4 variáció ,hogy a fokhagyma pucolás ne legyen marcerás

A fokhagymát szinte naponta használjuk a főzéshez, de gyakran elég macerás leszedni a héját, és megtisztítani a gerezdeket. Megmutatjuk, hogyan tudod egyszerűen és gyorsan megpucolni a fokhagymát. A fokhagyma pucolásra ma már számtalan házi praktika létezik, de a legtöbben még mindig a hagyományos késsel való pucolást választják, ám amikor egyszerre több gerezdre van szükségünk a főzésre, már bosszankodunk a ráfordított idő miatt.

Fokhagyma pucolás

Pedig a fokhagymát egyszerűbben is meglehet pucolni, íme, néhány variáció erre:

Tedd bele a fokhagymákat két nagyobb fém tál közé, majd jó alaposan rázd meg, így a héj könnyedén leválik a gerezdekről.

Tedd be a fokhagyma gerezdeket 15-20 másodpercre a mikróba, ezután már könnyedén ki tudod fordítani a gerezdeket a hájukból. Vigyázz, nehogy átforrósodjon a fokhagyma, mert megégeti a kezed.

 Egy sima befőttes üvegbe tedd bele a fokhagyma gerezdeket, és alaposan rázd össze, így a fokhagyma gerezdeket és a héj külön válik.

 

De létezik egy nagyon egyszerű módszer a fokhagyma pucolásra, bár ez szerintünk csak a friss fokhagymánál működik, de érdemes megpróbálni. Egy kést szúrj bele a fokhagyma gerezdekbe és emeld ki őket a héjból.

 

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.