt mutatta, hogy az elhízás a közhiedelemmel ellentétben nem tart melegen.

Bővebben...

Miért fáradt a csemetéd a nulladik órán?

Vezető gyermekgyógyászati szakértők szerint a felsősök és középiskolások tanóráinak később kéne kezdődniük, hogy a gyerekek elegendő alvásmennyiséghez jussanak.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!