szerda, 28 június 2017

A közösségi oldalak miatt eszünk egészségtelenül

Egy az American Journal of Public Health című lapban nemrégiben közzétett kutatás szerint a közösségi oldalak, mint amilyen például a Facebook, nagyban hozzájárulnak az egészségtelen ételek fogyasztásának terjedéséhez a tinik és a fiatalok körében.

Már gyermekkorban is fontos a koleszterinszint mérése

A National Lipid Association új egészségügyi irányelvei szerint gyermekeknél már 9 és 11 éves kor között el kell kezdeni a magas koleszterinszint szűrését.

Rengeteg betegség terjedését előzhetjük meg, ha lecsukjuk a WC fedelét

Számtalan baktérium és vírus terjedését előzhetjük meg, ha lehajtjuk a WC fedelét, de még azelőtt, hogy lehúznánk azt - állítják a kutatók.

5 tünet, mely a borderline személyiségzavarra utalhat

A borderline személyiségzavar okozta testi és tudati hanyatlás vetekszik a bipoláris zavar következményeivel – állítja Dr. Mark Zimmerman, az egyesült államokbeli Rhode Island Hospital munkatársa a British Journal of Psychiatry internetes kiadásában.

Segítség, nős férfit szeretek!

Már az első találkozáskor úgy érezzük, hogy megtaláltuk a tökéletes férfit. Kedves, humoros, vicces, okos, figyelmes.

Egyszóval a herceg fehér lovon, akire már kislánykorunk óta vártunk. Lelki szemeink előtt már meg is jelennek a jövőbeli közös élet momentumai. Ám egy szemvillantás alatt lepottyanunk a földre, amikor a férfi kezére téved a pillantásunk, amin bizony azon ott csillog az egyértelműen jelzésértékű karikagyűrű. Ami nem jelent mást, minthogy potenciális jelöltünk egy másik nő mellett hajtja álomra a fejét esténként.

Megéri belemenni egy ilyen viszonyba?

Miután felocsúdtunk az első sokkból, rajtunk a sor, hogy eldöntsük, ennek ellenére is belevágunk-e a kapcsolatba? Ha igen a válaszunk, jobb, ha már az elején tisztázzuk magunkban, hogy bizony nehéz fába vágtuk a fejszénket és nagy az esélye, hogy a végén csatát veszítünk. Tudjuk, hogy a rózsaszín köd sokunkat megakadályoz abban, hogy józanul ítélkezzünk, de próbáljuk nem elveszíteni a fejünket és mérlegelni. Akár listát is írhatunk pró és kontra érvekkel. Ha úgy döntünk, hogy egy nős férfit választunk párunknak, készüljünk fel arra, hogy a kedves bánásmód ellenére valószínűleg nem mi leszünk az elsők és a legfontosabbak a másik életében. A feleség folyton képben lesz, akivel kapcsolatosan kénytelenek leszünk többnyire negatív kicsengésű történeteket végighallgatni. Tipikusan azt, hogy elhidegültek egymástól, hosszú idők óta nem is élnek szexuális életet, csak a gyerekek és a vagyon tartja össze a házasságukat. Ezt a mesét akár még el is hinnénk, ám a jelenlétünkben megejtett bizalmas, a feleséggel folytatott telefonbeszélgetések nem a pozitív érzéseket fogják erősíteni bennünk. Vagyis párunk házassága egyáltalán nem hever romokban, mint ahogy azt lefesti előttünk. Tudjuk azt is, hogy a tiltott gyümölcs mindennél édesebb, de készüljünk fel arra, hogy egy nős férfi mellett csak a szeretői szerep és a titkos viszony marad nekünk. Ami akár még izgalmas is lehet, de nem abban az esetben, ha fülig szerelmesek vagyunk és csak arra várunk minden idegszálunkkal megfeszítve, hogy a férfi útilaput kössön a felesége talpára, mondván, rájött arra, hogy egyedül csakis mi jelenthetjük számára a boldog jövőt. Továbbá készüljünk fel arra is, hogy sok magányos, sírással telt órára és egyedüllétre leszünk ítélve egy ilyen viszonyban. Az egyedül töltött ünnepekről nem is beszélve. Ugyan vonzó lehet, hogy egy nős férfi mellett csak a gondtalan élet vár ránk, mert a gondját-baját nem velünk fogja megosztani, ezt inkább meghagyja a feleségének. Igen ám, de ismerjük a mondást, miszerint minden örömben van üröm. Tehát az a gondtalan élet valószínűleg ki fog merülni pár lopott órában és titkos légyottban, sajnos nem túl sűrűn. Esetleg egy egy-két napos utazásban egy olyan helyre, ahol kizárt az ismerősökbe való botlás. A nős férfivel fenntartott viszony azt a kellemetlenséget is maga után vonja, hogy szinte állandó készenlétben kell állnunk, mert sosem tudhatjuk, hogy a másik mikor tudja szabaddá tenni magát számunkra egy kis időre. Míg a hétvége egyértelműen a feleségé és gyerekeké, hiszen így nem adódik semmiféle gyanúra okot adó körülmény, addig nekünk maradnak a dolgos hétköznapok.

Mi az oka, hogy sok nő mégis rábólint egy ilyen viszonyra?

