Pacalpörkölt készítése magyarosan
Ahány annyi pacal recept. Ha te is imádod a pacal, megmutatjuk, hogyan készítsd el ezt magyarosan.
Pacal készítése magyarosan
Hozzávalók:
60 dkg marhapacal
2 nagy fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom(vagy 3 evőkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom)
4 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál piros fűszerpaprika
2 szál zeller zöld
2 evőkanál ecet
1 teáskanál liszt
ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.
A pacalt többször váltott vízben gondosan mosd át, majd annyi vízbe tedd, amennyi éppen ellepi. A vízbe öntsd bele az az ecetet, és legalább fél órán keresztül áztasd benne. Ezután az ecetes vizet öntsd le, a pacalt is öblítsd át, majd forrásban lévő vízbe dobd bele.
Az újraforrástól számított 10 percig főzd, majd szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le. Ezután fogj hozzá a tulajdonképpeni étel készítéséhez. Az előfőzött pacalt vékony, hosszú csíkokra vágd fel. A megtisztított és finomra metélt vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre párold meg, majd a tűzről lehúzva keverd bele a pirospaprikát, és önts rá 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve tedd bele a pacalt, és állandó keverés közben pirítsd meg.
Ezután annyi vizet öntsél rá, amennyi éppen ellepi. Jöhet a só és bors. Majd egy fedő alatt majdnem puhára főzd össze. Ekkor add hozzá a felszeletelt zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot és a finomra vágott zeller zöldet. Liszttel elkevert fél dl vízzel sűrítsd be, és jól forrald össze, közben folytonosan kevergesd. (Aki szereti a csípős ízeket, az fűszerezze cseresznyepaprikával vagy paprikakrémmel.)
Miután a pacal készítése elég hosszadalmas, egyszerre nagyobb adagot is érdemes főzni belőle.
A már egészen kihűlt ételt adagokra oszd szét, és a mélyhűtőben fagyaszd le.
Csatlakozz hozzánk facebookon a "Szezonális Kamra receptek" csoportunkba, és oszd meg kedvenc receptedet! >>>>>>>>