kedd, 16 január 2018

Különleges vadreceptek az őszi estékre

Miként illik össze a fácánhús az almával és a tormával? Hogyan kell elkészíteni az osso buccot? Mi is pontosan a pejsli? A Vadászok konyhája a klasszikus főzőműsorok elemeit vegyíti a talk show-k könnyed, vidám hangulatával, amelyből a legfinomabb vadreceptek mellett egyéb hasznos ötleteket és főzési technikákat is elleshetnek a nézők. A vadételek kedvelői a fenti kérdésekre is választ kaphatnak novembertől minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán.

Csejtei Tamás egy igazán egyedi gasztroutazásra invitálja mindazokat, akik valami igazán különlegesre vágynak az őszi estéken. A Vadászok konyhája a legfinomabb fácán, szarvas és vaddisznó ételkülönlegességeket hozza el, amelyeknek elkészítéséhez nincs szükség hókusz-pókuszra. Csupán egy pici bátorságra, jó ízlésre és a főzés szeretetére.

Magyarország kivételesen gazdag vadászati kultúrával rendelkezik, ennek ellenére az egy főre jutó vadhúsfogyasztás rendkívül alacsony. Hosszú és kitartó munkánknak köszönhetően azonban egyre többen térnek vissza a vadászathoz és a vadhúsfogyasztáshoz Magyarországon. A Vadászok konyhájával is fel szeretnénk hívni nézőink figyelmét, hogy vadhúst fogyasztani igenis érdemes, mindenki számára kifejezetten ajánlott.” – mondta Csejtei Tamás, a Vadászok konyhája műsorvezetője.

Ízelítőként íme, 3 rendkívül könnyen elkészíthető vadétel, amelyekkel bárki magabiztosan, vadászati tapasztalatok nélkül csaphat igazi, királyi lakomát otthonában. További receptekért keresse a Vadászok konyháját minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán!

Mézes csípős fácángolyók

Hozzávalók:

  • 1 db fácán
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • fokhagyma
  • bors

A fenti hozzávalókból készítsünk húsleves alapot, amelyben a puhára főzött hús könnyedén leválhat a csontról. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhetnek a húsgolyók:

 

Hozzávalók:

  • a levesalapban puhára főtt fácánhús
  • bors
  • fokhagyma
  • tojás
  • kenyér
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Fogjuk a puhára főtt fácánhús darabokat és formázzunk belőlük pici fasírtgolyókat. Ha ezzel elkészültünk, helyezzük őket a serpenyőbe, majd forró olajon süssük ropogósra. A mézes csípős szószhoz öntsünk egymáshoz egy ek. mézet, ketchupot, egy citrom levét, valamint szezámmagot, majd pirítsunk rajta egyet. A kész szószt tetszés szerint öntsük a húsgolyókra vagy a kész köretre.

 

Vaddisznós szabolcsi töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej fejes káposzta
  • 1 kg darált vaddisznóhús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 1 db egész tojás
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg árpagyöngye vagy gersli
  • 1 liter paradicsomlé
  • borsikafű
  • tejföl

 

Mossuk meg a fejes káposztát, majd miután kivágtuk a torzsáját, forrásban lévő sós vízben blansírozzuk meg. A főzőlevet ne felejtsük félretenni, mert szükségünk lesz rá a későbbiekben. A kihűlt káposztalevelek vastagabb részét vágjuk le és tegyük félre. Ezután a frissen darált vaddisznóhúst tegyük egy tálba, keverjük hozzá a szalonnán lepirított, finomra vágott vöröshagymát, sót, borsot, végül egy egész tojást. Ízlés szerint adjuk hozzá pirospaprikát, reszelt fokhagymát, valamint az alaposan megmosott gerslit. Az egészet jól keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe. Amíg a vaddisznóhús áll, vágjuk szeletekre a megtisztított vöröshagymát, majd az előzőleg félretett káposztaleveleket vágjuk csíkokra. A kiterített levelekbe a darált húst a hagyományos módon töltsük bele.

Egy előzetesen beáztatott cserépedénybe helyezzük bele a töltött káposztákat. Öntsük tele az edényt paradicsomlével és a megmaradt főzőlével addig, amíg az el nem lepi őket, majd fedjük le. A sütőben két óra alatt süssük készre, majd forrón, friss tejföllel tálaljuk.

Szarvas és vaddisznó pörkölt tarhonyával

Hozzávalók:

  • 2 kg szarvashús
  • 2 kg vaddisznóhús

A pörkölt alap hozzávalói:

  • fokhagyma
  • vöröshagyma, nagy szeletekre vágva
  • paprika
  • paradicsom
  • bors
  • köménymag
  • pirospaprika

 

Forró zsírban dinszteljük meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot. A kész pörkölt alapot kedvünk szerint ízesítsük sóval, borssal, vagy köménymaggal, majd az egészet turmixoljuk össze. Az így kapott szaftot két külön lábosba osszuk el: az egyikbe a szarvashús, a másikba pedig a vaddisznóhús kerül. A tűzhelyen kb. 2 órát főzzük őket, folyamatos kevergetés mellett.

Tarhonya elkészítése:

Egy pohárnyi tarhonyához használjunk két és fél pohárnyi vizet. A vízhez adjunk hozzá egy erőleves, egy marhahúsleves és egy tyúkhúsleves kockát, majd forraljuk fel. A forró levet öntsük rá a már piruló tarhonyára, majd pár perc újraforralás után a pörkölthússal együtt tálaljuk.

Ha tetszett a cikk kérjük lájkold, vagy oszd meg a Facebookon a cikk tetején levő gombokkal, vagy Facebook oldalunkon! >>>>>>>>

Kiderült, miért hívták Som Lajost főnöknek zenésztársai

Kiderült, miért hívták Som Lajost főnöknek zenésztársai

Kiderült, miért hívták Som Lajost főnöknek zenésztársai

Igazi csemegét kínál a nézőknek...

Tovább a cikkhez
Elzavarta otthonról feleségét az Irigy Hónaljmirigy dobosa

Elzavarta otthonról feleségét az Irigy Hónaljmirigy dobosa

Elzavarta otthonról feleségét az Irigy Hónaljmirigy dobosa

Kabai Lacinál betelt a pohár…...

Tovább a cikkhez
Belépett a kétszázezresek közé A Viszkis

Belépett a kétszázezresek közé A Viszkis

Belépett a kétszázezresek közé A Viszkis

December 11-én immár a kétszázezredik...

Tovább a cikkhez
Immunerősítési tippek télre!

Immunerősítési tippek télre!

Immunerősítési tippek télre!

Itt a tél, kevesebbet süt...

Tovább a cikkhez
Amíg ezzel nem vagy tisztában, bele se kezdj a fogyókúrába

Amíg ezzel nem vagy tisztában, bele se kezdj a fogyókúrába

Amíg ezzel nem vagy tisztában, bele se kezdj a fogyókúrába

A közhiedelemmel ellentétben...

Tovább a cikkhez
Hány partnerrel érdemes ágyba bújnunk életünk során?

Hány partnerrel érdemes ágyba bújnunk életünk során?

Hány partnerrel érdemes ágyba bújnunk életünk során?

Brit tudósok egy csoportja...

Tovább a cikkhez

Nyerd meg a legújabb szuperfoodot a Moringa port!

Moringa fa

Játssz velünk és nyerd meg az 5 csomag Moringa por egyikét, amelyet az élet csodafájának is neveznek gyakran , fantasztikus gyógyhatása miatt!

Bővebben...:

Így készíts téli arcpakolást házilag a kamrából

Arcpakolás házilag

Ha eleged van a sok vegyszerrel teli bolti arcpakolásból, készíts házilag egy saját kozmetikai szert, amelyhez a hozzávalókat a kamrából kell beszerezned fillérekből.

Bővebben...:

Így használd fel a banánt szépséged érdekében

Banán

A tél egyik slágere a banán, amelyet nem csak enned érdemes, hanem szépséged érdekében is hasznodra lehet. Megmutatjuk, hogyan tudsz házilag egy szuper arcpakolást készíteni banánból percek alatt.

Bővebben...:

Így készíts szappant házilag

szappan készítés

Eleged van a szintetikus anyagokkal átitatott szappanokból? Akkor így készíts szappant házilag!

Bővebben...:

Tippek a karácsony utáni diétához

Karácsony utáni diéta

Az a nagyon rossz hírem van számodra, hogy a karácsony utáni diétát már karácsonykor, sőt előtte el kellene kezdened. Ha ez nem sikerül, mert elcsábított a sok illat és íz, a szaloncukor, a bejgli, meg a zserbó, ami csak karácsonykor van, ráadásul disznóvágás volt a családban, és a friss kolbászt, meg hurkát sem tudtad kihagyni, nos akkor jöjjenek a tippek a karácsony utáni diétához.

Bővebben...:

3 fogyókúrás tea házilag

Az ünnepek közeledtével érdemes időben felkészülni nem csak a sütés-főzésre, de az esetlegesen felszedett plusz kilók leadására is. Ehhez segítségül megmutatjuk, hogyan készíthető el az alábbi 3 fogyókúrás tea házilag. 

Bővebben...:

A napi öt étkezés a fogyás titka?

Előfordult már veled, hogy fogyókúraként szinte alig ettél és hízni kezdtél? Talán mégsem koplalásra van szükség, ha karcsúbb alakot szeretnél? Lehet, hogy a napi öt étkezés a fogyás titka?

Bővebben...: