Az esküvő legfontosabb résztvevői

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Amikor felzendül a nászinduló, és az örömszülők szemébe könny szökik, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ennél tökéletesebb pillanat nem létezik.

 

Minden szempár a menyasszonyra szegeződik, aki saját pillantásával jövendőbelijét kutatja. Néhány perccel később pedig kimondják az „igen”-t, és ásó, kapa, nagyharang – mostantól küzdjenek meg a gondjaikkal ketten. Az eddig vezető utat azonban többen befolyásolják, mint ahányan a friss házasok lakásában kényelmesen elférnek...

A menyasszony

Most, hogy végre megtalálta a férfit, akinek az alsóneműjét mosni nem átok, hanem megszállottak esetében áldás, mások számára velejáró, végtelen nyugalom járja át minden porcikáját. Nem kell többé kényszeresen vadászni a férjnekvalót, hiszen – általában egy különös véletlen során – összetalálkoznak, és sokszor az első pillanattól kezdve tudják, hogy ennek a vége bizony fehér ruha és fátyol lesz. Fontos azonban, hogy az ara ezt akkor se felejtse el, amikor az esküvőszervezés körüli teendők viharfelhőkként gyűlnek a feje fölé, az anyós igyekszik csupa jóindulatból mindent átrendezni, és a barátnői felváltva hívogatják, hogy a vetkőzős fiú milyen jelmezt viseljen. Nem állítom, hogy mindez kellemes és szórakoztató, de fogjuk fel úgy, mint egy jó mókát! Ha az esküvőszervezés egyedül túl bonyolult, fogadjunk fel egy szakembert, és néhány feladatot áttestálhatunk a vőlegényre is – nem olyan ügyetlen, mint amilyennek mutatja magát. A leendő anyósok bár sokszor túlbuzgók, általában elfogadják a menyasszony kéréseit és véleményét, ezért ne várjunk addig, amíg a dühünket már csak hatalmas veszekedés kíséretében zúdíthatjuk rá. Ha szeretnénk vetkőzős fiút a leánybúcsún, nyugodtan kérhetünk, amit nem szégyellünk, ha pedig inkább egy bőséges gyümölcskosárra vágyunk, mondjuk meg. Ha a menyasszony nem tartja magában a kívánságait és a félelmeit, az esküvő úgy sikerül majd, ahogyan hat éves korában megálmodta.


A vőlegény

Igen, minden esküvő megszervezése nehéz, nem az ara viszi túlzásba. Nem, nem lehet két hét alatt megszervezni. Azért, mert képtelenség. Ha netán átvennénk némi terhet, akkor nem egymásnak hátat fordítva kéne elaludnunk minden második este. A leendő férjek általában nehezen értik meg, miért akar a menyasszony hatlovas hintót, amit galambok és tündérek kísérnek – hiszen tündérek nem is léteznek. Ám amikor a kedvesük gyermek volt, még hitt a tündérekben, és bizony épp ennyi idősen találta ki azt is, hogy milyen lesz az esküvője. Azonban nem szabad, hogy minden a nőről szóljon, mert a férfinak is vannak félelmei és kívánságai, ha tehát a legénybúcsúnkat egy éjszakai bárban szeretnénk megrendezni félmeztelen nők és hűsítő italok társaságában, tegyünk így, de mindenképpen beszéljük meg a kedvesünkkel. Egy nő sem szereti reggel úgy kinyitni az ajtót, hogy a vőlegénye a lábtörlőn fekszik egy tangabugyival a fején, és egy félig elrágott szivarral a szájában. Azonban meg fogja érteni, hogy miért szeretnénk életünk utolsó „szabad” éjszakáját így tölteni – bár ildomos a búcsúesteket néhány nappal az esküvő előtt megtartani, mert a nagy napon nincs kiábrándítóbb látvány, mint egy másnapos, ramaty állapotban lévő vőlegény.

Az örömszülők

Egy gyermek házassága soha nem veszteség. Az örömszülők gyakran így élik meg, hiszen sokan csak ezután költöznek külön háztartásba, ekkor szakadnak el fizikailag – de nem lelkileg! A házassággal nem elveszítünk egy gyermeket, hanem kapunk még egyet, aki szerencsés esetben előbb-utóbb megajándékoz egy unokával. Külön felhívom a menyasszony édesapjának figyelmét: teljesen mindegy, milyen erősen szorítja a lánya kezét az oltár előtt, ha el akarja kerülni a kellemetlen helyzeteket, inkább engedje el, mielőtt eltöri, hiszen úgyis Ön lesz az első, akinek a vállán a gyermeke elsírja magát!


A tanúk

A tanúkat a szervezési folyamat, és az esküvő során is óriási felelősség terheli. Ha a menyasszony a ceremónia előtt öt perccel sikítófrászt kap, lerúgja a topánját és rohanni kezd, a tanúnak kötelessége utánavetődni, és szép szóval jobb belátásra bírni. Ha a legénybúcsú a fent leírtak szerint alakul, és mégis az esküvő előtti éjjelre időzítik, a tanúja zsebében kell, hogy lapuljon néhány szem fejfájáscsillapító és egy jegelhető szemmaszk. Egy rossz tanú bármely szertartást képes elrontani, ezért fontos, hogy olyan embert válasszunk tanúnak, aki a lehető legtöbbet tudja rólunk, és kellőképpen empatikus.

 

A vendégsereg

Lehet egészen szűk családi körben lebonyolított szertartás, vagy hetedhét országra szóló lakodalom, minden esküvő hangulatát a vendégek határozzák meg. Ha valakinek ellenérzései vannak, vagy ittas állapotában esetleg olyat mondhat, ami megkeseríti az ifjú pár számára életük legszebb pillanatait, az szóljon a kellő pillanatban, „vagy hallgasson mindörökre” – még jobb, ha kimenti magát, és otthon marad, így az eseménnyel kapcsolatos kiadásokat is megspórolhatja.

Az esküvő két emberről szól, de az igazán jó esküvő csapatmunka. Minden résztvevőnek külön-külön is akarnia kell a pár boldogságát, és akkor megtörténik a csoda: akár tündérek is kísérhetik a hintót.

Für Adrienn

További esküvői cikkek olvashatók a nőinetcafe esküvő magazinban!

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

 Lebbencsleves füstölt szalonnával

Ha egy tartalmas finom levesre vágyunk, íme, a lebbencsleves receptje, amely gyorsan és könnyedén elkészíthető.

Bővebben...

Nyáron is főzhetünk halászlevet

A halászlé nem csak a karácsony egyik jellegzetes étele, de nyáron a kerti partik alkalmával is elkészíthetjük. Bemutatunk két halászlé receptet, amelyek feldobják a nyári partikat.

Bővebben...

Asszisztens volt, most a második Oscar a cél

Így kezdődik egy Oscar-díjas karrier: két évtizeddel ezelőtt Octavia Spencer még produkciós asszisztens volt a Ha ölni kell forgatásán.

Bővebben...

Jön a karácsonyi szezon legszebb filmje

Helen Mirren az egyenjogúság nagyszerű harcosa. De az Oscar-díjas színésznő szerint, nem az a fontos, hogy sokféle szerepet kapjanak a nők filmekben, hanem inkább az, hogy bármit megtehessenek az életben: ha a világ és benne a női szerepek változnak, az úgyis megmutatkozik majd a filmekben.

Bővebben...

A nők 32, a férfiak 31 évesen fogynak a legkönnyebben

A nők számára a 32 éves kor a legideálisabb, ha fogyókúrázni szeretnének, míg a férfiak a jelek szerint 31 évesen adják le a fölösleges kilóikat a legkönnyebben.

Bővebben...

Barna rizzsel gyorsabban fogyunk

Amennyiben szeretnénk megszabadulni néhány plusz kilótól, érdemes a fehér rizst barnára váltani. Ez olyan komoly segítséget jelent a diétában, mintha naponta harminc percen át tempósan gyalogoltunk volna.

Bővebben...

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Mennyi a már sok cukor

Japán és amerikai kutatók legújabb tanulmánya szerint az eddigi maximálisan ajánlott napi cukorbevitel is növeli a szív- és érrendszeri betegségek a kialakulásának a kockázatát.

Bővebben...

A reggeli kihagyása miatt is híznak a gyerekek

Számos tényező befolyásolja a túlsúly kialakulását: az anyai dohányzás a terhesség során éppúgy növelheti a kockázatot, mint az, ha a gyerek soha nem reggelizik, illetve nincs fix időpont, amikor este nyugovóra térne – derül ki a Kaliforniai Egyetem friss kutatásából.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Vitaminok A.-Z.ig

A vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása sokféle módon védi szervezetünket, és egészségünket. De nem mindegy hogy hogyan és mikor szedjük és főleg, hogy miből nyerjük a vitaminokat.

Bővebben...

Depressziós? Rosszkedvű? Szedjen D vitamint!

A depressziós nők állapota számottevően javult, miután D-vitamin hiányukat kezelni kezdték – olvasható egy friss tanulmányban.

Bővebben...

Napi szinten érezzük úgy, hogy másoknak hatalma van felettünk

Amit ma a tudomány a hatalomról tud, jobbára mesterséges laboratóriumi körülmények között végzett kísérletekből vagy az üzleti világból ismeretes.

Bővebben...

Ha azt akarod, szívesen hallgassanak, olyanról beszélj, amit a másik már tud

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy beszélgetőpartnereiket akkor szórakoztatják a legjobban, ha olyan élményeikről mesélnek nekik, melyekben a másiknak még nem volt része, például egy egzotikus nyaralás vagy egy hírességgel való találkozás, pedig- amint azt egy nemrégiben közzétett kutatás kimutatta – valójában mindenki sokkal szívesebben hallgat olyan történeteket, amelyeket már maga is jól ismer, például egy-egy régi családi anekdotát, vagy korábbi közös élményt.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!