Az esküvő legfontosabb résztvevői

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Amikor felzendül a nászinduló, és az örömszülők szemébe könny szökik, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ennél tökéletesebb pillanat nem létezik.

 

Minden szempár a menyasszonyra szegeződik, aki saját pillantásával jövendőbelijét kutatja. Néhány perccel később pedig kimondják az „igen”-t, és ásó, kapa, nagyharang – mostantól küzdjenek meg a gondjaikkal ketten. Az eddig vezető utat azonban többen befolyásolják, mint ahányan a friss házasok lakásában kényelmesen elférnek...

A menyasszony

Most, hogy végre megtalálta a férfit, akinek az alsóneműjét mosni nem átok, hanem megszállottak esetében áldás, mások számára velejáró, végtelen nyugalom járja át minden porcikáját. Nem kell többé kényszeresen vadászni a férjnekvalót, hiszen – általában egy különös véletlen során – összetalálkoznak, és sokszor az első pillanattól kezdve tudják, hogy ennek a vége bizony fehér ruha és fátyol lesz. Fontos azonban, hogy az ara ezt akkor se felejtse el, amikor az esküvőszervezés körüli teendők viharfelhőkként gyűlnek a feje fölé, az anyós igyekszik csupa jóindulatból mindent átrendezni, és a barátnői felváltva hívogatják, hogy a vetkőzős fiú milyen jelmezt viseljen. Nem állítom, hogy mindez kellemes és szórakoztató, de fogjuk fel úgy, mint egy jó mókát! Ha az esküvőszervezés egyedül túl bonyolult, fogadjunk fel egy szakembert, és néhány feladatot áttestálhatunk a vőlegényre is – nem olyan ügyetlen, mint amilyennek mutatja magát. A leendő anyósok bár sokszor túlbuzgók, általában elfogadják a menyasszony kéréseit és véleményét, ezért ne várjunk addig, amíg a dühünket már csak hatalmas veszekedés kíséretében zúdíthatjuk rá. Ha szeretnénk vetkőzős fiút a leánybúcsún, nyugodtan kérhetünk, amit nem szégyellünk, ha pedig inkább egy bőséges gyümölcskosárra vágyunk, mondjuk meg. Ha a menyasszony nem tartja magában a kívánságait és a félelmeit, az esküvő úgy sikerül majd, ahogyan hat éves korában megálmodta.


A vőlegény

Igen, minden esküvő megszervezése nehéz, nem az ara viszi túlzásba. Nem, nem lehet két hét alatt megszervezni. Azért, mert képtelenség. Ha netán átvennénk némi terhet, akkor nem egymásnak hátat fordítva kéne elaludnunk minden második este. A leendő férjek általában nehezen értik meg, miért akar a menyasszony hatlovas hintót, amit galambok és tündérek kísérnek – hiszen tündérek nem is léteznek. Ám amikor a kedvesük gyermek volt, még hitt a tündérekben, és bizony épp ennyi idősen találta ki azt is, hogy milyen lesz az esküvője. Azonban nem szabad, hogy minden a nőről szóljon, mert a férfinak is vannak félelmei és kívánságai, ha tehát a legénybúcsúnkat egy éjszakai bárban szeretnénk megrendezni félmeztelen nők és hűsítő italok társaságában, tegyünk így, de mindenképpen beszéljük meg a kedvesünkkel. Egy nő sem szereti reggel úgy kinyitni az ajtót, hogy a vőlegénye a lábtörlőn fekszik egy tangabugyival a fején, és egy félig elrágott szivarral a szájában. Azonban meg fogja érteni, hogy miért szeretnénk életünk utolsó „szabad” éjszakáját így tölteni – bár ildomos a búcsúesteket néhány nappal az esküvő előtt megtartani, mert a nagy napon nincs kiábrándítóbb látvány, mint egy másnapos, ramaty állapotban lévő vőlegény.

Az örömszülők

Egy gyermek házassága soha nem veszteség. Az örömszülők gyakran így élik meg, hiszen sokan csak ezután költöznek külön háztartásba, ekkor szakadnak el fizikailag – de nem lelkileg! A házassággal nem elveszítünk egy gyermeket, hanem kapunk még egyet, aki szerencsés esetben előbb-utóbb megajándékoz egy unokával. Külön felhívom a menyasszony édesapjának figyelmét: teljesen mindegy, milyen erősen szorítja a lánya kezét az oltár előtt, ha el akarja kerülni a kellemetlen helyzeteket, inkább engedje el, mielőtt eltöri, hiszen úgyis Ön lesz az első, akinek a vállán a gyermeke elsírja magát!


