Epres piskótatekercs készítése

Az eperszezon sajnos elég rövid, de érdemes ezt az időszakot felhasználni arra, hogy egy finom epres piskótatekercset készítsünk ezekből a finom apró kis piros gyümölcsökből.

 

Epres piskótatekercs készítése:

 HOZZÁVALÓK: a tésztához 3 tojás, 3 púpozott evőkanál liszt, 3 evőkanál, csipetnyi só; a töltelékhez 40 dkg eper, 4 dl joghurt, 25 dkg krémtúró, 1 dl tej, 2 púpozott evőkanál zselatinpor, ízlés szerint porcukor; a sütőlemezhez 1-1 evőkanál margarin és liszt.

ELŐKÉSZÍTÉSE: a tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverem a porcukor felével. A tojásfehérjékből a megmaradt cukorral kemény habot verek. A sütőt közepes lángon előmelegítem. Kisebb, lapos peremű sütőlemezt a margarinnal kikenek, és a liszttel behintem. Az epret kicsumázom, megmosom, és néhány szemet kivéve, villával összetöröm. A félretett eperszemeket félbevágom.

ELKÉSZÍTÉSE: a tojáshabhoz felváltva adom a cukros tojást és a lisztet, majd óvatosan addig keverem, amíg az egész massza egyneművé válik. A kikent tepsire egyenletesen rásimítom, és forró sütőbe tolom. A tüzet azonnal mérsékelve, 10-12 perc alatt világos sárgára sütöm. A megsült tésztát egy bevizezett, de jól kicsavart konyharuhára borítom. A konyharuha segítségével azonnal összetekerem, és így hagyom kihűlni. A töltelékhez a zselatint a tejjel folytonos keverés közben langyosra melegítem. Hozzácsorgatom a joghurtot, beleteszem a krémtúrót, és annyi cukorral ízesítem, hogy ne legyen édes, csak kellemesen pikáns. Simára keverem. Az összetört epret is hozzáadom. Az alufóliára helyezett, kitekert piskótalapra a krémet felkenem, a fél eperszemeket elosztom a krém tetején, majd lazán feltekerem, és fóliába becsomagolom. Két végét behajtom, és a tetejét kissé lenyomkodom, hogy a levegő eltávozhasson belőle. Hűtőszekrényben fél napig dermesztem. A piskóta tetejét felhígított baracklekvárral megkenem.

Ezt a receptet próbáltad már?

Csokoládétorta gyorsan

Juhtúrós pogácsa recept

3 egyszerű muffin recept

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

Fehérjével a legkönnyebb fogyni, de tilos túlzásba vinni!

Az elmúlt hatvan évben a nyugati kultúrában drasztikusan csökkent a fehérjefogyasztás aránya, ami a dietetikusok szerint az elhízás egyik fő okává vált a modern társadalmakban. Az Atkins-diéta sikere nem véletlen, mivel nagy hangsúlyt fektet a bőséges fehérjebevitelre. Azonban fontos figyelmet fordítani arra, hogy a tápanyagbevitelünk kiegyensúlyozott legyen.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.