Így rendezzük meg az eljegyzési ünnepséget!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Esküvőt a világ minden pontján tartanak, és mindenhol valamilyen hagyomány társul ehhez a szép eseményhez. Az eljegyzés, az esküvő mind remek alkalom egy családi összejövetelre és az ünneplésre.

 

Ahogy az esküvő úgy az eljegyzés is remek alkalom, hogy két család megismerje egymást, és együtt ünnepeljék két fiatal boldogságát. A szervezetést már az eljegyzéssel érdemes elkezdeni, hiszen nem árt, ha az esküvőre a két család már ismeri egymást.

A szülőket mindenképp érdemes bemutatni egymásnak, és egy ünnepélyes hangulat keretében összehozni őket, erre legjobb az eljegyzés. A házassághoz több hagyomány is fűződik, amit ma már a fiatalok sajnos egyre jobban elfelednek, vidéken még többen odafigyelnek rá.

A fehér esküvői ruha, amely a tisztaság és az ártatlanság szimbóluma, csak a 19. század óta jött divatba előtte a nők a legszebb ruhájukat viselték az esküvőn. Bár a fehér a szüzességet is szimbolizálta, Amerikában pl. volt, hogy a menyasszony vörös ruhában ált az oltár elé, mert ez az ellenállást szimbolizálta.

Izlandon a menyasszonyi és esküvői ruhák arannyal és ezüsttel vannak gazdagon díszítve, és a ruha alapja a fekete bársony.

Nálunk a legismertebb hagyomány: Valami régi, valami új és valami kölcsön, valami kék. Ezeket a menyasszonyi ruhán szokták elhelyezni, vagy magán a menyasszonyon. A régi a múltat idézi, ez lehet a nagyi nyaklánca, vagy egy szép fülbevaló is.

Az új a jövő felé mutat akár egy karkötő, gyöngysor, vagy bármi, ami új. A kék pedig a hűséget szimbolizálja ez legtöbbször egy harisnyakötő. A kölcsönkapott pedig a házasságot és a barátságot szimbolizálja, vagyis hogy ne felejtsük el a két legfontosabb dolgot, ami egy házasságban számít.

A menyasszonyi ruhát legtöbbször az ifjú ara választja ki egyedül vagy az édesanyja segítségével, de a vőlegény nem láthatja meg őt, mert az balszerencsét okoz. A vőlegény csak a templom kapujában láthatja meg a menyasszonyt teljes díszben.

 

Régen a menyasszonyi ruhába a készítők egy érmét varrtak be, vagy egy hajszálat, ami azt a célt szolgálta a babona szerint, hogy aki az első öltést ejti a ruhán ő maga is egy éven belül férjhez megy, így ezt mindig a legfiatalabb lány végezte el. Régen a menyasszonyok nem nézhettek tükörbe nehogy elrabolják a lelküket.

Ma már egyre kevesebb hagyomány van az esküvőkön, inkább a luxus és a csillogás veszti át a szerepet, pedig az esküvő az egyik legszebb és legrégebbi szertatás, érdemes egy kicsit visszatérni a régmúlthoz és felidézni a hagyományokat.

Címkék: eljegyzés, esküvő, menyasszonyi ruha

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 Nugátos muffin recept

A muffin hazánkban is egyre kedveltebb sütemény, hiszen gyorsan és számtalan változatban elkészíthető. Bemutatjuk a nápolyis muffint!

Bővebben...

Ünnepi ananászos diós saláta recept

Ez a saláta recept inkább előételnek felel meg a karácsonyi menüben, hiszen egy egészséges ám nagyon laktató ételről van szó, érdemes kipróbálni.

Bővebben...

Kamaszkori testcsere

 

A testcsere visszatérő filmtéma, és garantáltan fura vagy vicces pillanatokat szül. Ezúttal annak lehetünk tanúi, hogy hogyan boldogul a váratlan helyzettel a két diák, Ellie és Jack.

Bővebben...

A démon arca nagyon laza

Van színész, aki abban hisz, hogy bele kell pusztulni a szerepbe. Aaron Eckhart a legújabb filmje, A démon arca (Incarnate, hazai bemutató: december 8.) főszerepében majdnem bele is pusztul a túlvilági hatalmakkal való, különleges technikákat bevető ütközetbe.

Bővebben...

7 súlyos hiba, amivel gátolod a fogyókúra sikerét

Ha fogyni szeretnénk, gyakran teszünk olyan logikusnak tűnő dolgokat, melyekről azt gondoljuk, segítik a súlycsökkenést, pedig valójában nem a fogyáshoz, hanem inkább súlyunk gyarapodásához járulnak hozzá.

Bővebben...

Lenyelnél egy mini lufit a fogyásért?

A fogyni kívánó emberek számára egy új megoldás alternatívát jelenthet a műtét helyett. A gyomorba beültetett apró ballon új reménnyel kecsegtethet az elhízás elleni küzdelemben.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

A lilaakác gondozása és ültetése!

A lilaakác az egyik legszebb tavaszi kúszónövény, amely hatalmas lila színű fürtjeivel, valódi romantikus hangulatot ad kertünknek. Csavarodó kúszó hajtásaival a lilaakác akár 10 méter magasra is megnőhet, ültethetjük pergola, rács, vagy házfal mellé is.

Bővebben...

Izgalmas növények a dézsakertbe!

A haszonnövények nem csak leveleikkel és termésükkel is okoznak a kertész számára örömet, de szebbé és izgalmasabbé tehetik a dézsakertet is.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Költöztesd ki kedvenc karosszékedet a kertbe! Fotókkal!

Itt a jó idő, egyre többször a hőmérséklet megközelíti a 20-25 fokot! Itt az idő kiköltöztetni kedvenc karosszékedet, és asztalodat a kertbe, hogy a jó időben pihenj, elolvass egy jó könyvet, vagy meghívd a barátaidat egy kávéra, teára! Ehhez mutatunk most pár ötletet és tippet!

Bővebben...

3 fantasztikus dísznövény, amelyek a tűző napot is jól viselik

Nyáron, azokban az ágyásokban vagy erkélyen, teraszokon, ahol szinte egész nap odasüt a nap, bizony érdemes megválogatni milyen növényt ültetünk.

Bővebben...

Új megközelítéssel a krónikus arcüreggyulladás ellen

Az orrdugulás és a feszülő érzet az arcüreggyulladás két legkellemetlenebb tünete, ám a legszerencsésebbeknek csupán néhány napig kell elviselni őket. A krónikus változatban szenvedőknél azonban olyan terápiára lehet szükség, mi a háttérben meghúzódó okokat célozza – állítják a szakemberek.

Bővebben...

Illóolajok használata

Akad manapság még olyan ember, aki ne használna valamilyen illóolajat otthonában? Nos, nyilván egyre kevesebben vannak ilyenek, hiszen az illóolajokból készült termékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek,és gyorsan tegyük is hozzá, hogy nem érdemtelenül,hiszen az illóolajok használata igen széleskörű.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!