A tanúk

A tanúkat a szervezési folyamat, és az esküvő során is óriási felelősség terheli. Ha a menyasszony a ceremónia előtt öt perccel sikítófrászt kap, lerúgja a topánját és rohanni kezd, a tanúnak kötelessége utánavetődni, és szép szóval jobb belátásra bírni. Ha a legénybúcsú a fent leírtak szerint alakul, és mégis az esküvő előtti éjjelre időzítik, a tanúja zsebében kell, hogy lapuljon néhány szem fejfájáscsillapító és egy jegelhető szemmaszk. Egy rossz tanú bármely szertartást képes elrontani, ezért fontos, hogy olyan embert válasszunk tanúnak, aki a lehető legtöbbet tudja rólunk, és kellőképpen empatikus.

 

A vendégsereg

Lehet egészen szűk családi körben lebonyolított szertartás, vagy hetedhét országra szóló lakodalom, minden esküvő hangulatát a vendégek határozzák meg. Ha valakinek ellenérzései vannak, vagy ittas állapotában esetleg olyat mondhat, ami megkeseríti az ifjú pár számára életük legszebb pillanatait, az szóljon a kellő pillanatban, „vagy hallgasson mindörökre” – még jobb, ha kimenti magát, és otthon marad, így az eseménnyel kapcsolatos kiadásokat is megspórolhatja.

Az esküvő két emberről szól, de az igazán jó esküvő csapatmunka. Minden résztvevőnek külön-külön is akarnia kell a pár boldogságát, és akkor megtörténik a csoda: akár tündérek is kísérhetik a hintót.

Für Adrienn

További esküvői cikkek olvashatók a nőinetcafe esküvő magazinban!

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

 Így süssünk csokoládé tortát gyorsan

Ha sürgősen szükségünk van egy édességre, de nincs időnk, íme, egy gyors csokoládétorta receptje.

Bővebben...

Nagymama finom mazsolás narancsos kalács receptje

Hétvégére, vagy ünnepi alkalomra érdemes kipróbálni ezt a finom és különleges narancsot, kalácsot, amely reggelire-ebédre vagy uzsonnára is kitűnő.

Bővebben...

Sziget: Itt volt a fél világ

Több teltházas nappal és majd’ félmilliós látogatószámmal zárt a 24. fesztivál. Itt volt a fél világ és mindenki szerette a Szigetet.

Bővebben...

Jáger Kinga és Ónodi János számára ért most véget az X-Faktor

Fergeteges bulihangulatot teremtettek az X-Faktor döntősei a szombati élő showban, két versenyző örömét azonban ezúttal is a kiesés árnyékolta be. A nézők szavazatai alapján ugyanis Jáger Kingának, míg egy különleges párbaj után Ónodi Jánosnak kellett búcsúznia az X-Faktortól.

Bővebben...

28 napos fogyi-program, ami egészséges is!

Ez a 28 napos fogyókúrás program nem csupán abban segít, hogy csökkenjen a testsúlyod, derekad és csípőd karcsúbb legyen, hanem abban is, hogy csökkenjen a véredben a káros koleszterinszint, valamint gyorsabb legyen az anyagcseréd és az energiafelhasználásod.

Bővebben...

Lenyelnél egy mini lufit a fogyásért?

A fogyni kívánó emberek számára egy új megoldás alternatívát jelenthet a műtét helyett. A gyomorba beültetett apró ballon új reménnyel kecsegtethet az elhízás elleni küzdelemben.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

A sárga bokorrózsa termesztése!

Kisméretű kertekbe is ideális rózsafajta, amely az első fagyokig is folyamatosan virágzik.

Bővebben...

A mediterrán citromfa gondozása

A citromfa egy igazi mediterrán növény, amelyről a napsütés és a tengerpart jut az eszünkbe. Ismerjük meg ezt a közkedvelt déli gyümölcs gondozását, nevelését.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Így trágyázzuk a gyepet!

Ha szép pázsitot szeretnénk nyárra a tápanyagokat itt is érdemes pótolni, Ismerjük meg a gyep trágyázás menetét és pontos idejét.

Bővebben...

Így varázsoljunk oázist az erkélyünkre!

Sajnos sok lakásban látom, hogy az erkélyek üresen állnak nyáron, vagy épp tárolónak használják. Nincs is ennél szörnyűbb látvány.

Bővebben...

Itt a sebgyógyulást gyorsító eljárás

A potenciális alkalmazási területek közül kiemelhető a mindennapi vágásos és égési sérülések, műtéti metszések, krónikus bőrfekélyek és a cukorbetegek sebei.

Bővebben...

Egy új fájdalomcsillapító, melynek nincs mellékhatása?

Az Universitätsmedizin Berlin kutatói felfedezték a fájdalomcsillapítás egy új módját. A csoport számítógépes szimuláció segítségével analizálta az ópioid receptorok közötti interakciókat.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!