Nagyi receptje: Lándzsás útifű szirup készítése házilag!

 

Szirup készítése:

Egy marék friss útifűlevelet húsdarálóval vagy géppel aprítsunk fel, majd öntsük fel vízzel. Adjunk hozzá 25 dkg mézet, és 30 dkg cukrot, de ehelyett is adhatunk mézet, vagy nyírfacukrot.

Az egész keveréket kis lángon kezdjük el melegíteni, egészen addig, amíg a cukor a méz és a zúzalék egynemű keverékké nem válik. Ezután tegyük egy tiszta üvegbe, vagy pohárba, és tegyük be fogyasztásig a hűtőszekrénybe.

A következő napokban kezdjünk el az üvegben levő szirupra megmosott útifűleveleket, és mézet rakni, majd folytassuk a rétegezést addig naponta, amíg az üveg meg nem telik. Ülepedés után kezdjük el újra rétegezni a hozzávalókat.

A régi népgyógyászat receptje ez után úgy folytatódik, hogy az üveget, amikor már teljesen megtelt zárjuk le légmentesen, majd a kert egy félreeső részébe ássuk le a földbe. A talajhőmérséklet hatására az útifű és a cukor, erjedésnek indul, majd 7-8 hét elteltével, ássuk ki az üveget, főzzük fel a szirupot, majd töltsük át tiszta üvegbe.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.