#spargaszezon: Így készíts mennyei spárgakrémlevest tavasszal

Tavasszal a piacokon és a zöldségeseknél megjelenik a spárga, amely tipikus szezonzöldségnek számít, így érdemes kihasználni a tavaszi szezont és több, spárgából készült receptet elkészíteni, köztük a spárgakrémlevest is.

Spárgából készült ételt nem csak azért érdemes fogyasztani, mert nagyon finom, hanem magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt is, de a fogyókúra idején is ajánlott, hiszen magas a rost tartalma, ezen kívül méregtelenítő hatással is rendelkezik.

A krémlevest remekül lehet variálni más zöldséggel is, így pl. tehetsz bele brokkolit, karfiolt, gombát, de akár póréhagymát is.

Spárgakrémleves recept

Hozzávalók:

1 kg fehér spárga

1 liter zöldségalaplé

50 g vaj

½ tk. cukor

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál liszt

250 ml száraz fehérbor

2 tojássárgája

250 ml tejszín

Só, bors

Csipet reszelt szerecsendió

½ Bio citrom leve

Fél csokor metélőhagyma

Elkészítés:

A spárgát mosd meg, és egy zöldséghámozóval hámozd meg, majd az alsó feléből 3 cm-t vágj le, mert itt gyakran már fás a spárga. Az így megtisztított spárgát vágd fel 3-4 cm .-es darabokra, és tedd bele egy lábosba.

A lábosba öntsd bele a zöldségalaplét, add hozzá a vajat, a cukrot és kezd el felforralni. Amikor már forr a leves, csökkentsd le a hőfokot, és főzd tovább kb. 15-20 percig. Ezután egy botmixerrel pürésítsd le a levest, és ha szükséges még egy kis lyukú szűrűn is átszűrheted.

Ezután egy serpenyőben forró olajban, vagy vajban futtasd meg a kockára vágott vöröshagymát, szórd rá a lisztet, és kevergesd addig, amíg aranybarna színt kap. Ezután öntsd fel a fehérborral, és keverd ki simára, majd kis adagokban add hozzá a leveshez.

A harmadik fázisban a tojássárgákat habard össze a tejszínnel, és ezt is add hozzá a leveshez, de itt fontos, hogy a leves alatt már ne égjen a gáz, és nem szabad a levesnek forrnia, mert máskülönben kicsapódik a tojás. Végül ízesítsd a levest sóval, borssal, citromlével és szórd meg aprított metélőhagymával.

A folytatásban: 5 egészséges spárgás recept tavaszra

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.