szerda, 21 március 2018

A szédülés legmeglepőbb okai

Legtöbbünkkel már valószínűleg előfordult, hogy megszédültünk, például amikor túl hirtelen álltunk fel, aminek következtében pillanatnyi vér- és oxigénhiány állt be agyunkban.

Így készíts kis lakásba dekoratív palackkertet

Ha nincs túl sok helyünk a szobában, de szeretnénk, növényeket az asztalra, készítsünk mini üvegházat, vagyis palackkertet.

5 szuper lúgosító étel tavaszra

A hosszú téli hónapok után bizonyára te is szeretnél egy kicsit felfrissülni. Ebben pedig nagyon sokat segíthet az, ha lúgosítod a szervezetedet! A lúgosítás jót tesz az emésztőrendszerednek, a vérkeringésednek, közvetve pedig a szellemi teljesítőképességedet is javíthatja.

4 szuper tojáshelyettesítő termék

A tojás helyettesítésére több okból lehet szükséged. Sokan folytatnak például vegán életmódot, amelybe ez az élelmiszer már nem fér bele. Lehetséges azonban az is, hogy esetleg valamilyen betegség, emésztési probléma, illetve allergia miatt okoz nálad problémákat a tojásfogyasztás.

Segítség, nős férfit szeretek!

Már az első találkozáskor úgy érezzük, hogy megtaláltuk a tökéletes férfit. Kedves, humoros, vicces, okos, figyelmes.

Egyszóval a herceg fehér lovon, akire már kislánykorunk óta vártunk. Lelki szemeink előtt már meg is jelennek a jövőbeli közös élet momentumai. Ám egy szemvillantás alatt lepottyanunk a földre, amikor a férfi kezére téved a pillantásunk, amin bizony azon ott csillog az egyértelműen jelzésértékű karikagyűrű. Ami nem jelent mást, minthogy potenciális jelöltünk egy másik nő mellett hajtja álomra a fejét esténként.

Megéri belemenni egy ilyen viszonyba?

Miután felocsúdtunk az első sokkból, rajtunk a sor, hogy eldöntsük, ennek ellenére is belevágunk-e a kapcsolatba? Ha igen a válaszunk, jobb, ha már az elején tisztázzuk magunkban, hogy bizony nehéz fába vágtuk a fejszénket és nagy az esélye, hogy a végén csatát veszítünk. Tudjuk, hogy a rózsaszín köd sokunkat megakadályoz abban, hogy józanul ítélkezzünk, de próbáljuk nem elveszíteni a fejünket és mérlegelni. Akár listát is írhatunk pró és kontra érvekkel. Ha úgy döntünk, hogy egy nős férfit választunk párunknak, készüljünk fel arra, hogy a kedves bánásmód ellenére valószínűleg nem mi leszünk az elsők és a legfontosabbak a másik életében. A feleség folyton képben lesz, akivel kapcsolatosan kénytelenek leszünk többnyire negatív kicsengésű történeteket végighallgatni. Tipikusan azt, hogy elhidegültek egymástól, hosszú idők óta nem is élnek szexuális életet, csak a gyerekek és a vagyon tartja össze a házasságukat. Ezt a mesét akár még el is hinnénk, ám a jelenlétünkben megejtett bizalmas, a feleséggel folytatott telefonbeszélgetések nem a pozitív érzéseket fogják erősíteni bennünk. Vagyis párunk házassága egyáltalán nem hever romokban, mint ahogy azt lefesti előttünk. Tudjuk azt is, hogy a tiltott gyümölcs mindennél édesebb, de készüljünk fel arra, hogy egy nős férfi mellett csak a szeretői szerep és a titkos viszony marad nekünk. Ami akár még izgalmas is lehet, de nem abban az esetben, ha fülig szerelmesek vagyunk és csak arra várunk minden idegszálunkkal megfeszítve, hogy a férfi útilaput kössön a felesége talpára, mondván, rájött arra, hogy egyedül csakis mi jelenthetjük számára a boldog jövőt. Továbbá készüljünk fel arra is, hogy sok magányos, sírással telt órára és egyedüllétre leszünk ítélve egy ilyen viszonyban. Az egyedül töltött ünnepekről nem is beszélve. Ugyan vonzó lehet, hogy egy nős férfi mellett csak a gondtalan élet vár ránk, mert a gondját-baját nem velünk fogja megosztani, ezt inkább meghagyja a feleségének. Igen ám, de ismerjük a mondást, miszerint minden örömben van üröm. Tehát az a gondtalan élet valószínűleg ki fog merülni pár lopott órában és titkos légyottban, sajnos nem túl sűrűn. Esetleg egy egy-két napos utazásban egy olyan helyre, ahol kizárt az ismerősökbe való botlás. A nős férfivel fenntartott viszony azt a kellemetlenséget is maga után vonja, hogy szinte állandó készenlétben kell állnunk, mert sosem tudhatjuk, hogy a másik mikor tudja szabaddá tenni magát számunkra egy kis időre. Míg a hétvége egyértelműen a feleségé és gyerekeké, hiszen így nem adódik semmiféle gyanúra okot adó körülmény, addig nekünk maradnak a dolgos hétköznapok.

Mi az oka, hogy sok nő mégis rábólint egy ilyen viszonyra?

Bárkiből, bármikor válhat szerető.  Azok a nők, akiket stabil alapokon álló önértékeléssel áldott meg a sors, akik tisztában vannak a saját értékeikkel és bíznak a pozitív jövőben, azok hamar felhagynak egy ilyen viszonnyal. Ők nem félnek nyilvánosságra hozni a kapcsolatot és nem hajlandók a férfi szabályai szerint játszani.  Viszont az a nő, aki sérült önértékeléssel és énképpel rendelkezik, könnyebben beleragad a szeretőségbe és sokáig ott is marad. Az okok általában a nehéz sorsú, bántalmazásokkal, a környezet által a képességeket el nem ismerő és ledegradáló magatartással tarkított gyerekkorban keresendő. Az ilyen légkörben felnövő nők nem hiszik el magukról, hogy ők annál értékesebbek, minthogy az örök szeretői szerepre legyenek hivatottak. Annak ellenére, hogy lelkileg nem elégíti ki őket a viszony, azzal nyugtatják magukat, hogy legalább nincsenek teljesen egyedül, mert jobb az a kevés, mintha egyáltalán nem jutna nekik semmi sem.

Ha a sok intő jel ellenére mégis belehabarodtunk egy nős férfibe, gondoljuk végig, hogy érdemes-e akár éveket elpazarolni a várakozásra, hogy egyszer másodikból elsők leszünk, miközben hatalmas sebességgel robog el mellettünk az élet, számtalan boldogságot ígérő lehetőségével együtt. Egy szeretői viszonyba egy idő után könnyen belefáradunk lelkileg, arról nem is beszélve, hogy előbb-utóbb az idegeinket is felőrölheti. Persze a döntés a mi kezünkben van, de mérlegeljünk, hogy tényleg megéri-e értékes éveket elvesztegetni az életünkből csak azért, mert egy olyan szekér után futunk, ami talán sosem fog felvenni.

Izsák Adrienn

Csatlakozz hozzánk facebookon a "Szezonális Kamra receptek" csoportunkba, és oszd meg kedvenc receptedet! >>>>>>>>

Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Az Éjszakai játék (Game...

Tovább a cikkhez
AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

Néha a rajongóknak is lehet...

Tovább a cikkhez
Elkezdődött a Shazam

Elkezdődött a Shazam

Elkezdődött a Shazam

  Elég annyit mondani: Shazam!...

Tovább a cikkhez
Így készíts kis lakásba dekoratív palackkertet

Így készíts kis lakásba dekoratív palackkertet

Így készíts kis lakásba dekoratív palackkertet

Ha nincs túl sok helyünk...

Tovább a cikkhez
Egy hatékony terápia az álmatlanság kezelésére

Egy hatékony terápia az álmatlanság kezelésére

Egy hatékony terápia az álmatlanság kezelésére

A kognitív magatartásterápia...

Tovább a cikkhez
Hogyan ránctalanítja és szépíti a bőrt a botox?

Hogyan ránctalanítja és szépíti a bőrt a botox?

Hogyan ránctalanítja és szépíti a bőrt a botox?

Egy, a JAMA Facial Plastic...

Tovább a cikkhez

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...:

Így készíts gyermekednek gyurmát házilag, fillérekből

Gyurma házilag

Imád a gyereked gyurmázni, már kisebb vagyont költöttél a beszerzésére? Így készíts gyermekednek gyurmát házilag, fillérekből, hogy a családi kasszát ne a gyurmázás ára terhelje.

Bővebben...:

Így készíts WC tisztítót házilag, fillérekből

Wc tisztító házilag

Bizonyára ismerős az érzés, amikor a televízióban látod a tipptopp háziasszonyokat a reklámokban, hogy irigykedsz, nahát, milyen tiszta lakás, fürdőszoba, WC, konyha, és elhatározod, hogy biztosan fogsz venni abból a szerből, amit reklámoz, hiszen akkor neked is ilyen csilli-villi lesz a lakásod.

Bővebben...:

Így készíts téli arcpakolást házilag a kamrából

Arcpakolás házilag

Ha eleged van a sok vegyszerrel teli bolti arcpakolásból, készíts házilag egy saját kozmetikai szert, amelyhez a hozzávalókat a kamrából kell beszerezned fillérekből.

Bővebben...:

Fogyókúra tippek tavaszra

Fogyókúra tavasszal

Bizonyára te is szeretnél egy kicsit jobb formába kerülni a tavasz közeledtével. Ha neked is jól jönne néhány egyszerű praktika ezzel kapcsolatban, akkor olvasd el tavaszi fogyókúra tippjeinket:

Bővebben...:

A 90 napos fogyókúra lényege

90 napos fogyókúra

Hallottál már a 90 napos fogyókúráról? Ha még nem, és szeretnél némi súlyfeleslegtől megszabadulni, akkor érdemes közelebbről megismerkedni vele.

Bővebben...:

Ezeket szerezd be, ha paleo fogyókúrázni szeretnél

Paleo diéta

Napjaink egyik legdivatosabb étrendje, a paleo-diéta népszerűsége abból fakad, hogy a vadászó-gyűjtögető őseink táplálkozása alapján van összeállítva, s tudvalevő, hogy őket nem kínozták olyan népbetegségek, mint az elhízás, a cukorbetegség, vagy a szívbetegség.

Bővebben...: