Csirkepaprikás recept egész csirkéből
Ki tudna ellenállni egy fantasztikusan finom tejfölös csirkepaprikásnak. Megmutatjuk, hogyan készítsd el ezt a hagyományos magyar ételt egész csirkéből.
Csirkepaprikás egész csirkéből készítve
Hozzávalók (4 személyre):
1 csirke
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 evőkanál édesnemes paprika
só, bors
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A csirkét jó alaposan mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát vágd fel kis kockákra, majd zsírban párold meg, aranysárgára. Ezután tedd rá a csirke darabjait, add hozzá az összetört fokhagymát. Sózd, borsózd és pirítsd le az egészet.
Közben a paradicsomot és a paprikát is mosd meg, vágd fel kis kockára, vagy karikára, és ezt is add a csirke mellé. Szórd meg egy kanál pirospaprikával, és öntsd fel kevés vízzel, vagy húsleves alap lével. Addig főzd, amíg a csirke meg nem puhult, és a leve el nem párolog kissé.
Ezután szedd ki egy szedőkanállal a csirke darabjait, majd a visszamaradt levet habard be a liszttel elkevert tejföllel. Azért, hogy a habarásod ne legyen csomós, egy kis tálban egy habverő segítségével jó alaposan keverd ki a tejfölt a liszttel, majd ezt először keverd ki egy kevés pörkölt lével, majd ha már teljesen csomómentes, csak akkor add hozzá a csirkepaprikáshoz a habarást, így biztos, hogy nem lesz csomós a pörkölted.
Csatlakozz hozzánk facebookon a "Szezonális Kamra receptek" csoportunkba, és oszd meg kedvenc receptedet! >>>>>>>>