hétfő, 23 október 2017

Az idős kor boldogabb lehet

A mai, a fiatalságot piedesztálra emelő kultúrában az öregedés igencsak lehangoló kilátásnak tűnhet. Pedig egy friss kutatás azt mutatja, hogy az idősebb emberek általában kevésbé stresszesek, és jobban meg vannak elégedve az életükkel, mint a fiatalabbak.

Fogyni szeretnél? Próbáld ki az enzimdiétát!

Gyányi Ditta dietetikus a manapság az egyik legnépszerűbb diétáról, az enzimdiétáról mondta el szakértői véleményét a Csak csajokban.

Új hatóanyag segítheti a szívelégtelen betegek kezelését

A Nature Communications oldalain bemutatott hatóanyag javítja a szív pumpafunkcióját. A Mount Sinai kutatói szívizomsejteken, illetve állatkísérletes modellben tesztelték az N106 fantázianévre hallgató szert. Dr. Roger Hajjar munkacsoportja kimutatta, hogy a kismolekulájú hatóanyag fokozza a szívizom összehúzódási képességét, és úgy tűnik, hogy ezzel a területen első lehet a célzott terápia alkalmazásában.

Igyunk kávét a cukorbetegség ellen

A legújabb eredmények szerint napi legfeljebb négy csésze kávé 25 százalékkal csökkentheti a diabétesz kockázatát.

Segítség, nős férfit szeretek!

Már az első találkozáskor úgy érezzük, hogy megtaláltuk a tökéletes férfit. Kedves, humoros, vicces, okos, figyelmes.

Egyszóval a herceg fehér lovon, akire már kislánykorunk óta vártunk. Lelki szemeink előtt már meg is jelennek a jövőbeli közös élet momentumai. Ám egy szemvillantás alatt lepottyanunk a földre, amikor a férfi kezére téved a pillantásunk, amin bizony azon ott csillog az egyértelműen jelzésértékű karikagyűrű. Ami nem jelent mást, minthogy potenciális jelöltünk egy másik nő mellett hajtja álomra a fejét esténként.

Megéri belemenni egy ilyen viszonyba?

Miután felocsúdtunk az első sokkból, rajtunk a sor, hogy eldöntsük, ennek ellenére is belevágunk-e a kapcsolatba? Ha igen a válaszunk, jobb, ha már az elején tisztázzuk magunkban, hogy bizony nehéz fába vágtuk a fejszénket és nagy az esélye, hogy a végén csatát veszítünk. Tudjuk, hogy a rózsaszín köd sokunkat megakadályoz abban, hogy józanul ítélkezzünk, de próbáljuk nem elveszíteni a fejünket és mérlegelni. Akár listát is írhatunk pró és kontra érvekkel. Ha úgy döntünk, hogy egy nős férfit választunk párunknak, készüljünk fel arra, hogy a kedves bánásmód ellenére valószínűleg nem mi leszünk az elsők és a legfontosabbak a másik életében. A feleség folyton képben lesz, akivel kapcsolatosan kénytelenek leszünk többnyire negatív kicsengésű történeteket végighallgatni. Tipikusan azt, hogy elhidegültek egymástól, hosszú idők óta nem is élnek szexuális életet, csak a gyerekek és a vagyon tartja össze a házasságukat. Ezt a mesét akár még el is hinnénk, ám a jelenlétünkben megejtett bizalmas, a feleséggel folytatott telefonbeszélgetések nem a pozitív érzéseket fogják erősíteni bennünk. Vagyis párunk házassága egyáltalán nem hever romokban, mint ahogy azt lefesti előttünk. Tudjuk azt is, hogy a tiltott gyümölcs mindennél édesebb, de készüljünk fel arra, hogy egy nős férfi mellett csak a szeretői szerep és a titkos viszony marad nekünk. Ami akár még izgalmas is lehet, de nem abban az esetben, ha fülig szerelmesek vagyunk és csak arra várunk minden idegszálunkkal megfeszítve, hogy a férfi útilaput kössön a felesége talpára, mondván, rájött arra, hogy egyedül csakis mi jelenthetjük számára a boldog jövőt. Továbbá készüljünk fel arra is, hogy sok magányos, sírással telt órára és egyedüllétre leszünk ítélve egy ilyen viszonyban. Az egyedül töltött ünnepekről nem is beszélve. Ugyan vonzó lehet, hogy egy nős férfi mellett csak a gondtalan élet vár ránk, mert a gondját-baját nem velünk fogja megosztani, ezt inkább meghagyja a feleségének. Igen ám, de ismerjük a mondást, miszerint minden örömben van üröm. Tehát az a gondtalan élet valószínűleg ki fog merülni pár lopott órában és titkos légyottban, sajnos nem túl sűrűn. Esetleg egy egy-két napos utazásban egy olyan helyre, ahol kizárt az ismerősökbe való botlás. A nős férfivel fenntartott viszony azt a kellemetlenséget is maga után vonja, hogy szinte állandó készenlétben kell állnunk, mert sosem tudhatjuk, hogy a másik mikor tudja szabaddá tenni magát számunkra egy kis időre. Míg a hétvége egyértelműen a feleségé és gyerekeké, hiszen így nem adódik semmiféle gyanúra okot adó körülmény, addig nekünk maradnak a dolgos hétköznapok.

Mi az oka, hogy sok nő mégis rábólint egy ilyen viszonyra?

Bárkiből, bármikor válhat szerető.  Azok a nők, akiket stabil alapokon álló önértékeléssel áldott meg a sors, akik tisztában vannak a saját értékeikkel és bíznak a pozitív jövőben, azok hamar felhagynak egy ilyen viszonnyal. Ők nem félnek nyilvánosságra hozni a kapcsolatot és nem hajlandók a férfi szabályai szerint játszani.  Viszont az a nő, aki sérült önértékeléssel és énképpel rendelkezik, könnyebben beleragad a szeretőségbe és sokáig ott is marad. Az okok általában a nehéz sorsú, bántalmazásokkal, a környezet által a képességeket el nem ismerő és ledegradáló magatartással tarkított gyerekkorban keresendő. Az ilyen légkörben felnövő nők nem hiszik el magukról, hogy ők annál értékesebbek, minthogy az örök szeretői szerepre legyenek hivatottak. Annak ellenére, hogy lelkileg nem elégíti ki őket a viszony, azzal nyugtatják magukat, hogy legalább nincsenek teljesen egyedül, mert jobb az a kevés, mintha egyáltalán nem jutna nekik semmi sem.

Ha a sok intő jel ellenére mégis belehabarodtunk egy nős férfibe, gondoljuk végig, hogy érdemes-e akár éveket elpazarolni a várakozásra, hogy egyszer másodikból elsők leszünk, miközben hatalmas sebességgel robog el mellettünk az élet, számtalan boldogságot ígérő lehetőségével együtt. Egy szeretői viszonyba egy idő után könnyen belefáradunk lelkileg, arról nem is beszélve, hogy előbb-utóbb az idegeinket is felőrölheti. Persze a döntés a mi kezünkben van, de mérlegeljünk, hogy tényleg megéri-e értékes éveket elvesztegetni az életünkből csak azért, mert egy olyan szekér után futunk, ami talán sosem fog felvenni.

Izsák Adrienn

Heti Facebook kérdésünk: Beszélgessünk! Te mivel védekezel ősszel a megfázás ellen? >>>>>>>>

Mindent vitt a Ninja Warrior

Mindent vitt a Ninja Warrior

Mindent vitt a Ninja Warrior

Október 16-án indult a TV2...

Tovább a cikkhez
Kiderült Radics Gigi és Puskás Peti kiket visz magával az X-Faktor élő showjába

Kiderült Radics Gigi és Puskás Peti kiket visz magával az X-Faktor élő showjába

Kiderült Radics Gigi és Puskás Peti kiket visz magával az X-Faktor élő showjába

Radics Giginek nehéz volt...

Tovább a cikkhez
Kiderült ByeAlex és Gáspár Laci kiket visz magával az X-Faktor élő showjába

Kiderült ByeAlex és Gáspár Laci kiket visz magával az X-Faktor élő showjába

Kiderült ByeAlex és Gáspár Laci kiket visz magával az X-Faktor élő showjába

ByeAlex romantikus énjét...

Tovább a cikkhez
Így készíts szappant házilag

Így készíts szappant házilag

Így készíts szappant házilag

Eleged van a szintetikus...

Tovább a cikkhez
8 tipp a nőgyógyásztól, hogy elkerüld a hüvelyi fertőzéseket

8 tipp a nőgyógyásztól, hogy elkerüld a hüvelyi fertőzéseket

8 tipp a nőgyógyásztól, hogy elkerüld a hüvelyi fertőzéseket

Dr. Ahmed Ismail londoni...

Tovább a cikkhez
Melyik alvásszakasz serkenti a memóriát?

Melyik alvásszakasz serkenti a memóriát?

Melyik alvásszakasz serkenti a memóriát?

A vegetatív idegrendszer,...

Tovább a cikkhez

5 csodaszép színes őszi koszorú, készítsd el őket saját kezűleg

Ezekhez a szép őszi koszorúk elkészítéséhez kell némi kézügyesség és türelem, de megéri őket elkészíteni, mert remekül feldobják ősszel a bejárati ajtót.

Bővebben...:

Az illóolajok használata és alkalmazása ősszel..

A fűtés szezon közeledtével, és a hűvös idő beálltával elindul gyakorlatilag a illóolaj szezon, illetve előtérbe kerülnek a különböző illóolajok és gyertyák.

Bővebben...:

Hogyan táplálkozzunk, hogy csökkentsük a depresszió kockázatát?

A depresszió a mai társadalmak egyik leggyakoribb betegsége. Nem csupán egy „hangulati rendellenességről” van szó, hiszen az élet minden területén hátráltathat bennünket, ráadásul olyan súlyos betegségek kockázatát is fokozza, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór.

Bővebben...:
Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva...

Tovább a cikkhez

3 napos ananász diéta

ananász diéta

Közeleg egy fontos esemény, jó lenne leadni gyorsan pár kilót? Akkor a 3 napos villámgyors ananász diéta neked szól.

Bővebben...:

Szénhidrátszegény diéta titka

Szénhidrátszegény  diéta

A legtöbb diéta és fogyókúra alapja a szénhidrát csökkentése, így nem csoda, hogy a szénhidrátszegény diétát sok fogyni vágyó követi. A szénhidrátszegény diéta gyors és látványos eredményt hoz, ha te szereted a salátát, a húst, és a zöldségeket, könnyedén betartod majd a szénhidrát csökkentés szabályait.

Bővebben...:

Így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget

A szénhidrátot manapság divat ősellenségként beállítani, így gyakorlatilag teljes szénhidrátmegvonás mellett próbálnak sokan kimerítő, megerőltető munkát végezni, ami nem csak lehetetlen, de káros is az egészségre. Nem szabad túlzásokba esned neked sem – így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget:

Bővebben...: