Az egyik legfinomabb reggeli a gofri, amelyet percek alatt el tudsz készíteni, és számtalan finom töltelékkel tudsz tálalni.
A jó gofrihoz mindössze egy jó alapreceptre és egy jó gofri sütőre van szükséged, utána pedig kedvedre variálhatod a gyümölcsöket, lekvárokat és különböző feltéteket a gofrira pakolva.
Most egy alapreceptet mutatunk, amely puha és mégis omlós marad.
Egyszerű gofri recept
Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás
1/2 l. Tej
50 dkg liszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom.
Elkészítés módja:
A puha margarint, a cukrot, az egész tojásokat habosra keverd ki. Ezután keverd össze a lisztet a sütőporral, a citromhéjat pedig reszeld le. A tojásos masszához add hozzá a lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A tésztát jól dolgozd össze, annyira híg legyen, hogy a fakanálról lecsöpögjön. A gofrisütöt melegítsd fel, margarinnal kend meg, ez utóbbit 3-4 darabonként ismételd meg. A tésztából kb. 2 dl kenj szét az alsó rácson, csukd rá a felső részt úgy 3-4 percre, amíg a gofri aranybarna nem lesz. Porcukorral megszórva, krémmel vagy tejszínhabbal megtöltve fogyaszthatod, hidegen melegen egyaránt finom.
Ezt olvastad már? Csábító gofri tejberizzsel és meggyel