#burgonyas: 3 variáció a rakott krumplira, hogy ne legyen unalmas

A rakott krumpli, szinte minden családnál rendszeresen szerepel az étlapon. Ám ha néhány hozzávalót megváltoztatunk, máris egy különleges étel kerül az asztalra. Íme 3 egyedi rakott krumpli recept.

Egyszerű kolbászos rakott krumpli recept:

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g kolbász, 80 g zsír, 2,5 dl tejföl, 2 tojás, 4 kemény tojás, só.

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral, belerakunk egy sor burgonyakarikát, egy sor karikára vágott kemény tojást meg karikára vágott kolbászt, és így folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Minden réteg burgonyát és tojást enyhén megsózunk. Az utolsó réteg burgonyát leöntjük a 2 tojással elhabart tejföllel, és sütőben szép pirosra sütjük.

Ecetes uborkával vagy hordós káposztával tálaljuk.

Túrós rakott krumpli recept:

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g túró, 100 g vaj, 1 dl tejföl, só.

A meghámozott és megmosott burgonyát vastagabb karikára vágjuk, és megsózzuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk az aljára egy réteg, túrót simítunk, aztán egy réteg burgonya következik, amelyre apró vajdarabkákat szórunk, majd ismét túró, mindaddig, amíg a hozzávalókból tart. A tálat lefödve forró sütőbe toljuk, és sütés közben a burgonyát tejföllel locsolgatjuk.

Szalámis rakott krumpli recept

Hozzávalók: 1,25 kg burgonya, 250 g felvágott, 80 g zsír, zöldpetrezselyem, só.

A megmosott, meghámozott krumplit karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakunk egy sor burgonyakarikát, megsózzuk, megszórjuk apróra metélt felvágottal meg zöldpetrezselyemmel, és így folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A legfelső réteg burgonyára kis zsírdarabokat rakunk, egy kevés vizet öntünk alá, és gyenge lángon fedő alatt keverés nélkül puhára pároljuk.Zöldsalátával tálaljuk.

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.