Bárkiből, bármikor válhat szerető.  Azok a nők, akiket stabil alapokon álló önértékeléssel áldott meg a sors, akik tisztában vannak a saját értékeikkel és bíznak a pozitív jövőben, azok hamar felhagynak egy ilyen viszonnyal. Ők nem félnek nyilvánosságra hozni a kapcsolatot és nem hajlandók a férfi szabályai szerint játszani.  Viszont az a nő, aki sérült önértékeléssel és énképpel rendelkezik, könnyebben beleragad a szeretőségbe és sokáig ott is marad. Az okok általában a nehéz sorsú, bántalmazásokkal, a környezet által a képességeket el nem ismerő és ledegradáló magatartással tarkított gyerekkorban keresendő. Az ilyen légkörben felnövő nők nem hiszik el magukról, hogy ők annál értékesebbek, minthogy az örök szeretői szerepre legyenek hivatottak. Annak ellenére, hogy lelkileg nem elégíti ki őket a viszony, azzal nyugtatják magukat, hogy legalább nincsenek teljesen egyedül, mert jobb az a kevés, mintha egyáltalán nem jutna nekik semmi sem.

Ha a sok intő jel ellenére mégis belehabarodtunk egy nős férfibe, gondoljuk végig, hogy érdemes-e akár éveket elpazarolni a várakozásra, hogy egyszer másodikból elsők leszünk, miközben hatalmas sebességgel robog el mellettünk az élet, számtalan boldogságot ígérő lehetőségével együtt. Egy szeretői viszonyba egy idő után könnyen belefáradunk lelkileg, arról nem is beszélve, hogy előbb-utóbb az idegeinket is felőrölheti. Persze a döntés a mi kezünkben van, de mérlegeljünk, hogy tényleg megéri-e értékes éveket elvesztegetni az életünkből csak azért, mert egy olyan szekér után futunk, ami talán sosem fog felvenni.

Izsák Adrienn

Pápai Joci Origójára mért csapást az Irigy Hónaljmirigy

Pápai Joci Origójára mért csapást az Irigy Hónaljmirigy

Pápai Joci Origójára mért csapást az Irigy Hónaljmirigy

Az év egyik legnagyobb slágerének...

Tovább a cikkhez
Pablo Picasso lesz a NatGeo új Géniusza

Pablo Picasso lesz a NatGeo új Géniusza

Pablo Picasso lesz a NatGeo új Géniusza

Folytatódik a nagysikerű...

Tovább a cikkhez
Godzilla újra harcba indul

Godzilla újra harcba indul

Godzilla újra harcba indul

  2014-ben Godzilla letarolta...

Tovább a cikkhez
Ilyen mellet formáznak szívesen a plasztikai sebészek

Ilyen mellet formáznak szívesen a plasztikai sebészek

Ilyen mellet formáznak szívesen a plasztikai sebészek

A keblek esztétikuma nem...

Tovább a cikkhez
A jojo effektus megszüntetése a fogyókúra során

A jojo effektus megszüntetése a fogyókúra során

A jojo effektus megszüntetése a fogyókúra során

Szeretnél lefogyni, de sehogy...

Tovább a cikkhez
Az alacsony önbizalmú emberek megbánják, ha áldozatot hoznak

Az alacsony önbizalmú emberek megbánják, ha áldozatot hoznak

Az alacsony önbizalmú emberek megbánják, ha áldozatot hoznak

Azok az emberek, akik alacsony...

Tovább a cikkhez

Így óvd a szervezeted nyáron! – Segítenek az antioxidánsok

Mindannyian szeretnénk napbarnított bőrt, igéző szemeket, karcsú alakot a nyárra. Ezeket egyrészt elérni, másrészt pedig megtartani kell.Segítenek az antioxidánsok!

Bővebben...:

Nyári gyümölcs ABC

Ha nyár, akkor napfény, tenger, hőség. A bőr és a szervezet ki van téve a káros sugaraknak, fokozódik a vízveszteség, illetve májfoltok és anyajegyek jelenhetnek meg.

Bővebben...:

A hát és derékfájdalom kezelése nyáron

Ha a jó idő beálltával kertészkedésre szánjuk magunkat, vagy nyári sportokhoz támad kedvünk, vigyázzunk, fokozatosan terheljük magunkat, pihenjünk gyakran és rendszeresen nyújtsunk,hogy a hét és derékfájást elkerüljük.

Bővebben...:
Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva...

Tovább a cikkhez

A jojo effektus megszüntetése

Szeretnél lefogyni, de sehogy sem sikerül? Hiába koplalsz még teltebbnek érzed magad?  A jojo effektus sok fogyókúrázó életét keseríti meg. Hogyan lehet a jojo effektust megszüntetni? Megmutatjuk!

Bővebben...:

3 szuper zsírégető tea házilag

Az igazság órája legkésőbb tavasz végén köszönt ránk, amikor előkeressük a nyári holmikat, és kiderül, hány kilót szedtünk fel a télen. Csak tudd, hogy 3 szuper zsírégető tea házilag készítve gyorsan megoldja a problémát, tehát semmi okod nincs az elkeseredésre. Leadni néhány kilót nem kis munka, de megéri a befektetett energiát.

Bővebben...:

Így készíts fogyókúrás vizet a nyári hónapokban

Vitatott, hogy amerikai vagy német találmány a fogyókúrás víz kitalálása, de a lényegen nem változtat a hely: szuper jó dologról beszélünk. Hogy te se maradj le erről a forradalmi fogyókúrás tippről, így készíts fogyókúrás vizet a nyári hónapokban.

Bővebben...: