hétfő, 23 április 2018

Mondd a csillagjegyed, megmondjuk, milyen konyha való neked!

Van, aki szeret főzni, ezért nap, mint nap fakanalat ragad, van, aki csak időnként tiszteli meg a családját egy-egy gasztro műremekkel, és van, aki a főzés szó hallatán egyből keres egy ételrendelő weboldalt.

Amikor álmaink konyháját tervezzük, érdemes elgondolkodunk a főzéshez fűződő viszonyunkról, hétköznapjaink alakulásáról és a jövőbeni terveinkről. Időt, pénzt és energiát lehet spórolni, ha tisztán látjuk saját igényeinket, és ennek alapján alakítjuk ki lakásunk központi terét. Szerencsére csillagjegyünk sok mindent elárul rólunk, így a főzéssel kapcsolatban is hasznos információkat tudhatunk meg magunkról. Olvassátok el Dudás Mária asztrológus jellemzéseit, majd gyertek el a 2018-as Konyhakiállításra március 2-án, 3-án és 4-én és tervezzétek meg álmaitok konyháját egyetlen hétvége alatt! 

A Kosok szenvedélyesek, gyorsak, és ezek a személyiségjegyeik a konyhába is megmutatkoznak. Különösen húsételeket készítenek szívesen, jó fűszeresen, de általában a gyorsaságra összpontosítva választanak, mert nem szeretnek sokáig egy dologgal pepecselni. Főzés után kisebb káosz uralkodik utánuk a konyhában, mert az elpakolás, takarítás már nem nyújt számukra kihívást, legszívesebben másra hagynák az egészet. Ami a konyhájukat illeti, elrendezése inkább praktikus, mint esztétikus. Előfordul, hogy ötletszerűen tör rájuk a változtatás kényszere, és ilyenkor nem figyelnek arra, hogy az új kiegészítők harmonizálnak-e a már meglévő bútordarabokkal.

A Bikáknál már közel sem a gyorsaság a lényeg, főzés közben is nagy barátjuk a kényelem. Bár szeretik a hasukat, a főzés mégsem sorolható kedvenc időtöltéseik közé. Egyáltalán nem bánják, ha más vállalja magára ezt a feladatot, esetleg étterembe invitálják őket. Ha mégis kedvet kapnak egy kis gasztronómiai kalandozáshoz, akkor sem fognak bele túl bonyolult ételekbe inkább az egyszerűségre törekszenek. A konyhabútor kiválasztásánál aprólékosak, több típust is megnéznek, és általában racionális érvek mentén, „ár-érték arány” alapján döntenek. Emellett, ahogy az élet más területén, úgy a konyhájában is ragaszkodik a már megszokott darabokhoz.

Az Ikrek jegy képviselői szinte kézzel-lábbal főznek, minden egyszerre készül a konyhájukban. Mivel a gyorsaság fontos szempont számukra ezért szeretik a konyhakész ételeket vagy azokat, amivel nem kell sokat bíbelődni. Időként viszont kedvet kapnak különleges ételek kipróbálásához, de ezek közül is inkább az egyszerűbbeket választják. A rájuk jellemző mindent egyszerre módszernek egyetlen hátulütője lehet, esetleg elfeledkezhet a hosszabban rotyogó ételről. Otthonukban a célszerű és praktikus kialakítására törekszenek, úgy is mondhatnánk, hogy náluk minden modern és kézre áll. Lakásuk összes helyisége, így konyhájuk is erről a szemléletről tanúskodik.

A Rák jegyűek azok, aki a legjobban érzik magukat a tűzhely mellett, hiszen szeretett családjuk táplálékáról gondoskodhatnak. Szívvel, lélekkel főznek és ügyelnek arra is, hogy egészséges étel kerüljön az asztalra. Bármit hajlandóak megfőzni, kipróbálni, legyen az hagyományos étel vagy különlegesség, főleg, ha az valamelyik családtagjuk kedvence. Szeretik, ha lakásuk kuckózós, otthonos hangulatú és minden kedves tárgyuknak van helye a polcokon. Mivel igazi családcentrikus emberek, ezért a konyha és az étkező központi szerepet tölt be a lakásukban.

Az Oroszlánok alapvetően jobban szeretik, ha főznek nekik. Ugyanakkor előfordul, hogy környezetüket az a megtiszteltetés éri, hogy fakanalat ragadnak. Ilyenkor természetesen az elkészített étel világbajnok verzióját produkálják, legalábbis szerintük. Az általuk feltálalt étel kétségkívül különleges lesz, és nem biztos, hogy hagyományos értelemben helyi specialitásokkal kedveskednek. Nagy vágyuk, hogy valamelyik főzőműsor sztárjaként csillogtassák meg tehetségüket, de elképzelhető, hogy ez az álmuk megmarad a képzelet szintjén. Az Oroszlánok szeretik a tágas tereket, és a mutatós bútordarabokat, és ez igaz a konyhájukra is. Számukra az összhatás a fontos, amitől mások ámulatba esnek.

A Szűz jegyűek számára a főzés nem a boldogság forrása, hanem szükséges dolog a mindennapi élethez. Nem mondhatni, hogy szeretnek kísérletezni, inkább törekednek a laktató, könnyen elkészíthető és könnyen is emészthető ételekre. Jól bevált receptekhez ragaszkodnak, nem keresik az ínyencségeket, az egészséges étkezés viszont egyáltalán nem áll messze tőlük. A konyha kialakítása során sem döntenek hűbelebalázs módjára, gondosan megtervezik a bútorvásárlását, mielőtt lépnének. Nekik egy lakberendezési kiállítás olyan, mint másoknak a mennyország, hiszen ott kedvükre analizálhatják a típusokat és az árakat.

A Mérlegek a szépérzékükről híresek, így az általuk elkészített ételekre is a harmónia és a szépség jellemző. Igazi konyhaművésszé válhatnak, és szeretnek éttermeket is 

kipróbálni, véleményezni. Bármiből képesek műremeket készíteni, és főzésében is elsődleges a küllem, a színhatás és a tálalás, az ízvilág nem annyira fontos. Konyhájukat is jó arányérzékkel alakítják ki. Nagyon fontos számukra, hogy a berendezési tárgyak harmonizáljanak egymással. Társaságkedvelő ember lévén, az étkező és a nappali kialakítása központi kérdés.

 Ha a Skorpiók főznek, akkor biztosan nem felületesen teszik, a művelet inkább amolyan boszorkánykonyhához hasonlító misztikus munkálkodás. Szívesen kísérletezgetnek a különféle alapanyagok variálásával, vonzó számukra a csípős, keleti ételek világa. Azt azonban nem mondhatni, hogy szeretnek minden nap 

a konyhában sürögni, forogni, inkább a hétvégi főzést kedvelik, amikor a kísérletező hajlamuknak kellő időt és teret tudnak szentelni. Ragaszkodó emberek lévén, szeretteiket igyekeznek maguk köré gyűjteni, és ha kell, bármikor családi ebédet produkálnak a cél érdekében. A konyha és különösen az étkező ezért nagyon fontos tér a számukra.

A Nyilasok nem kimondottan konyhatündérek, inkább az adott pillanat és lelkesedésük dönti el, hogy főzésbe fognak-e vagy sem. Mivel a Nyilas jegyűekre általánosságban is jellemző, hogy szeretnek utazni, ebből következően szeretik az egyes nemzetközi konyhák receptjeit otthonukban is kipróbálni. Ez olyan számukra, mint egy gasztronómiai utazás, amihez még a lábukat sem kell kitenniük otthonról. Szeretik, ha az otthonuk levegős, úgyhogy nem halmoznak fel túl sok bútort. Konyhájukra is a célszerűség jellemző, és nagyon díjazzák, ha az otthoni munkát okos kis gépek segítik.

A Bakok hasonlóan állnak a főzéshez, mint a Szüzek, ha szükséges megcsinálják, de nem ez álmaik netovábbja. Egyáltalán nem bánják, ha nem kell főzniük, hanem csak enniük. A mindennapokban inkább a hagyományos ételeket részesítik előnyben, azonban ünnepnapokon igazán kitesznek magukért, és ínyencségekkel kényeztetik családjukat és a vendégeiket. Ha róluk van szó, a feltálalt étel külleme is tökéletes lesz. Lakásuk tervezésekor kifejezetten keresik az időtálló vagy éppen kedvezményes áru darabokat, szóval számukra is előnyös egy kiállításon nézelődni. Konyhájukban különösen nagy rend van, de ez igaz az egész lakására.

A Vízöntőnk számára a főzés szórakozás, így csak akkor főznek, amikor kedvet éreznek hozzá, sosem elvárásból. Arra is számíthatunk, hogy nem a hagyományos ételeket részesítik előnyben, inkább különlegességeket próbálnak ki, vagy maguk kreálnak valamilyen ételt az otthon található alapanyagokból. Étkezésében előnyben részesítik a reformtáplálkozást és az 

egészséget óvó ételeket. Mindenben az egyedi megoldásokat keresik, így lakásuk berendezésével kapcsolatban is nehéz általánosságokban beszélni. Az az egy biztos, hogy szükségük van a levegős terekre, fényre, letisztultságra, ezért felesleges bútort nem találunk náluk. Nagyra értékelik a technikailag jól felszerelt konyhákat.

A Halak jegy képviselői eléggé változékony természetűek így vagy nagyon élvezik a főzést, vagy nagyon szenvednek tőle, ami kihatással lesz a hatékonyságukra is. Hangulatuk a tervezett ételre is hatással van, lehet hogy egész mást terveznek, majd menet közben meggondolják magukat, és valami egészen mást készítenek. A vegetáriánus ételek vonzóak lehetnek számukra, hiszen együttérzésük minden élőlényre kiterjed, ahogy az egészséges ételeket is szívesen fogyasztják saját testi jólétük végett. Konyháját sűrűn használja, hiszen a mások szolgálata fontos neki, így biztosan kényelmessé és praktikussá alakítja.

Váltsd valóra az álmaidat az idei Konyhakiállításon!

A konyha enteriőrjét uraló legfrissebb trendeket nézd meg élőben március 2-4-ig a 2018-as Konyhakiállításon! Ha a küszöbön áll egy építkezés vagy a várva várt felújítás, akkor ez a te hétvégéd! A háromnapos rendezvényen a csempétől a csaptelepig megtervezheted lakásod központi terének minden egyes szegletét. A helyszínen szakértők segítenek kiválasztani a stílusodhoz illő enteriőröket, színeket és kiegészítőket. Az ország legtrendibb lakberendezési kiállításán minden az újdonságokról szól, megismerkedhetsz a 21. századi ember igényeit maradéktalanul kielégítő konyhatechnológiai innovációkkal, multifunkcionális okoseszközökkel, a három nap alatt pedig számtalan varázslatos gasztropillanat és program vár majd rád a Budapest Sportarénában. Gyere, és szeress bele az új konyhádba!

www.konyhakiallitas.hu

Csatlakozz hozzánk facebookon a "Szezonális Kamra receptek" csoportunkba, és oszd meg kedvenc receptedet! >>>>>>>>

Szabó Győző: „Minden egyes percnyi szabadidőt, amit kidob a gép, a gyerekeimmel igyekszem...

Szabó Győző: „Minden egyes percnyi szabadidőt, amit kidob a gép, a gyerekeimmel igyekszem...

Szabó Győző: „Minden egyes percnyi szabadidőt, amit kidob a gép, a gyerekeimmel igyekszem...

Az ország egyik legfoglalkoztatottabb...

Tovább a cikkhez
Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Az Éjszakai játék (Game...

Tovább a cikkhez
AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

Néha a rajongóknak is lehet...

Tovább a cikkhez
Így fogynak a híres sztárok

Így fogynak a híres sztárok

Így fogynak a híres sztárok

Érdemes körülnézni a sztárvilágban,...

Tovább a cikkhez
3 természetes segítség az allergia enyhítésére

3 természetes segítség az allergia enyhítésére

3 természetes segítség az allergia enyhítésére

Tüsszögés, orrfolyás, könnyező...

Tovább a cikkhez
Ezt a teát minden nap érdemes fogyasztani a szívünk védelmében

Ezt a teát minden nap érdemes fogyasztani a szívünk védelmében

Ezt a teát minden nap érdemes fogyasztani a szívünk védelmében

Egy friss amerikai kutatás...

Tovább a cikkhez

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...:

Így gondozzuk a görögdinnyét kertünkben!

A nyár egyik legismertebb gyümölcse a görögdinnye. Nincs is jobb, mint a 40 fokos melegben a lehűtött édes görögdinnye szelet. De miért ne ültethetnék saját görögdinnyét a kertünkbe.

Bővebben...:

10 ok, amiért érdemes csalánteát inni

Több száz éve használjuk a csalánt, egyik legfontosabb gyógynövényünket, melyet Európában elsősorban vízhajtó, illetve ízületi fájdalmakat csillapító hatásáról ismerünk.

Bővebben...:

Kiváló sövény lesz a tamarix!

A korai tamarix (tamarix tetrandra) a május egyik legszebb virágzó cserje növénye, amely lenyűgöz minket gyönyörű rózsaszín virágaival.

Bővebben...:

Így fogynak a híres sztárok

diéta,fogyókúra,

Érdemes körülnézni a sztárvilágban, hogy megtudjuk, hogyan őrzik egyes hírességek a csodás alakjukat. Akadnak olyanok, akik villámdiétáktól várják a fogyást, és akár extrém kúrákat is hajlandóak kipróbálni a cél érdekében.

Bővebben...:

Így pakold át a hűtőszekrényed tartalmát, ha fogyni szeretnél

Hűtőszekrény és fogyókúra

Tavasszal nem csak otthonunkat szükséges kitakarítani, hanem testünket is. Ennek fontos feltétele, hogy ne tarts egészségtelen, hizlaló ételeket a hűtődben. Ha valahányszor kinyitod a hűtőt, és ott csábító édességek, félkész ételek, cukros és zsíros pudingok, joghurtok kínálják magukat, biztosan nem lesz erőd nekik nemet mondani.

Bővebben...:

Így kezdj tavasszal fogyókúrába

Fogyókúra tavasszal

A tavasz az egyik legjobb időpont arra, hogy belekezdj a fogyókúrába. A téli begubózás és néhány extra kiló felszedése után eljött az idő, hogy formába hozd magad a bikiniszezonra. Ez néhány étrendi és életmódbeli változtatással könnyedén sikerülhet!

Bővebben...: