szerda, 23 augusztus 2017

Erre használd ki szülőként az iskolaszezont

Az iskolakezdés lehetővé teszi a szülők számára, hogy olyan edzéstervet állítsanak össze maguknak, ami belefér a családi időbeosztásba – hívja föl rá a figyelmet egy szakértő.

Íme a legegyszerűbb öregedés elleni recept

Úgy tűnik, a bölcsek kövét egy mindennapi apró döntésben kell keresni. Egy friss kutatás szerint ugyanis a hosszú élet titka, hogy sokat álljunk, ne üljünk huzamosabb ideig, mert az ülő életmód a kromoszómáinkat védő telomerek rövidüléséhez vezet.

Olcsó okoskesztyű fordítja le a jelnyelvet

Vezetek nélkül okoskesztyűt fejlesztett mérnökök egy csoportja, ami az amerikai jelnyelvet szöveggé formálja, és képes egy virtuális kéz kontrollálására, ami a konkrét gesztusokat utánozza. Az eszközt a szakemberek egyelőre „kesztyűnyelvnek” nevezik, és fő előnye, hogy költséghatékony eszköz.

Itt az első kutatás az étkezési zavarral küzdő nők szexuális életéről

Azok a nők, akik különböző étkezési zavarokkal küzdenek, hajlamosak érzelmileg zárni szex közben, vagy teljesen függetleníteni az aktust partnerüktől, mintha jelen sem lennének. A túlevésre hajlamos nők szervezetében szex közben több kortizol – stresszhormon – termelődik.

Segítség, nős férfit szeretek!

Már az első találkozáskor úgy érezzük, hogy megtaláltuk a tökéletes férfit. Kedves, humoros, vicces, okos, figyelmes.

Egyszóval a herceg fehér lovon, akire már kislánykorunk óta vártunk. Lelki szemeink előtt már meg is jelennek a jövőbeli közös élet momentumai. Ám egy szemvillantás alatt lepottyanunk a földre, amikor a férfi kezére téved a pillantásunk, amin bizony azon ott csillog az egyértelműen jelzésértékű karikagyűrű. Ami nem jelent mást, minthogy potenciális jelöltünk egy másik nő mellett hajtja álomra a fejét esténként.

Megéri belemenni egy ilyen viszonyba?

Miután felocsúdtunk az első sokkból, rajtunk a sor, hogy eldöntsük, ennek ellenére is belevágunk-e a kapcsolatba? Ha igen a válaszunk, jobb, ha már az elején tisztázzuk magunkban, hogy bizony nehéz fába vágtuk a fejszénket és nagy az esélye, hogy a végén csatát veszítünk. Tudjuk, hogy a rózsaszín köd sokunkat megakadályoz abban, hogy józanul ítélkezzünk, de próbáljuk nem elveszíteni a fejünket és mérlegelni. Akár listát is írhatunk pró és kontra érvekkel. Ha úgy döntünk, hogy egy nős férfit választunk párunknak, készüljünk fel arra, hogy a kedves bánásmód ellenére valószínűleg nem mi leszünk az elsők és a legfontosabbak a másik életében. A feleség folyton képben lesz, akivel kapcsolatosan kénytelenek leszünk többnyire negatív kicsengésű történeteket végighallgatni. Tipikusan azt, hogy elhidegültek egymástól, hosszú idők óta nem is élnek szexuális életet, csak a gyerekek és a vagyon tartja össze a házasságukat. Ezt a mesét akár még el is hinnénk, ám a jelenlétünkben megejtett bizalmas, a feleséggel folytatott telefonbeszélgetések nem a pozitív érzéseket fogják erősíteni bennünk. Vagyis párunk házassága egyáltalán nem hever romokban, mint ahogy azt lefesti előttünk. Tudjuk azt is, hogy a tiltott gyümölcs mindennél édesebb, de készüljünk fel arra, hogy egy nős férfi mellett csak a szeretői szerep és a titkos viszony marad nekünk. Ami akár még izgalmas is lehet, de nem abban az esetben, ha fülig szerelmesek vagyunk és csak arra várunk minden idegszálunkkal megfeszítve, hogy a férfi útilaput kössön a felesége talpára, mondván, rájött arra, hogy egyedül csakis mi jelenthetjük számára a boldog jövőt. Továbbá készüljünk fel arra is, hogy sok magányos, sírással telt órára és egyedüllétre leszünk ítélve egy ilyen viszonyban. Az egyedül töltött ünnepekről nem is beszélve. Ugyan vonzó lehet, hogy egy nős férfi mellett csak a gondtalan élet vár ránk, mert a gondját-baját nem velünk fogja megosztani, ezt inkább meghagyja a feleségének. Igen ám, de ismerjük a mondást, miszerint minden örömben van üröm. Tehát az a gondtalan élet valószínűleg ki fog merülni pár lopott órában és titkos légyottban, sajnos nem túl sűrűn. Esetleg egy egy-két napos utazásban egy olyan helyre, ahol kizárt az ismerősökbe való botlás. A nős férfivel fenntartott viszony azt a kellemetlenséget is maga után vonja, hogy szinte állandó készenlétben kell állnunk, mert sosem tudhatjuk, hogy a másik mikor tudja szabaddá tenni magát számunkra egy kis időre. Míg a hétvége egyértelműen a feleségé és gyerekeké, hiszen így nem adódik semmiféle gyanúra okot adó körülmény, addig nekünk maradnak a dolgos hétköznapok.

Mi az oka, hogy sok nő mégis rábólint egy ilyen viszonyra?

Bárkiből, bármikor válhat szerető.  Azok a nők, akiket stabil alapokon álló önértékeléssel áldott meg a sors, akik tisztában vannak a saját értékeikkel és bíznak a pozitív jövőben, azok hamar felhagynak egy ilyen viszonnyal. Ők nem félnek nyilvánosságra hozni a kapcsolatot és nem hajlandók a férfi szabályai szerint játszani.  Viszont az a nő, aki sérült önértékeléssel és énképpel rendelkezik, könnyebben beleragad a szeretőségbe és sokáig ott is marad. Az okok általában a nehéz sorsú, bántalmazásokkal, a környezet által a képességeket el nem ismerő és ledegradáló magatartással tarkított gyerekkorban keresendő. Az ilyen légkörben felnövő nők nem hiszik el magukról, hogy ők annál értékesebbek, minthogy az örök szeretői szerepre legyenek hivatottak. Annak ellenére, hogy lelkileg nem elégíti ki őket a viszony, azzal nyugtatják magukat, hogy legalább nincsenek teljesen egyedül, mert jobb az a kevés, mintha egyáltalán nem jutna nekik semmi sem.

Ha a sok intő jel ellenére mégis belehabarodtunk egy nős férfibe, gondoljuk végig, hogy érdemes-e akár éveket elpazarolni a várakozásra, hogy egyszer másodikból elsők leszünk, miközben hatalmas sebességgel robog el mellettünk az élet, számtalan boldogságot ígérő lehetőségével együtt. Egy szeretői viszonyba egy idő után könnyen belefáradunk lelkileg, arról nem is beszélve, hogy előbb-utóbb az idegeinket is felőrölheti. Persze a döntés a mi kezünkben van, de mérlegeljünk, hogy tényleg megéri-e értékes éveket elvesztegetni az életünkből csak azért, mert egy olyan szekér után futunk, ami talán sosem fog felvenni.

Izsák Adrienn

Sikeres a Pappa Pia

Sikeres a Pappa Pia

Sikeres a Pappa Pia

Erre való a nyár! Az augusztus...

Tovább a cikkhez
Tévépremierekkel indul az ősz az AXN csatornáin

Tévépremierekkel indul az ősz az AXN csatornáin

Tévépremierekkel indul az ősz az AXN csatornáin

A Sony prémium saját gyártású...

Tovább a cikkhez
Ismét jön a Cápák hete

Ismét jön a Cápák hete

Ismét jön a Cápák hete

Egy hét, ami csak róluk...

Tovább a cikkhez
Új okot találtak a veleszületett siketségre

Új okot találtak a veleszületett siketségre

Új okot találtak a veleszületett siketségre

A Tel Avivi Egyetem munkatársai...

Tovább a cikkhez
Sosem hitted volna, hogyan hat a saját szatyor a vásárlásodra!

Sosem hitted volna, hogyan hat a saját szatyor a vásárlásodra!

Sosem hitted volna, hogyan hat a saját szatyor a vásárlásodra!

Mindenki ismeri a manapság...

Tovább a cikkhez
Ki az, aki a legtöbbet segít egy hátrányos helyzetű gyermeknek?

Ki az, aki a legtöbbet segít egy hátrányos helyzetű gyermeknek?

Ki az, aki a legtöbbet segít egy hátrányos helyzetű gyermeknek?

A hátrányos helyzetű gyerekek...

Tovább a cikkhez

Milyen naptejet válasszunk?

Ne induljunk el vásárolni, mielőtt pontosan ismernénk, hogy mit is jelent az SPF, mire való a széles-spektrumú védelem, és persze az sem árt, ha a saját bőrtípusunkkal tisztában vagyunk. A napvédelemhez dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus, a Dermatica orvosa ad tanácsokat.

Bővebben...:

Így óvd a szervezeted nyáron! – Segítenek az antioxidánsok

Mindannyian szeretnénk napbarnított bőrt, igéző szemeket, karcsú alakot a nyárra. Ezeket egyrészt elérni, másrészt pedig megtartani kell.Segítenek az antioxidánsok!

Bővebben...:

A hát és derékfájdalom kezelése nyáron

Ha a jó idő beálltával kertészkedésre szánjuk magunkat, vagy nyári sportokhoz támad kedvünk, vigyázzunk, fokozatosan terheljük magunkat, pihenjünk gyakran és rendszeresen nyújtsunk,hogy a hét és derékfájást elkerüljük.

Bővebben...:
Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva...

Tovább a cikkhez

Dukan diéta lényege

Dukan diéta

A súlyfelesleg sok probléma gyökere, és erre nyújt megoldást a Dukan diéta. Lényege, hogy egy hosszú távon tartható, fokozatos életmódváltás segítségével ér el tartós fogyást, koplalás és jojóeffektus nélkül. Négy szakaszra bontható, és a táplálkozás mellett a mozgás is szerepet kap benne.

Bővebben...:

Itt a „pegán diéta”, ami egyesíti a paleolit és a vegán étrend előnyeit

pegán diéta

A pegán, azaz a paleo-vegán diéta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Hívei esznek húst és gabonát is, ám elkerülik a tejtermékeket és a glutént. Az étrendet Dr. Mark Hyman, az egyesült államokbeli Cleveland Orvosi Központ munkatársa nevezte el.

Bővebben...:

A fogyókúrás víz készítése otthon percek alatt

fogyókúrás víz

Készíts magadnak otthon fogyókúrás vizet percek alatt, amely nem csak finom, de a kilóktól is megszabadít téged. Ez a finom karcsúsító víz remek zsírégető, érdemes kipróbálnod!

Bővebben...:

Így készül a Besztercei saláta

Szeretne egy tartalmas, izgalmas salátát készíteni a barátok, vagy a család számára? Akkor itt a Besztercei saláta, amely aszalt szilvával, és mogyoróval teszi különlegessé az ételt.

Bővebben...:

Hogyan kell a napszúrást felismerni és kezelni?

Itt a nyár, sokat vagyunk a szabadban, mindenki próbálja a D-vitamin készleteit feltölteni és egy kis barnaságra szert tenni a napsugarak által. Eközben észre sem vesszük és már meg is történt a baj, a legjobb nyaralást is tönkreteheti egy napszúrás. De mégis hogyan kell a napszúrást felismerni és kezelni?

Bővebben...:

Dukan diéta lényege

A súlyfelesleg sok probléma gyökere, és erre nyújt megoldást a Dukan diéta. Lényege, hogy egy hosszú távon tartható, fokozatos életmódváltás segítségével ér el tartós fogyást, koplalás és jojóeffektus nélkül. Négy szakaszra bontható, és a táplálkozás mellett a mozgás is szerepet kap benne.

Bővebben...:

3 variációa rakott krumplira

A rakott krumpli, szinte minden családnál rendszeresen szerepel az étlapon. Ám ha néhány hozzávalót megváltoztatunk, máris egy különleges étel kerül az asztalra. Íme 3 egyedi rakott krumpli recept.

Bővebben...:

Almás fahéjas piskóta recept

Nem kell várni karácsonyig, hogy ünnepi hangulatod legyen, elég ha megsütöd ezt a finom almás fahéjas piskótát,amely máris az ünnep hangulatát adja vissza számodra.

Bővebben...:

Tejszínes csokoládés sütemény recept

Aki szereti a csokoládét, készítse el otthon, ezt a finom tejszínes csokoládés sütemény receptet, amely még a kezdőknek sem okoz gondot.

Bővebben...: